Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    félisten

    Sziasztok!

    Nos, végül én is rászántam magam és jelentkeztem a programra. Már az eszköz is megérkezett (természetesen TL-WDR3600), de csak tegnap jutottam el odáig, hogy beüzemeljem. De rövid idő alatt ki is szedtem a hálózatból, mert egy problémába futottam, de nem volt időm foglalkozni vele.

    A probléma:

    van a hálózatban egy LG 37LH3000 típusú TV-m, amin LGMOD van, így képes egy USB-Ethernet adapteren keresztül Samba/NFS megosztást mountolni, illetve DNLA szerverről lejátszani. Nálam konkrétan egy Linksys USB200M teljesít szolgálatot.
    Szóval, beüzemeltem az eszközt a leírásnak megfelelően (azaz minden vezetékes eszközt azon keresztül csatlakoztattam - ez egy Home server (miniPC), a TV, Playstation2, és egy Raspberry Pi). A TV a szerver NFS megosztását látta, a könyvtárakban tudtam tallózni, de egyetlen filmet sem tudtam elindítani. Vagyis nagyon sokáig próbálkozott, aztán egyszer csak kilépett. Visszakötve mindent a routeremre (D-Link DIR-825) minden rendben volt.
    Azért a hétvégén megpróbálom debug-olni a dolgot. Én arra gondolok, hogy valamiért a whitebox-ra a TV csak 10 Mbps-el csatlakozik és esetleg ez már kevés a lejátszáshoz. Bár, kicsi xvid-ek sem mentek, illetve egyébként is valahol 3 MB/s körül vége van a TV CPU-jának.

    Azt még nem néztem, hogy PC-ről mountolva az NFS-t mi történik. Tehát, hogy a protokollal van gondja az eszköznek, vagy a fent említett kapcsolati sebesség a baj.

    Tehát hétvégén mindenképpen megnézem és beszámolok róla, hátha mást is érinteni fog a dolog. Vagy soros portos móka lesz, vagy failsafe-ban megváltoztatom a root jelszavát. :)

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák