Új hozzászólás Aktív témák

  • Laslow

    senior tag

    TP-LINK TL-WR340G router + laptopon hozzá való TP-LINK USB-s adapter + Chello 10/2Mb net.

    A gond az, hogy minden második-harmadik bekapcsoláskor a laptop ugyan látja a routert, de kapcsolódni már nem tud hozzá, nincs net (a szomszédok routeréhez tud ilyenkor is, de ugye nem lopni akarjuk a netet...). Frissítettem router firmware-t, adapter drivert, próbáltam router áramtalanítást, sima, titkosítás nélküli wireless hálózatot, router tűzfal kikapcsolást, mindent, de hiába.

    Ilyenkor egyedül a router (szoftveres vagy hardveres) újraindítása segít - utána rögtön tud csatlakozni a laptop. A szoftveres reboot úgy oldható meg, hogy van a routerhez kapcsolva egy másik gép is, UTP kábellel, és azzal. Ez a gép mindig tökéletesen kap netet, hónapok alatt soha egyetlen hiba sem volt. (Semmit nem befolyásol, hogy a wifi csatlakozáskor az asztali gép be van-e kapcsolva, vagy sem. Szakadozás/belassulás sem volt sosem, aktív torrentezéskor sem.)

    A router újraindítása után órákon keresztül hiába indítgatom újra a laptopot, mindig felcsatlakozik. De ha hosszabb időre kikapcsolom, és pl. csak másnap be, hát, kb. 30-40% esélye van, hogy nem tud csatlakozni (másik routerhez igen).

    A router még garanciális. Szerintetek érdemes visszavinni, van esélye, hogy bevizsgálják, és javítják/cserélik, vagy jobb ha elfogadom, hogy minden routernek van valami bosszantó hibája, és ennek épp ez?

    "A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Új hozzászólás Aktív témák