Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz zolka95 #19373 üzenetére

    Nem találkoztam még ilyennel, de sok értelmét egyébként sem látom:
    1.) Ha valaki a megosztott kulcs miatt aggódik, akkor az ne valami értelmes (pláne ne könnyen kitalálható), és kellőképpen hosszú kulcsot válasszon, megfelelő algoritmus mellett (WPA/WPA2-AES). Ha pedig olyat választ, akkor nincs mitől tartania, mivel a hálózata kizárólag brute force módszerrel törhető. Ember vagy szoftver legyen a talpán, aki végigpróbálja pl. mind a 2^256 nagyságrendű kulcsteret.
    2.) A kliens hitelesítése időigényes, tehát ha valaki nem az elfogott csomagok alapján próbálkozik a töréssel, hanem direkt csatlakozásokat próbál meg különböző kulcsokkal, akkor beleőszül, mire az előbbi lehetséges kulcstérnél sok-sok nagyságrenddel kevesebb lehetőséget végigpróbál.
    3.) Ennek a megvalósítására a routernek kellene erőforrásokat áldoznia (próbálkozó MAC-címek és bejutási kísérletek számának nyilvántartása, minden próbálkozáshoz időzítő rendelése), az meg ilyet valószínűleg nem fog tenni, mert felesleges és könnyen kijátszható pl. a bepróbálkozó kliens MAC-címének megváltoztatásával.

Új hozzászólás Aktív témák