Új hozzászólás Aktív témák

  • szzoo

    tag

    Felraktam már én is a lollipop-ot, így most a 5.0.2-es android verzió van fent.

    Kicsit több a mindennapi használat közben "zavaró" változásra számítottam, hát nem így lett. Általános hangulatra minden ugyan az, csak foltozgatott, kiforratlanabb.

    Negatívumok:
    - A képernyő tetejéről lehúzható értesítési sáv egyszerűen nem praktikus, azt mondanám telefonokra lett tervezve.
    - Már megint híztak az ikonok, picit nőtt a betűméret is.
    - A növekedésen túl mintha a szövegek mosottabbak is lennének. Xperia T3 telefonom képernyőjén már sokkal élesebb minden, jobb érzés ránézni, pedig annó hiába a ppi különbség nem láttam eltérést.
    - Fizikai billentyűzetem egy idő után elalszik. Ilyenkor az első billentyűt leütve észrevétlenül újrakapcsolódik. Vagyis normális esetben, most frissítés után billentyű leütésenként megjelenik a képernyőn a Bluetooth keyboard csatlakoztatva üzenet, de nem működik. Lehet újra kell párosítanom, vagy csak újraindítani mindent, még nem próbáltam javítani.
    - Felhasználóváltás meg lett bonyolítva: felhasználók listáját le kell nyitni és onnan kiválasztani az új felhasználót. Párommal ketten használjuk felváltva a tabletet, így ennek nem örülünk.

    Pozitívumok:
    - Végre altatja a képernyőt a hall szenzor (wifi only a tablet).
    - Leállításkor nem kérdez rá, hogy biztosan leállítom-e.
    Ennyi! Őrület.

    Közönbös:
    - Üzemidő és teljesítmény különbséget nem érzek.
    - Animációkat fontosak mert irányítják a figyelmet, de néhány helyen túlzásnak és bazárinak érzem. Ez biztos csak megszokás kérdése.

    Összegzés:
    A programok már mind rikító színűek voltak frissítés előtt is, most már az animációk is "adják" és még pár újabb ikon kilapult. Szóval nincs itt semmi látnivaló. Számomra még mindig a 4.4.2-es rendszer volt a legegységesebb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák