Új hozzászólás Aktív témák

  • Yiggdrasil

    aktív tag

    Ha valakinek lenne kedve és ideje, akkor szeretném a segítségét kérni, mert így, hogy 1 hónapja barangolok az Android világában, kezdek rájönni, hogy mennyire nagyon nem tudom sokszor, hogy mit csinálok, vagy miért is lenne szükségem ezekre a dolgokra. Nem éppen tudatosan babrálom ezt a szerencsétlen készüléket, és ma döntöttem úgy, hogy megálljt kell parancsoljak magamnak, mert ennek csak az lesz a vége, hogy egyszer csak kinyírom, és akkor mehetek vissza a C3-as nokiámhoz, mert új telefont most két évig nem fogok tudni venni.

    Leírom azokat a problémáimat, amik némi külsős segítséget igényelnek, hátha valaki szeretne válaszolni rá :)

    Csak tisztánlátásképp, amit eddig sikerült elsajátítanom:
    -Odin segítségével Repartos JB felrakása
    -CWM felrakása
    -Root felrakása JB alatt
    -CoCore 6.2-es kernel felrakása
    -Fmod flashelése
    -CM 10.2 + Gapps Flashelése

    1. Nem nagyon látom át, hogy mik azok a nagy különbségek, amikben az egyes verziók eltérnek, és nekem szükségem lenne-e ezekre (pl GB vs. JB).
    2. Nem látom át, hogy szükségem van-e Root-ra.
    3. Amennyiben szükséges a kernelcsere, nincs tapasztalatom, csak a CoCore 6.2-vel, nem tudom, hogy ez a legideálisabb, vagy van ennél jobb.
    4. Fmod kapcsán:
    -még nem látom át, hogy esetleg pont az az alkalmazás nem lett-e kiszedve belőle, amire szükségem lehet, ha végre okostelefonként használnám
    -nem látom, hogy miért jobb az exDialer a gyárinál, miért kellene lecserélnem azt.
    -nem tudom, hogy a feltett filekezelő programon keresztül kellene megnyitnom a dolgokat, vagy a gyári appokon keresztül.
    -még mindig nem tudom, hogy szabad-e frissítenem a Play-en keresztül az appokat, amiket felkínál, lesz-e bármi negatív hatásuk.
    -a NoFrills program segít vagy árt az akkumulátor kihasználását tekintve
    -az ajánlott NovaLauncher számomra borzalmas, nem lehet mappákba rendezni a menüben az appokat (gyáriban semmi akadálya), illetve nekem eddig jelentősen visszavette az akkuidőt.
    5. CM kapcsán:
    -szeintem roszabb sokkal az akkuidő 10.2-vel, mint akár a gyári JB-t használva
    -Nem találtam meg azokat az extra funkciókat, amik alapján szükségem lenne erre (a beállítások főleg kinézetre, UI-ra vannak kihegyezve, és engem ez a része nem annyira foglalkoztat, a WP se zavart, hogy csak a csempéket variálhattam)
    (-Mondjuk itt megköszönnék egy érvelést, hogy miben jobb érdemileg ez a ROM, mint a gyári :) )

    6. Nem tudtam még egy normális névjegyzéket összeoperálni, csak a SIM-en tárolt kontaktokat használtam. Szeretnék egy olyat, ahol mondjuk Facebookról tudom az ismerősöket a névjegyzékbe varázsolni, és ott mondjuk szűrni, hogy csak a telefonszámmal rendelkezők jelenjenek meg. És ami fontos, ezeket a névjegyeket felszinkronizálni a gmail-emre.
    7. Szeretném használni a Google naptárát, láttam egy olyat, hogy egy pár valahogy közös naptárat használt, és ezt szinkronizálta mindkettőjük telefonja. Egy ilyen számomra is hasznos lenne, végre rendszerezett formában tudnám látni a heti programokat :)
    8. Ha már van lehetőség a rendszerből adódóan, lehet, hogy kicsit személyre szabnám a kezdőképernyőt, a képernyőzárat, az ikonok elrendezését, esetleg a színsémát, de eddig erre nem találtam használható megoldást.

    Szükségem lenne a segítségetekre, mert eddig SIM-ről használtam a névjegyeket, sokat telefonáltam, néha egy kis internet, és próbáltam megtalálni a felsorolt dolgokat, eddig hiába.
    Appokat nem telepítettem (kivéve egy dühös madarasat és persze szenvedtem a NovaLauncher nevű borzalommal)
    Viszont ilyen használatra a régi Nokiám is jó, de ha már megvettem ezt az abszolút szimpatikus kis telefont, szeretném kihasználni.
    Főleg telefonálok, ha ismeretlen helyre utazom, akkor jól jönne egy épkézláb GPS, akár mobilnetről (korlátlan netem van kvázi), szeretném a naptárat a leírt módon igénybevenni, plusz valamilyen csevegőszoftver sem lenne hátrány. Egy kényelmes böngészőn keresztül pedig neteznék. Néha egy kis zene, plusz ha sokat kell várnom valahol, akkor egy-két kisebb játék.

    Nem látom át, hogy melyik ROM lenne számomra az ideális, csak tapogatózom a sötétben, de mostmár szeretném belakni a telefont, és jó lenne, ha nem kellene hetente újrahúznom, mert valamit amiről olvastam úgy éreztem, hogy kell, hátha jobb lesz.

    Előre is köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák