Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz Lajkó #2384 üzenetére

    Szerintem a ROOT nem nevezhető törésnek.

    Amit rootolásnak hivunk, az a teljes körü adminisztráció megszerzése a telefonon.

    Képzeld el a következőt, veszel egy notebookot, de nem állithatsz át rajta egy csomó mindent, pl háttérképet válthatsz, de a rátelepitett virusirtót nem szedheted le, kénytelen vagy a feltelepitett open office programot használni, ill. nem kell használd, de azt leszedni nem tudod, sem megtiltani neki, hogy elinduljon és ezzel pl belassitsa a gépedet.
    Telepiteni is csak bizonyos ártalmatlannak itélt egyszerü kis programokat telepithetnél, ami nem zavarja a működést, de pl a tűzfalszabályokra vonatkozóan már nem csinálhatsz beállitásokat, a reklámok állandóan ott ugrálnának fel a telepitett programokban, stb.

    Ugye, hogy ezt a notit az emberek rövid úton leformáznák és rátennének akár egy tört win-t is.

    Nos az androidos telefonokat pont igy varrják a nyakunkba, a szolgáltatói simlockosokat meg még szigorúbban. Amig nem volt ilyen telóm, addig azt gondoltam, hogy felesleges a root, hiszen tudsz feltenni meg eltávolitani programokat, nem akarom a cpu prociját megemelni, mert nekem jó a gyári sebességen, stb.

    Miután szeptemberben vettem egy független telót (2-3x áron mintha a telenortól vettem volna), minden megváltozott, mert tele volt szeméttel, ami állandóan elindult, nem lehetett leszedni, a reklámok meg már pénzembe is kerültek, hiszen nincs ingyen az adatforgalom.
    Minden telefonunkat felrootoltam 1 nap alatt (fiamét, lányomét, és a vadi új garist is), még azon az áron is, hogy buktam a garit (mert szeptemberben még csak számláló emeléssel ment).

    Ez az én telefonom, teljes árat fizettem érte, azt AKAROM, hogy csak azok az alkalmazások fussanak amik nekem kellenek, reklámokat látni nem akarok, stb.
    Kifizettem, ha megveszek egy széket már az első napon szétszedhetem (lásd a nagyszerü darabot Márkus Lászlóval amikor szétszedi a fotelt), miért ne tehetném meg ez bármelyik tulajdonommal pl a telefonommal??

    Szóval nem hiszem, hogy a saját tulajdonomba ez betörésnek (feltörésnek) számit e..., ezért azt gondolom ez egy rossz megfogalmazása a dolognak.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák