Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz sike! #8363 üzenetére

    Az ukrán csilis vodkától egyik kollégám a céges csapatépítőn nagyon rosszul lett, másnap széthányta magát. Igaz, meg is ivott belőle jó pár decit. :DDD

    A csili szószt amúgy én is csak sóval csinálom. Az ecetet kiérezni belőlük, mindegy milyen "enyhe" ízűt használ valaki és az nem finom.

    Én azt csináltam szósznak, hogy a kápia / bocskor paprikát meg a csiliket nagyjából kimagoztam, aztán ledaráltam. A darálékot enyhén megmelegítettem, ekkor sóztam és kóstoltam. Ezen a ponton lehet egyéb fűszereket is hozzáadni, nálam bevált a citromfű, oregánó.
    Aztán a meleg szószt beöntöttem üvegbe, hagytam kihülni, majd ment hűtőbe. Ott 2 naponta át kell keverni és kóstolni, mert veszít a sójából, azt vissza kell pótolni. Így 1-2 hét alatt készen lesz és eláll még felnyitott állapotban is legalább hónapokig, de akár tovább is.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák