Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
Nem, sajnos nincs tippem, hogy hol, milyen formában lehetne beszerezni
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
milu
aktív tag
Hol és hogy kell beállítani a NP++ programban, hogy a fájlok mentésekor automatikusan mentse .txt kiterjesztéssel, ne nekem kelljen kiválasztani a legördülő menűből a kiterjesztést és a ".txt" kiterjesztést kiírni a fájl neve után.
-
milu
aktív tag
Ha leállítom a programot (mert kikapcsolom a gépet) az újraindítás után a keresőbe és a cserébe írt regex kódok eltűnnek.
Van-e ötletetek, javaslatotok, mit lehet tenni annak érdekében, hogy a keresés és a csere mezőből ne tűnjenek el a keresett regex kifejezések a program újraindulása után?
7.7.1. verzió van feltelepítve
-
milu
aktív tag
Ha egy olyan anyagom van (több sorban), ami tabulátorokkal van elválasztva a sorokban, azt hogy lehet úgy rendezni, hogy akár a második vagy akár a harmadik (vagy akár a negyedik) tabulátor (oszlopban) lévő adatok alapján rendezze? (,xsl-ben nem gond, de jó lenne, ha a programon belül meg tudnám oldani)
Van javaslatotok, megoldásotok?
-
batagy
őstag
Szia!
Közvetlenül ilyen funkciót nem tud a program. Még bővítményről se tudok ami ezt tudná.
Viszont ilyet lehet:
Amennyiben a tabulátorral tagolt oszlopok azonos hosszúságúak, akkor blokk kijelöltéssel (ALT + Egér) a rendezendő oszlopot átrakod a sorok elejére, hogy első oszlop legyen. És utána név szerint sorba rendezel. Utána pedig az első oszlopot visszarakod az eredeti helyére.Amennyiben az oszlopok eltérő hosszúságúak, akkor ezt már nehézkesebb megtenni.
Az előző kérdésedre, nekem elmenti a keresett regexp history-t, nem tudom neked miért nem.
-
milu
aktív tag
Erre van használható válaszotok?
Ma is úgy jártam, hogy ahosszabb idő utáni rendszer újraindítása után a tegnap beírt és a program szerint mentett makrókat ma már az újraindítás után nem találom a programban.
Amikor elmentettem a makrókat (a leállás és újraindulás előtt. ami a mai nap volt) a shortcuts.xml mentésének ideje 20190509
C:\Users\Én\AppData\Roaming\Notepad++ itt van a shortcuts.xml!
Mit tegyek szerintetek, mert így minden gép indításakor a makrót újra kell menteni, ez így elég macerás...
Ez egy bug a programban?
7.7.1. a verzió és 32 bit (64 bittes verzióval is ugyanez..,.:-(
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Notepad++-ba beírom például: 7, 10, 47 és azt követően az "Enter" billentyűt lenyomom sortörés miatt akkor ez lesz az eredmény:
7, 10, 47
( 7, 10, 47 )Ezt követően ha még sortörést kezdeményezek, már nem ír általam nem szándékolt karaktereket.
Néztem a beállításokat, nem jövök rá, hogy hol lehetne kikapcsolni, hogy sortöréskor automatikusan írjon olyan karaktereket, amelyek az előző sorban vannak.
Kérem a segítségeteket, javaslatotokat!
-
milu
aktív tag
A Notepad++-ban szeretnék egy nagyobb (több ezer sorból áll) dokumentumból egylépésben egymás alatt található sorokat kitöröltetni keresés csere paranccsal. Hol és hogy lehet megtudni, mennyit szót/sort lehet a keresésbe beírni, amit még kezel a program, mert azt a 10 sort, amit kijelöltem CTRL+C és CTRL+V-vel nem engedi a keresés ablakba beilleszteni.
-
milu
aktív tag
Rájöttem a megoldásra, leírom, talán segítek ezzel másoknak is...
Az összes sort tabulátorokkal elválasztva egy sorrá változtattam a keresé és csere funkcióval, majd ezután a szükséges szövegrész egy sorba lett rendezve, így már a kereés és csere funkcióval a nemkívánt rész ki lehetett törölni (csere "semmire" azaz a csere mezőbe nem írtam semmit)
Azt kövertően egy logika szerint visszaalakítottam a sorvégeket és megkaptam azt az eredményt, ami miartt az eredeti kérdésben szükségers volt elvégeznem a több soros keresés-csere feladatot. (remélem érthető volt..:-)
-
batagy
őstag
Szia!
Erre a régebbire reagálok. Úgy érted, hogy beírsz egy sort, enter, majd magától ugyanazt zárójelben berakja?
Ez igen furcsa működés lenne, hiszen akkor senki nem tudna egy sort se írni soha.Annyi lehet, Beállítások -> Automatikus kiegészítés > Automatikus beszúrás: ha itt a nyitó zárójel be van kapcsolva, akkor nyitó zárójelre berakva a záró párját is automatikusan.
De teljes sort biztosan nem rakna be.Esetleg ugyanitt nincsenek neked kitöltve téves adatok az illeszkedő párnál?
A #162-ra a tippet köszönjük, jó ötlet!
-
gborisz
tag
Sziasztok, tavaly összetákoltam magamnak egy replace python scriptet,
editor.replace("FASOR", "26")
editor.replace("HID", "27")
editor.replace("PILLER", "28")
ilyen egyszerű. Most új gépre feltelepítettem a Notepad++ -t, alárakom a python plugint, a replace.py-t és ha lefuttatom, semmit nem csinál. Miért lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Van egy sorozatom (ez a sorozat akár több ezer sorból is állhat) és abban vannak dupla értékek, abban az esetben a Szerkesztés>>Sor műveletek>>Remove Duolicate Line paranccsal a dupla értékeket ki tudom "gyomlálni".
A dupla értékek kiszűrésére megvan a megoldás.Mi a megoldás, ha hiányos a sorozatom?
Ha ez a sorozat hiányos. abban az esetben hogy tudom a programmal kimutatni, kiíratni, a sorozatból mely értékek hiányoznak?Itt egy minta sorozat:
HU002340-I.0003
HU002340-I.0004
HU002340-I.0008
HU002340-I.0009
HU002340-I.0010
HU002340-I.0011
HU002340-I.0012
HU002340-I.0015
HU002340-I.0016
HU002340-I.0017
HU002340-II.0002
HU002340-II.0004A listából ezek hiányoznak
HU002340-I.0001
HU002340-I.0002
HU002340-I.0005
HU002340-I.0006
HU002340-I.0007
HU002340-I.0013
HU002340-I.0014
HU002340-II.0001
HU002340-II.0003Akár úgy, hogy a kezdő értéket és az utolsó értéket beírva megviszgáltatom a programmal, a köztes sorozatból mely számok hiányoznak.
DARABTELI (Excel/Libreoffice Calc) függvényt ismerem, csak ott a sorozatot teljesen ki kell iratni, amivel összehasonlítja a függvény a meglévő sorozatot[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Van egy több száz soros anyagom, amit NP++-ban megnyitok.
Abban egy olyan szövegrész ("Jutalék összesen"), amit egy sorral feljebb kellene mozgatnom (lehetőleg ne manuálisan, esetleg regex?).Van-e erre javasolt ötletetek, megoldásotok?
Példa (ez a jelenlegi helyzet)
(itt sok space van) 2013.10.11 2736 Ft 739 Ft 3475 Ft
Jutalék összesen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez lenne a jó (hogy a szöveg és a számok egy sorban legyenek)
Jutalék összesen 2013.10.11 2736 Ft 739 Ft 3475 Ft[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Van egy 99000 soros txt fájlom, amiben olyan adatok vannak, amire szükségem van. Az adatok az alábbi struktúrában vannak:
Közzétevő cég adatai:
Itt a cég teljes neve található
Nyilvántartási szám: Adószám:
KSH szám:
Székhely:Mint látható, nem pont egymás alatt vannak az adatok, de mindegyik esetében ezek az adatok vannak.
Véleményetek szerint, lehet erre regex kifejezést és ezzel keresést írni, hogy legyűjtse a számomra fontos adatokat?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Egy kérdésem lenne notepad++-al kapcsolatban:
az megoldható ha kijelölök valahol egy formázott szöveget ( van benne nagyobb és kisebb betűméret, félkövér sor stb) hogy azt ugyanúgy formázva lássam ( akár képekkel) a notepad-ban? Vagy erre nem képes semilyen bővítményel? -
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Adott az alábbi XML fájl (ez csak egy része):<Diagnozis>Z025</Diagnozis>
<OOP>511</OOP>
<Kart>5989185</Kart>
<OO>1010</OO>
<PoKon>0</PoKon>Regex-szel valahogy meg tudom oldani azt, hogy a <PoKon> értéke 1 legyen, de csak ott, ahol a Diagnozis Z025-tel egyenlő? Persze a többi érték (OOP, Kart, OO) maradjon az eredeti.
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
válasz littleNorbi #176 üzenetére
Pythonnal?
-
milu
aktív tag
A Notepad++-ban reguláris kifejezés mintát kell készítenem, amelyben a római számoknál megakadtam. (cserélnem kell az egységeket tabulátorral)
Ez egy minta:
C HU022222-I.0024 (Normál)
I HU011111-I.B.0025 (Bónusz)
C HU088888-VI.0026 (Normál)(C|I)(\ )(HU\d{6})(\-) és itt akadtam meg.
A teljes listámban I.-től VI.-ig római számok vannak és azok mintáját nem tudom leírni, ott akadtam meg.
Van a megoldásra javaslatotok?
-
milu
aktív tag
Több mint 20 vagy akár 30 db dokumentum is nyitva van a Np++-ban egyidőben.
Van-e javaslatotok arra, hogy milyen billentyűkombinációval lehet a dokumentumok között váltogarni előre vagy vissza? (A böngészőmben ez a lehetőség a CTRL+TAB kombinációval működik és a CTRL+W az adott oldal bezárását jelenti)
Valami hasonlót keresek az Np++-ban is!
-
milu
aktív tag
A Notepad++ programban a sorok számozása be van állítva a Beállítások Program beállítások menüben. Hogy lehet megoldani azt, hogy a 09 sorszámozás után ne a 0A sorszám legyen (0F-ig), hanem 10-es sorszámmal folytatódjon?
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
VevőViktor
EladóEdeKérem a támogatásotokat, regex segítségével hogy lehet szétválogatni a neveket? ( a kisbetű és a nagybetű közé kell egy space..)
-
milu
aktív tag
Kérlek Benneteket, írjátok meg, hogy hol tudom kikapcsolni azt, hogy ha ENTER-t ütök a sor végén (és vannak számok vagy nyitó és záró zárójelek) akkor ne tegye be az új sorba azokat automatikusan?
[ Szerkesztve ]
-
gborisz
tag
Sziasztok!
Mérési jegyzőkönyv szerkesztést próbálnék valahogy automatizálni, itt van néhány sor példának:
1 774196.311 295640.683 209.689 12
2 774153.059 295683.816 211.522 Szlv:0+052.799 Bal:0.033 Le:211
3 774115.722 295746.718 214.872 Psz:1976 Le:214.872
Azt lenne jó valahogy megoldani, hogy az első sor változatlan maradjon (ahol csak egy szám van az utolsó oszlopban), a másik két sor utolsó oszlopát pedig (amik Szlv vagy Psz kezdetűek) le kellene cserélni egyesre (mármint az 1-es számra).
Az oszlopok tabbal vannak elválasztva, az utolsó oszlopok space-t is tartalmaznak. Próbáltam guglizni valami megoldást, de nem jutottam vele előbbre.Köszönöm
-
... és miután elolvastam a leírást is így változik:
Find:
([0-9.]+\t[0-9.]+\t[0-9.]+\t[0-9.]+\t)([^0-9].*)
Replace:\1\t1
Mert: a csere úgy működik, hogy a keresésben definiálni kell blokkokat a zárójelekkel, és ezeket lehet cserélni \1 az első blokk, \2 a második blokk, satöbbi módon.
Részletek itt: https://datacadamia.com/ide/notepad/replace
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest