- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
nikilauda
senior tag
válasz user112 #11891 üzenetére
Nincs különbség a T-s és a független között. Ha amúgy is a T-nél vagy,akkor ott vedd!(és legalább a gari is tuti)
csetuka:
Az MM-ben nem lesz rajta a térkép és GPS jeled sem lesz. De ha általános célra kell,akkor elfogadható navigáció a Nokia megoldása. Én például amióta használom el sem indítottam a Full európa Tomtom navimat.[ Szerkesztve ]
-
Szólista
senior tag
-
nagyúr
válasz user112 #12092 üzenetére
Képet nem tudok adni.
Nagy kép, nagy név.
Felhúzod és a csempén megjelenik egy 1 telefon 1-es számmal.
Igen lehet hozzárendelni hangot.
Nem rakható ki a csempére.
Igen, kirakható a képe hogy hívd egyből."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
-
Outlander
addikt
válasz user112 #12273 üzenetére
Még nem hallottam h lenne tipikus széria hibás Nokia 520....
Inkább maradjunk annyiban, h szeretettt volna bevágódni...de köze nincs semmihez sem, ennyi.
Ami széria hibás az Zte, de abból tök mindegy h milyen típus...
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
HuMarc
veterán
Ezek ezért kapnak egy kis pluszpénzt a Samsungtól, és/vagy fogalmuk sincs, miről beszélnek (és gyakran a kettő együtt jár). Az 520-nak nincs ismert szériahibája (nem, a ZTE-nek sincs vannak jobban és rosszabbul összerakott darabjaik, de ez csak egy sztereotípia), nyugodtan nevezz be egyre!
"ledes kijelző hiányával" - ezt nem teljesen értem Milyen ledes kijelző?
-
Neurotoxin
őstag
Az ár szvsz azért van ennyire belőve, hogy vegyék a WP-t. Az más kérdés és számomra értelmezhetetlen, hogy pl miért drágább vagy valamivel olcsóbb kártyásan az Asha sorozat.A Samsung letarolta a millió 1+1 dologban se különböző típusával a piacot. De megmondom őszintén, volt Ace 1-em 2.2vel, hamar is túladtam rajta, (visszatértem a fícsör phoneokhoz egy E2152 formájában) valamiért nem jött be az android. Unokaöcsémnek még mindig ilyene van és az ismerőseinek is kivétel nélkül valami droidos Samsungja. Hogy miért? Mert a legtöbb embernek ha megemlíted a droidot, akkor valami Samsung fog beugrani és esküszik, rá, hogy csak azt szabad venni.
De!Én teljesen mással szembesültem a T-nél: November végén vettem rá magamat, hogy karácsonyra meglepem magamat egy okostelefonnal. Nokia 515öst akartam, de sokaltam az árát, a többi feature phone meg számomra gagyi, Asha 503at akartam, de akkor még nem volt. Megnéztem a kirakott készülékeket, de valami kompaktabb dolgot akartam, nem tepsit. Gondolkodtam még a Sony Xperia E-n, nem volt kirakva, húztam számot, mondtam magamba, hogy majd kihozatom raktárról és megnyomogatom. Ki is hozta az ügyintéző srác, nem voltam különösebben hasra esve, 30 körül kártyásan más nagyon nem volt. Kérdezem a sráctól, hogy mennyire fagynak ezek mostanság. Ő a kérdésen meglepődött, majd rávágta, hogy állandóan! Azt mondta, ha már kell venni valamit "olcsóért" ott a Pocket Neo, de ezen ő is és én is elnevettük magunkat.
Kérdezte, hogy miért nem veszek inkább WP-t, ő Lumia 620at és 720at használ a cégnél, szerinte sokkal gördülékenyebb OS, mint az android, ő nem csalódott, ajánlja az 520ast. Mondtam neki, hogy ok, még alszok rá egyet, elolvasok néhány tesztet, majd visszajövök. Végül így vettem meg a Nokiát. Szóval azért van ilyen is. De a Tescóban meg szimplán "lehülyézett" egy másik srác, hogy ilyennek, mint én , aki nem ért hozzá??! , nekem elég lesz az android is, vegyek egy Ace 3at, azzal meglehet jelenni. (mondtam magamban, hogy na, megjöttünk).[ Szerkesztve ]
18 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Vesztor87
senior tag
Valszeg 0 az árrésük rajta Dolgoztam műszaki áruházláncban, láttam amikor az eladónak szenvednie kellett, mert 50e ft-ra vitték le az akciós Samsung mosógépet a fejesek 70-ről, a Beko meg maradt 55k, igen ám, de a Samun 0 ft hasznon volt, a Beko-n meg 5k mondjuk... Érdekes dolgok ezek.
-
nemkufar
tag
Egy zalai kisvárosban ugyan így, azaz hasonlóan szidták és "fikázták" a Nokia Lumia 520-asomat (A T webshopból vettem /nem helyben, nem a kisvárosban ugye, na azt is nehezményezte a hölgyemény ám/ az akkori 31,5 ezerért éppen, szeptember elején) az üzletben az eladók, ügyfélszolgálati pipik, főleg a legfiatalabbik és amikor itt és még valahol megírtam ezt, aztán később volt még dolgom megint a kisváros T-pont "üzletében" is, nos a kis fiatal liba néma volt és elbújt szinte és egy idősebb kolléganője készségesen segített valamiben... Ja, és ugye a T küldött amolyan "értékeljem az adott bolt-szerviz szolgáltatását, elégedett voltam-é velük..." Na, hát ott is megírtam ugye... és utána kellett betérnem később hozzájuk...
(Én voltam az, aki nem értett az 'okos-telefonhoz', mert sosem volt még hasonló sem nekem, de már minden oké, sőt!) :-P
Nem tudom, miért néznek bennünket WP tulajokat az androidosok valami debilnek vagy dedós butácskának?
Nekem bőven elég ez is, igaz, androidosat meg nem is tapicskoltam soha. :-P
(Egy 8 éves nyitható ős Nokiám van, még az is működik, nem nyugdíjaztam egyenlőre azt sem.)Több nap van mint kolbász, ám kevesebb mint felhő. (saját idézet) ;-P
-
Devas
őstag
válasz user112 #12432 üzenetére
A felső sávban látszik: térerő, adatátvitel, repülő üzemmód, bluetooth, wifi, helymeghatározás, hangerő, csengetés módja, akksi, óra. Mást nem lehet kitenni és érinteni itt tudtommal csak a csengetés módját lehet.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
stefyY
őstag
válasz user112 #12552 üzenetére
Átlátszó a tokom, tökéletesen látszik benne a hátlap...+semmit nem vastagít szinte rajta... Másikat nem is vettem volna, azért vettem fehéret, hogy lássam, hogy fehér...
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Tim82
félisten
válasz user112 #12626 üzenetére
Külön megnéztem most a havi nézetet: nagyon apró betűkkel, de minden olyan napnál látszanak a naptárbejegyzéseim, ahova berögzítettem magamnak valamit.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
RMZ250
senior tag
válasz user112 #12746 üzenetére
Sokan felhozzák ezt hátrányként a droidhoz képest, de könyörgöm nem tök mindegy hogy néz ki mikor állandóan a zsebemben van. Ha kiveszem akkor meg a fülemen, ha játszom akkor meg a játékot nézem, ha képet meg videót akkor azokat. Mikor böngészek szintén. Ez nem olyan mint egy monitor az asztalon, hogy állandóan a pofájába van a parasztnak. Vagy kint van az asztalon? Akkor is kikapcsol a képernyő nem? Mit kell ezt nézegetni. Biztos velem van baj, de hát még jó, hogy nem egyformák az emberek
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
duo
addikt
Ez egyénfüggő. de azért variálható ám. meg korlátozottan ugyan de ott a wiztiles, meg a skinery themes, nevű appok amivel totál egyedi csempét tudsz gyártani, sok apphoz. (50-70) programja válogatja. persze messze nem mindhez, de azért van lehetőség.
persze ha ez kevés megunható. minden megunható. engem fél év után sem zavar, sőt.
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
old rocker
veterán
De. "Ah, kínos élet, reggel öltözni, este vetkezni kell!" (Arany János: Hídavatók.)
RMZ250 már szépen leírta, de én is hozzáfűzöm újra, amit már korábban leírtam: Nekem egy C7, egy Nokia 700-as, a feleségemnek céhét + tabletnek egy ASUS phonetablet (vagy tabletphone) van.
A Nokia a Bellével, illetve a 700-ra kijött utolsó frissítéssel (ez lett volna a Carla) egy az egyben a droidot koppintották, persze symbián módra. Én négy kezdő kijelzőt kreáltam, saját szokásaim szerinti logikával, egy általános telefonálós + naptári eseményest, egy naptári + időjárás + navi oldalt, egy netes oldalt és egy multimédiást. A droidos fazonra rásegített az "andromenü" c. app, aminek lényege, hogy akár öt virtuális billentyűt lehet kirakni, amit még variálni is lehet, mit rendelsz hozzájuk rövid, illetve hosszú tapicskára. Az öt billentyű konstans mindegyik kijelző alján.Amikor megvettem az 520-ast, pár napig bitang furcsa volt. Azóta rájöttem, hogy a fenti, horizontálisan pörgetem az oldalakat rendszer áttekinthetetlenebb, a júzer hajlamos a bőség zavarába esni és minden sz@rt kirakva azt se tudja, mi merre van. Lassabban találok meg alkalmazásokat, mint a WP8-on. A vertikális mozgatás és elrendezés puritánabb, de hatékonyabb. Nekem a legszükségesebbek vannak kirakva, a lehetőségek határain belül próbáltam ergonómiailag kellemessé tenni a kinézetet a csempék méretének, színének váltogatásával; természetesen elsődleges szempont, hogy bizonyos összetartozó funkciók csempéi egymás mellé, közelébe kerüljenek. (Pl. a névjegyek, tárcsázó, üzenet közé nem szúrok be egy multimédiásat...) Ennek következtében a számomra legfontosabb információkat, kezelni kívánt applikációkat már a kijelző feloldása után át tudom tekinteni: fő helyet a TrueCalendár 8 kapott teljes méretben: fizetős, 750 Ft, de színezhető és sokkal jobban paraméterezhető a gyári fapadosnál. A kevésbé fontosak alulra kerültek, ezek megtekintéséhez bizony egy fáradtságos hüvelyujj-mozdulatra van szükségem, magyarán két részletben át tudom nézni mindazt, ami fontos. S ha még valami kell, váltok az appok betűrendi felsorolására. Ha észben tudom tartani, mit is keresek, sepillanat alatt elérhető; a vertikális görgetés szerintem hatékonyabb, mint a le-fel-oldalra görgetem és nézem...
Így tehát elmondhatom, hogy részemről megutáltam a droidot és a droidra hasonlítani akaró Bellét (Carlát. Vannak alkalmazások a symbiánban, aminek felbukkanását a WP8 rendszerben is szívesen venném, de alapjában véve elégedett vagyok, qrvára nem unom a csempés felületet, van benne fekete, kék, kobaltkék, sárga, piros, zöld, 3 féle méret: mi a franc kell még és mi a fenének?
Aki csicsásabbra vágyik, beszélő barbibabát vegyen szánsájnbébivel, ne telefont: nem mindegy lóf@sz, milyen kijelzőt emel az ember a füléhez? Vagy van olyan, aki leül, kirakja maga elé a telefont, pörgeti a kijelzőket órákon keresztül, istenem, be széééép... mellesleg ott van erre a bing háttér.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Tim82
félisten
válasz user112 #12810 üzenetére
WP8-on is kitűzheted az app-okat a kezdőképernyőre, olyan sorrendben, ahogy akarod.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Csokissüti
csendes tag
A hívást úgy jelzi, hogy beállíthatod, hogy pl rezeg+csörög, ilyenkor rezgéssel kezdi, csörög, rezeg, csörög. Nekem egy sima csörgés hang van benne, így szuperul működik. De azért remélem ki lesz javítva és fog tényleg egyszerre rezegni és csörögni, mint régen akár a 3310-es is tudott
Felvenni úgy tudod, hogy kiírja, hogy ki keres és húzza fel a képernyőt, szóval felhúzod és ott van a fogadás vagy elutasítás.
Ha arra vagy kiváncsi, hogy a nemfogadottat hogy jelzi, azt meg úgy, hogy ha a képernyőzárat megnyomod, ami jobb oldalt a középső gomb, akkor bejön egy háttér, ez lehet letöltött kép, vagy a bing és azon kiírja, meg a pontos időt, dátumot.
De én csempének is beállítottam a kapcsolatokat, így ott is látom hány nem fogadottam volt, rányomok és látom ki keresett.Egyébként hidd el lehet használni a készüléket, nyilván máshogy vannak bizonyos dolgai mint az androidosnak, de ezt is tök jól testre lehet szabni, néhány alkalmazást le kell tölteni az áruházból. Tény, hogy kell pár nap megszokni, utána már nincs gond.
-
Devas
őstag
Szerintem a WP nem kimondottan "telefonbuziknak" ajánlott, nincs rajta annyi nyomogatnivaló és testreszabhatóság. Ez a telefon azoknak való, akik néha a fülükhöz emelik telefonálni, vagy megnéznek gyorsan valamit a neten, vagy hallgatnak zenét/rádiót vele, unalmukban (nem függő módjára) elujjazgatnak rajta valami játékot. Cserébe egy megbízható lag/fagyásmentes készüléket nyernek, kiváló GPS-el és elfogatható fényképezési tulajdonsággal. Ha alkalmazások megszállottja vagy, vagy egyszerűen késztetést érzel folyton nyomogatni a telefont, akkor a WP nem neked való.
Egyébként a kezdőképernyőn a csempéket szépen be lehet állítgatni mindenféleképpen, ez azért több lehetőséget kínál a telefon dizájnjának változtatásában mint egy egyszerű droidos háttérkép (szerintem). Van egy topik itt valahol ahol az emberek közszemlére teszik a büszkeségüket, hát nekem egy-kettőtől leesett az állam.
Tény hogy van még pár kiforratlansága a WP8nak, ezek az elején felidegelik az embert, aztán megtanulják hogy lehet vele együttélni. 3 hónapja van meg nekem a telefon és még sose fagyott le és nem indult újra. Talán azért mert kb 2 hetente újraindítom magamtól. Sose volt még váratlan lemerülésem. Szerintem van valami beteg alkalmazás, ami beleszarik a ventillátorba egyeseknél. Nem isteníteni akarom a WP telefont, ez egy másik felhasználórétegnek készült mint az android. De szerintem abban mindenki egyetért hogy a maga árkategóriájában veri a többi droidot teljesítményben. Az Y300-ast meg szerintem nagyságrendekkel veri, munkatársamnak olyan van, az nagyon akadozik nála.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
vrsptr
aktív tag
Ha már a kínjaival együtt próbálod elfogadni akkor szerintem tegyél le róla (több hozzászólásod is negatív hangvételű a telóval kapcsolatban) így a készülék fogadtatása se lenne egyszerű...ez nem párkapcsolat, hogy el kell fogadni ha szereted, ezt akkor szereted ha nincs kín vele. Nekem pl. nagyon bejön ez a csempés felület, buta, de szerintem nagyon menő ...oda rakom ahova akarom, akkora méretben amekkorában akarom, színt változtatok ha kell... ügyesen kitalálták. Az meg nem mindegy hogy karcos-e a kijelző, mert képeket, videókat nézel rajta, bár azzal se értek egyet hogy tök mindegy, hogy mi van kint a képernyőn mert úgysem azt nézzük, én szoktam nézegetni , fel-le tologatni és elcsodálkozni, hogy lehet egy "huszonezres" készülék ilyen gördülékeny. Ilyen árban verhetetlen a WP. Az Android élvezet szerintem több húszezres után jön...
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest