Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    "Röviden" én is hozzászólnék, mint hamarosan L520/WP8 felhasználó (sőt, elvileg ketten is, mert ez most a feleségemé lesz, de lehet én is váltok).

    Szeretem a kütyüket úgy általánosan, szeretem a (számomra) szép telefont is, de nem nyúzom folyamatosan, csak akkor használom, ha kell valamire (pl. nem játszok, nincs FB, chat egésznap, stb.) Van telefonálás, némi SMS, email, net (csak a fontos infók, pl aktuális hírek, sport), egy-két app (skype), kevés GPS, Tudom, nem én vagyok az átlagos mai fiatal felhasználó, aki ha lehet, fel sem néz a telefonról egész nap.
    Egyrészt egyes dolgokban elég márkafüggő vagyok: a telefon az Nokia, az autó az német, a PC az Intel (bár volt jó AMD-m is, de igazából az is csak az akkori szűkösebb keretek miatt), stb...

    Így nem kérdés, hogy számomra elsősorban egy Nokia telefon kell. Nem vagyok hajlandó 40-50e forintnál többet költeni telefonra, ez elvi kérdés, de még ez is szinte túl sok. Mondjuk vettem jó pár éve egy akkor megjelent Nokia 6230i telefont,ami szerintem több volt, de még MA is azt használom, egyszerűen azért, mert tökéletes: hangminőség kiváló, sms-re nagyszerű, naptár jó, akku egy hét (azt vette már bele újat). Összeszerelés olyan, hogy ma már ugyan kopottas egy kicsit a külső, de a belső mint az új, ennyi év folyamatos használat alatt egyszer sem fagyott le, hagyott cserben! Egy Samsung, LG vagy hasonló játékszer ennyi idő alatt már elporladt volna.
    Ebben az árban (és nagyon felette sem) egyszerűen nincs olyan droid, ami nem egy discogömbre hasonlító lekerekített akármi (számomra pl. egy Galaxy SX kifejezetten ronda, semmi pénzért nem kellene egyik sem). Még a Sony kínálatában találtam "tégla" formájú telefont, de az már erősen ott van a 100e körül.

    A Lumia520 formára tetszik (mondjuk a 720 talán valamivel jobban). WP8? Majd kiderül. Szerintem amire nekem, nekünk a családban kell, arra teljesen megfelel. Kamera nem érdekel, én ha valamit le akarok fotózni, azt szeretem, ha vallóban fénykép minőségű, így viszem a Nikon D50-est vagy a kis kompakt Canont, amivel még automatán is bármikor összehasonlíthatatlanul jobb képet csinálom, mint akármelyik csúcstelefonnal (egy ilyen kis Canon AS kb. 50e), a Nikont nem is említem:) És így van értelme a képeimnek, nem úgy, mint a rengeteg pocsék, zajos telefonnal készített képnek. Persze FB-re azok is megfelelnek...

    Aztán lehet, hogy bennem is beindul majd a geek és ha itt lesz az asszony telefonja, akkor elkezdem "nyúzni" rendesen, majd kiderül, hogy mi mennyire bosszant. Jövök én majd még kérdésekkel:)

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák