Új hozzászólás Aktív témák

  • FishAir

    senior tag

    Üdv.

    Én is csatlakoztam csütörtökön a táborhoz. Nagyon meg vagyok elégedve a géppel eddig. Egy 7 éves 6310i-t váltott és mellette van még egy 6300-ám, szóval stabilitás és kezelhetőség szempontjából elég magas elvárásaim voltak vele szemben. Telefonálás közben a hangminőség kiváló a 6300-át veri bőven, még talán a 6310i-ét is, ami nekem tökéletes, igaz olyan sok összehasonlítási alapom nincs. T-s ez is és eddig egy fagyás sem volt, teper ahogy kell. Tegnap volt időm először nekiesni.

    -átraktam rá a névjegyeket
    -teljes backup pcsuite-al->1 gigás kártya ki->4 gigás kártya be-> teljes mem kártya restore
    -beállítások iszonyat szintű babrálása, próbálgatása kézikönyv alapján, aztán magamtól
    -profilok, módok, témák berhelése, csengőhang próbálgatás stb...
    -belőttem 2 g-mailes postafiókot + a wifit
    -szoftverek telepítése: handy profiles, handy taskman, handy shell, advanced call manager, switch off, skyquikey, garmin, gmail, google maps, nokia maps
    -egyesével telepítettem és utána próbáltam is ki őket egyből, ennek függvényében
    -szoftver eltávolítás: skyquikey, garmin

    A skyquikeyt feleslegesnek találtam és a handy shell alatt nem is működik, mert annak van hasonló funkciója, igaz csak szám alapján tud keresni.

    A garminról nem sok jót hallottam itt, úgyhogy sok reményt nem is fűztem hozzá, de gondoltam egy próbát megér. A kezdeti sikerek után gyors hanyatlásnak indult a dolog. A beépített GPS kb. öt perc alatt talált 6 műhódot, beírtam egy címet, eltekertem oda bringával, igaz nem volt messze, de működött. Hazaérve gondoltam fentebb veszem a részletezettséget és elscrollozok nagymamiékhoz meg szétnézek, ki-be zoomlok a környéken, na ez betett neki. A képernyő bal negyedében szürke marad és lehalt, a masina még működött, de nagyon lassan. Nagy nehezen bejött a taskman, de akkorra pont kilépett magától. Na mondom mind1, ha már lúd legyen kövér. Mivel mostanában elég sokat tekergek bringával a Mátrában és Bükkben, már utána jártam, hogy a turaistautak.hu-n van baba térkép amit garmin alá be lehet gyömöszölni. Lehet tájegységenként is, de én leszedtem egyben az egész országot. Feltelepítem, garmint elindítom, gondoltam megnézem a legutóbbi bükki tekergésem útvonalát, de addig már nem jutottam el, olyan gyorsasággal fejezte be a működést, mintha erre optimalizálták volna. Röviden: UNINSTALL!

    A Gmail-t és Google Maps-et web'n'walk+wifi-n keresztül szedtem le, majd telepítettem. Tökéletesen működik mind a 2.

    A handy programok, mint itt már többször is elhangzott ott vannak a toppon. A profiles azért teszik, mert ezzel ki lehet küszöbölni az egyébként iszonyatosan idegesítő Nokia-s és T-s induló ricsajt bekapcsoláskor. Este kilenctől reggel 7-ig néma üzemmód, egyébként meg általános, hétvégén pedig megint külön lehet állítani.

    A switch off is jó, mert kinyomja a telót ha esetleg feledékeny lenne az ember. Mivel annyira hozzá vagyok szokva, hogy kikapcsolom minden este lehet nem tartom meg. Nagy hátránya szerintem, hogy nem lehet minden nap külön állítani, mint a handy profiles-nál.

    Advanced call manager tényleg brutálisan paraméterezhető. Szerintem elég lesz a handy blacklist.

    Ma raktam fel a navigálós ovi mapset meg a magyar térképet magyar hanggal, és nekem eddig nagyon tetszik. Igaz még nem navigáltam vele, és az a része biztos nincs is olyan jó mint a garmin, de eszméletlenül fürge.

    Mivel rengeteget volt föl-le dugdosva PC-re ezért nemtudom az aksi, hogy muzsikál. Most egy pár napig békénhagyom szoftver ügyileg, és majd kiderül.

    "Röviden" ennyi. Aki gondolkozik a megvásárlásán az hagyja abba... :)

    iDontcare

Új hozzászólás Aktív témák