- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
Új hozzászólás Aktív témák
-
hyrex
tag
Sziasztok!
Próbáltam frissíteni a telefont 1.6-ról 2.1-re, és 4%-nál megadta a frissítés magát. Szerencsére Download mód meg Driver látja a telefont.
Mi a teendő ilyenkor?
Windows 7-em van. -
joccadoki
senior tag
Nos uraim.
nem tudom jár e itt még valaki, de remélem (elég régi a tella bár sok hsz van)
volna a kezemben egy ilyen g540es
hibajelenség: bekapcsoláskor elkezdi az android bootot, majd itt vége is van mert folyamatosan rebootol.
ahogy olvasgattam nem sikerült egy install az előző gazdinak (vagy nem tudom)
a gond nem is itt adódik főként hanem a download modenál
következőket telepítettem:
LGAndroidPlatformDrivers_WHQL_ML_Ver_1.2_All_Win7.msi
LGBluetoothDrivers_WHQL_Ver_1.1.msi
LGUSBModemDrivers_WHQL_ML_Ver_4.9.7_All_Win7.MSI
LG PC SUITE IV
LGAndroidDriver_WHQL_ML_Ver_1.0_All_Win7.exerendelkezem ezekkel:
fastboot.exe
KDZ_FW_UPD.exe (3gqtc, és cs_emergency)ez szerintem rendicsek. nekem kapcsolódási hibám van
2 dolog lehetséges
1- rádugom "tütim" win elkezdi a driverelést, majd bejelenti hogy az ismeretlen ezközt nem ismerte fel.
lehúzom és semmi hang, a kdz nem találja az eszközt. (hogy találná mikor nincs is az eszközökben)
2- rádugom "tütim"..... "titüm" már le is tiltotta (ilyenkor kiveszem az akkut vissza, download mode: és megint ugyanazsok tellát szereltem rengetegszer húztam újra androidot több telón is, shsh nélkül visszadobom akármelyik iost iphone 4-en....
de ez mi??? nem értem! segítség!!!!! -
mooattyi_
újonc
válasz
quailstorm #49404 üzenetére
Szia!
Bocsi, nem volt erom 40k hozzaszolast vegigturni.
A leiras nagyon jo, a linkek mukodtek, sikerult megcsinalnom, frankon mukodik is.Koszi meg1x!
-
mooattyi_
újonc
Sziasztok!
Utolso remenyem ez a forum!
Van egy a cimben talalhato telefonbol. Gyarilag 1.6-al vettem, majd a hivatalos megjelenesekor frissitettem 2.1-es droidra.
Most szeretnem frissiteni 2.3-ra, de sehogy nem megy. Vagy a leiras hianyos, vagy a letoltesi linkek nem elnek mar, de nem jutok vele elobbre.
Addig megvagyok, hogy sikerult rootolnom a telefont. Most kene a fastbootba belepnem, de mint kiderult a szamomra nincsen rajta ilyen, kene telepitenem (V20C.kdz vagy mi a turo), de nem tudom hogyan.
Tudna valaki segiteni ebben egy jo leirassal, es mukodo letoltesi linkkel?
Ha a tovabbi lepesekben tudna valaki, azt is megkoszonnem (lehet volt rola szo ebben a szalban, de nem volt idom vegigturni 40k hozzaszolast)
Legjobban Cyanogenmod 7-nek, vagy 9-nek orulnek, ha ahhoz van valakinek jo leirasa vegtelenul halas lennek!Elore is koszonom!
-
Destr4ct
aktív tag
válasz
radamsky #49366 üzenetére
Még nekem is megvan, habár már régen nem használom aktívan. Az aksija már nem nagyon bírja, és a hozzáadott sd kártya is elromlott. De azért ha eszembe jut, akkor felrakom töltőre, meg frissítgetem a programokat rajta. Jó kis teló volt, nincs szívem eladni
(meg lehet, hogy nem is nagyon kellene senkinek rossz aksival, és sd-vel) Jelenleg egy CyanogenMod van rajta, Android 4.1.2. Egész jól fut, habár hívást meg ilyesmit nem teszteltem vele, az igaz.
2011-ben jött utána egy Galaxy S, ami most kerül lecserélésre pont a napokban egy Motorola Moto G-re.
Mennyibe is került annak idején a GT540? Vodafone-nál 44-46 körül volt azt hiszem.
Ha hasonlóan nagyon jó ár/érték arányú telót szeretnél újonnan, mint a GT540 volt, akkor én a Moto G-t ajánlom.
Itthon hivatalosan nem lehet kapni sajnos, szóval külföldi beszerzést kell eszközölni (vagy expansys). Nekem 50k-ból jött ki összvissz.Szerk: v20bhunmod.kdz nekem megvan, ebéd után feltöltöm valahova, ha kell.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
kisspinyoo #49352 üzenetére
Tehetséges az aki egy Qualcomm termékből ki tudja ütni az IMEI-t...
asszem oda se kell többet menned (pénzkövetelésen kívül)(#49354) petyametyo: mert mi kéne? CM7 telepítéses leírásom az még szerintem működik.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
bzoley #49338 üzenetére
HD2-őn szerintem jó a JB. Én elégedett voltam vele. Játékok is megfelelően futottak: pl NFS most wanted elég komoly, és konstans framerate mellett max grafon olyan 20 FPS-t hozott. Azzal el lehetett lenni, gyengébb játék meg hibátlan. (4.1.2 pacman JB)
De a GT540 sokkal gyengébb ennél.
HD2 kikapcs gomb alatti digitizer szalagkábellel hogy állsz? Nálam átlátszóra kopott, nem megy...
-
quailstorm
nagyúr
válasz
bzoley #49336 üzenetére
X8-on engem az zavart, hogy nem mentek a megszokott játékok, kifagyott a böngésző... Alapfeladatokra jó volt, de akkor meg minek az okosteló? Ha kevés a RAM akkor ígyjárás esete áll fenn. Ez a nem fogja teleszemetelni, amiben meg nem bízok. Android, ráadásul kísérleti verzió. 1-2 hónapot adok neki. Inkább rakj rá egy 2.3-mat, nincs az az előnye azon a telón a 4.1-nek amiért megérné.
(tekintve hogy saját GT540-et sose moddoltam, nem is raktam rá 4.1-et sose)De nem akarok beleszólni, nyugodtan próbáld ki, csak a véleményem és tapasztalatom amit olvashattál.
-
bzoley
veterán
válasz
quailstorm #49335 üzenetére
Igen, először fel sem akartam rakni a 4.1-et, nem igazán erre való, de aztán győzött a kíváncsiság, és végülis nem az enyém. Egyelőre nem vészes, a tulaj meg valószínűleg nem fogja teleszemetelni. Azonkívül, valószínűleg egy rakás hulladék az a telefon, bár ezek a hibák a tulajt nem zavarják.
-
bzoley
veterán
válasz
quailstorm #49331 üzenetére
Sziasztok!
Lenne olyan szíves valaki, hogy megnézi a hw gombok eredeti kódjait cwm-ben? Elég lehet a vuldown, és a home. Nálam mindkettőre 212-t ír.
Bekapcsolva nem lehet hangerőt lefelé állítani, néha mintha a kamerát akarná indítani, ami természetesen nem működik. Cwm-be csak a restart menün keresztül tudok belépni, gombokkal bekapcsolva nem, valamint cwm-ben a menüben csak felfelé tudok lépkedni, a lefelé gomb aktiválja a menüpontot.
Amúgy a cwm is folyton hibákat ír ki, hiába töröltem jópárszor mindent,próbáltam több fajtát. Elég gázos lehet a telefon.
Frissíteni vittem haza, nem az enyém.
Egyébként az normális, hogy az itt linkelt romok nagy része oroszul indul?(2.3.7)
Kíváncsiságból végül 4.1.2 CM10 maradt fönn, legalább modernnek néz ki, viszont kicsit lassabb. -
H_arpi
csendes tag
Sziasztok,
2011.februárban vettem a telómat. Azóta olvasom az itteni sorokat. (49ezer... hmm... , az elején ráment pár éjszakám.)
Láttam sokan kikupálódtak itt, aztán továbbálltak, maradtak, vissza-vissza néznek.Egy év gyári ROM használat után kicsit éni is próbálkoztam. Kipróbáltam, minden jónak mondott cuccot. Azt sem tudom melyik milyen volt. Annyi a variáció. De sajnos mindegyikkel volt valami gondom. Vagy Bt, vagy WiFi, vagy GPS, vagy éppen a fényképező nem ment rendesen. Vagy alig használva sem bírt fél napnál többet, többször kikapcsolt, újraindult. Mindezek felváltva, vagy kombinálva.
Most a - leg-optimálisabbnak mondott - quailstorm által ajánlott cucc van rajta. Néha elsötétül a képernyő, és csak akksikivétellel indul újra, de 30-45 Mega szabad memóriát fenntartva elég szépen ketyeg. Amit lehet rakosgatok a memkarira. Facebook, Skype, TVműsor, Navigáció, TeameWiewer, pár apróbb játék és a "gyárilag " benne lévő appokkal. (egy kettőnél azért nem a legújabbat használom, hanem a gondosan elmentegetett régebbi kisebb méretű változatokat.)Egy probléma viszont mindenhol megvolt. A fránya kalibráció. A gyári ROM-mal be lehetett állítani. Szépen működött, de ugye azzal már semmi sem használható rendesen. A magasabb verzióknál már nincs "gyári" kalibráció. A letöltött appal, meg semmi eredmény.
Még a 2 éves garin belül bevittem a szervizbe, hogy a jobb oldal eléggé félrehord, de ugye oda csak 2.1-el vihettem, be, azon meg ott a kalibráció. Ott ugyan azt mondták, hogy az akku csere (repedt egy kicsit) mellett a "képernyőt" is kicserélték (a gombok is recsegtek kicsit, mintha elváltak volna a hátsó felületről, így a képernyőcserével elvileg ez is megoldódott). Szóval kaptam egy "új" telefont, de a kalibráció továbbra sem megy a 2.1 fölötti verziókkal. Ezzel ugye nem vihetem a szervizbe
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne helyretenni szoftveresen a dolgot. (Ugyan már kezdem megszokni, de jobb lenne, ha nem kellene egy betűvel mellé nyomkodnom, "gépelésnél".)
-
eami
veterán
válasz
CoolBoy323 #49267 üzenetére
attól függ mire
volt már nekem 5 év garis egér gariztatva 4 év után
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Pityu62 #49229 üzenetére
itt mindent belinkeltem, amíg nem olvasod el, vagy konkrétumot nem írsz, nem különösebben izgat mi van a telefonnal...
tippem az hogy béna vagy a CMD shellhez
a 4shared meg működik, csak esetleg be kéne lépni a tagok közé. Annak hogy nem törlik le 5percenként a fájljaidat van egy kis ára. -
quailstorm
nagyúr
válasz
FuckeR19 #49220 üzenetére
Nincs gáz, a jelenlegi bootloaderrel 2.1-4.1.2-ig bármi telepíthető. Úgy ahogy leírtad. De egyébként nem javaslom mert szar. Inkább egy Swift droid ASIS 2.0 finalt tegyél fel, mert azzal tudod is valamire használni a telót. A 2.1-es droid olyan mint a Win98. Van de minek. Nincs benne JIT ezért gecilassú, nomeg már semmilyen appot nem készítenek rá.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Norbika88 #49203 üzenetére
és (#49204) johniee: neked azt hogy az androidnak annyi, nyomj egy wipe-ot(jahogy nincs gyári recovery, sztem nyomj fel egy 2.3.7-et
leírásom: [link] átnézni: [link] [link]
SDSL 4.0 ROM-ban van érintő kalibráció. De az is sokadjára fogadja el a rossz kijelző eltéréseit. Sokkal jobb nem lett, pedig csak a sarkokban egy betűt tévedett. Esetedben inkább cserélni kell. Az SDSL4.0 meg csak úgy random fogja magát és újraindul, meg helyzabáló. Nem ajánlott.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
quailstorm #49135 üzenetére
Jolvan akkor en vagyok a hulye hogy jol ment nalam.
(megsugom, ha vissza lehet hozni akkor nem brick)
Erintot nem kell kalibralni illetve gyári alatt volt lehetoseg ra de ujabbakban elokalibraltak. Ha elmaszik akkor sz*r az erinto Csere.
Lassusag. 600as procitol 256 mega rammal miert varja mindenki a megvaltast? Lemerem fogadni nem alapfrekin rebootolgatott. Ésszel kell hasznalni ezt a telot, vagy lehet venni nagyobbat amin 1G ram mellett dual/quad procival nem kell foglalkozni azzal hogy mennyire túrjuk tele minden xarral.
Kar hogy mar nem talalok backupot az eladas elötti romról.
pedig még egy csomó minden ittvan gépen.
Smoker84: ajanlott a gyári, utangyartottból ahogy irtak vagy pedig a Mugen HLI-400NSL 1800as akksi de aranyárban van, annyit egészen biztos hogy nem ér meg. Viszont tudni fogja azt ami ra van irva.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
wwenigma #49132 üzenetére
Ne kezdd már megint.
Kinyúlt az érintő haver telójában, annyira, hogy az újrakalibrálást nem fogadta el. Kellett olyan 2.3 ami tudja a kalibrációt. AOSP 2.3.7--> brick. Alig bírtam visszahozni. SDSL 4.0---> állandóan újraindult. Most én erre mit mondjak?
Aztán felraktam a te általad kipucolt SDSL1.1-et, az meg olyan kibaszott lassú volt mint a tetű(ASIS 2.0 után). Hozta vissza azonnal hogy így nem kell. Miroslav is azt mondta hogy én vagyok a béna, nem tudok ROMot telepíteni. Csak azt nem tudom mit lehet rajta elrontani... Nem egyedül vagyok a véleményemmel, tele van az SDSL topicja a sírással, hogy instabil szar. -
quailstorm
nagyúr
válasz
coyote55 #49117 üzenetére
Úgy látszik nagyon nem érted. Amíg a SoC-hoz sincsen, meg semmilyen hardverelemhez forráskód, és driver, addig semmit nem tudsz csinálni. Nem azon múlik hogy van-e kedv hozzá. Lehetetlen. Legalább olyan mintha iPhone 4S-re akarnál droidot fordítani.
Most az OK, hogy kiköpte a gyártó (ST-Ericsson) a drivereket, de attól még a fél telefon nem fog működni... -
Comecee
csendes tag
Sziasztok!
Én is csatlakozom azok táborába aki telefont cserélt. A GT540 közel 3 év alatt bevezetett az android világába, a "romolásba".
Most egy Galaxy S Advance-re váltottam, úgyhogy részemről vége a rom cseréknek, mivel ezen gyári 4.1.2. van... (köszi telenor).
Aki még "bírkózik" az optimus-al, annak kitartás kívánok.Bye
-
aprokaroka87
nagyúr
Sziasztok!lenne egy pár tippem azoknak akik lassúnak találják a GT-540-et,Nálam cm 7.2-ben beválik
1:Töltsétek le a Marketbol a System Tuner nevű appot a Marketbol,ingyenes és zseniális.
2:Van egy zseniális lag mentesitő App,a Seeder.
Nálam bevált.
3apcsoljatok ki minden felesleges Animációt!
4:Létezik egy build.prop nevű rendszerfájl abban is sok hasznosat lehet beállitani,ám csak óvatosan.
5:Van egy olyan opció is,amellyel a Cpu renderelést lehet lekapcsolni,és bekapcsolni GPU Renderelést.
Bizony azis sokat gyorsit rajta.
6ontos hogy ne hagyjuk azt hogy a rendszer maga üritse a Ramot.Ugyanis olyankor még a Launchert is kizárhatja!
7eressünk olyan appokat amiknek kevesebb a ram igénye,természetesen egy komolyabb weblaptol kiakad,de 256mb rammal ne is csodálkozzatok!
8álam furcsamód egy Cm theme váltás is hozott gyorsulást a görgetés sebességében.
Most pl Touchwiz theme-t használok és a görgetés simán megy 60-70 fps-el.Link a Cpu renderelés kikapcsolásához,bocsi hogy igy de mobilrol vagyok
Lehet hogy eggyes Cm romokban alapbol ezek be vannak állitva,én már találkoztam olyannal.LINK: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1887997
-
Smoker84
tag
Üdv újra beszámolok egy romról amit épp tesztelek,Stroke ROM 4.0 For LG GT540 néven lehet rá találni,felülete tökéletes,nekem elnyerte a tetszésemet,teljesítmény ideális,wifi működik,telefonálásra alkalmas,gps majd tesztelem még,ha működik frankon akkor marad egy kicsit ez a rom
bízom benn hogy minden oké lesz vele,amire nekem kell....
-
quailstorm
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #49045 üzenetére
Ok, maga a rendszer meg egy két app elmegy 512-őn, havernak annyi van a telójába, de engem ma nagyon berágatott a droid.
Jó akkor most nem maemo-zok, mert minecraftPE meccs van, droid indíts, MC indít. Laglag, crash. Mi van nyitva?
Galéria, youtube, gmail, play store, poweramp, root uninstaller. Pedig ki volt kapcsolva az automata apk mentés is... lehetett fagyasztani, egyből jó lett. A francért lett a legnépszerűbb os ez a szarrakás, mikor csak lávát csinál a telómból, és nem multitaskol, sőt még egy feladatot is alig old meg. Maemo alatt meg világklasszis... Android alatt meg a 8megás PDF-et úgy nyitja meg hogy kilép a cpu masterből és a superuserből is, görgetéskor meg kifagy... Pedig ADW launcher, szal nem értem én ezt már...
Unokatesómnak meg nem indul a 3Dmark. Betöltés felénél kifagy. 1GB RAM, OMAP 4460, gyári 4.2-es droid... -
quailstorm
nagyúr
Attól függ mikor, mennyi ideig tart, és mennyire lesz idegesítő... Keress meg skype-on.
(#49033) szivuka2: class10-es microSD van? Anélkül hozzá se kezdj. Eleve a CM beállításokban van SWAP, meg van lehetőség a natív swap funkció bekapcsolására a kernelben, és egy linux swap fájlrendszer létrehozása kell az sd-n. De egyrészt gyilkolja, másrészt lassú. Meg általában nem is működik normálisan. Én még nem foglalkoztam vele, a kicsi(32-64-es) meg semmit nem ért. -
quailstorm
nagyúr
válasz
kopepe #49001 üzenetére
Igen, van 6-os recovery is, linkelheted ha gondolod, de nekem eddig 3/3 ment az 5-ös.
Volume booster
van pár, vagy PC-n felhangosítod a csengőhangot. Én nem szívesen tekerném túl a hangerőt, zárt rendszerű SE-ben már okozott károsodást. De tudom hogy szar és halk. Kár volt kihagyni a másodlagos hangszórót.
(#49002) Tyer: nekem fél óra, ez az a kérdés amire nem lehet válaszolni.
(#49000) sdavic01 : [Partícionálás]
. -
quailstorm
nagyúr
válasz
kopepe #48991 üzenetére
Nem kell regisztrálni, én se vagyok. Nincs feltöltve máshová, és ma már nem is lesz.
Nekem azonnal indul a letöltés...
(#48990) Tyer: ha meg se próbálod, akkor nem tudok segíteni. Tudom hogy nincs megfogalmazva egyáltalán, de mégis egy mindent tartalmazó szöveg. Ha meg se próbálod, nem tudok segíteni. Csak ha valami konkrét van. Meg van az hogy elhozod és megcsinálom, de messze vagy eléggé...
Újrafogalmazhatom, de már lassan fél éve nem volt a kezemben ilyen teló, úgy hogy nem biztos hgy még jól emlékszek mindenre elsőre... -
quailstorm
nagyúr
Még mindig ezt tudom visszalinkelni: [link]
Aztán ha konkrét kérdésed van várom. A csomagból csak az én, és ripla által szerkesztett hsz-ek lényegesek. A CMD shell használata is megérthető belőle.
(#48984) kopepe: érdekes hiba, próbálj meg CS_emrgency-t, vagy rakd fel a romot megint, és utána az out.kdzt
Ha felraksz egy fastbootos ROMot van fastboot mód? Mert abból csinálhatsz recoveryt. -
quailstorm
nagyúr
válasz
wwenigma #48975 üzenetére
Ja bocs, a tied működik, vagyis az SDSL1.1, de annak semmi értelme, mert többet nem tud, viszont tetűlassú, meg még annál is lassabb.
(#48976) w.miki: olyan windowson a virtuális memória. Csak linuxon szokás neki külön partíciót adni, de nem muszáj, az is tud fájlba.
(#48977) sdavic01: Az ICS régi, elavult. Inkább ezt: JellyBean -
quailstorm
nagyúr
válasz
w.miki #48966 üzenetére
Én a jó öreg Mur4ik féle CM7.1-nél ragadtam, a mostaniakról semmi infóm, ki kell próbálni. Recoveryből cserélni könnyű. Gyárinál bármi jobb ha stabil.
(#48967) Sly Bp.: röviden, tömören, kuka. Az LG megvonta a terméktámogatást, és törölte a firmwareket, így nem volt mit letöltenie a frissítőnek, úgyhogy most üres a telód. Vagy beviszed szervizbe, vagy próbálkozol KDZ-vel cs_emergencyben feltenni egy 2.1-et. Download mode van? Hangerő le+bekapcs.
Soha ne frissíts a gyártó által biztosított szarokkal. -
quailstorm
nagyúr
válasz
retesz147 #48957 üzenetére
Nem túl nehéz a csere. Az érintőd döglött meg. Miroslav legutolsó 2 ROMjában, az AOSP2.0-ban, és az SDSL 4.0-ban van kalibrációs lehetőség. Ha netán felrakod, és csak sokadjára engedi kalibrálni az nem véletlen, úgy van beállítva hogy ne tudd szívatni a havert, de 10 hülyítés után elfogadja, viszont sokkal jobb nem lett...
-
quailstorm
nagyúr
válasz
batkagt540 #48889 üzenetére
(#48887) coyote55: úton az új S5230, ha nem baszom el megint, akkor megírom a tutorialt...
Importálni szerintem nem tudsz vele. Csak bedugod a telót vagy wifi bluetooth, és szinkronizálsz. SMS-sel vigyázz, mert ha telól kitörlöd és szinkronizálsz, gépről is kitörli. Telefonkönyv nincs veszélyben. De kell az appja telóra is, remélem tudod: [link] -
batkagt540
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, mert már két napja nem jutok tovább......
A problémám a következő:
Szeretném a feltenni a recovery 5-ös verziót de nem sikerül. A fatsboot -w szépen lefut, töröl mindent ahogy kell....majd amikor futtatnám a frissítést (recoveryswift.img)...az XP kidob s újraindul...s így megszakad a telepítés is a telón....s az alábbi üzenet látható rajta: EP1/out FAIL nfo=40 pg0=2208000.
Mit csinálok rosszul...telepítettem mindent amit írtatok...átolvastam mindent de nem jutok előre...az XP folyton kidob.....a kezdetek könnyen ment...csak itt akadok el.
Legyetek kedvesek segíteni ha van kis időtök.
Köszi előre is.
Üdv.: Batka
-
quailstorm
nagyúr
válasz
SüdiLaller #48873 üzenetére
direct link ;;;4shared;;; XDA topic
-
quailstorm
nagyúr
válasz
kisspepe #48869 üzenetére
Az utolsó kettőhöz át kell, systemnek egy jó 190MB-ot adva. De SDSL-ből van már 4.0 is.
-
Smoker84
tag
Egy akus kérdés a közösbe !
Miért van az hogy egyszer 10% on van az aksi vagyis azt jelzi,pár perc pihentetés után (nem nyomkodom) már 40% stb ? ötlet valaki ? már 100% ra feltöltöttem,wipe oltam a batery stat ot stb de ugyan az.
-
milu44
aktív tag
Így pár nap után nekem bejön az SDSL 4.
1 napot kibír úgy ahogy én használom, netezek Wifi-n, játszom, zenét halgatok. -
gooool
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki küldeni jó linkeket az Optimus custom ROM feltételéhez?
Mert a mostani 4shared-eshez én nem akarok regelni...
Illetve melyik a legjobb ROM most rá?Köszönöm!
-
radamsky
senior tag
ugyanezért nem cserélem én se a telcsit. Én jo árba jutottam hozzá és ha cserélni akarok telefont semmilyen jo ajánlat nincsen se kártyafüggetlenül se a szolgáltatói ajánlatba
ugyhogy azzal érem be ami van. Nem láttom értelmét, hogy kifizessek 40 ezret csak hogy előrébblépjek
-
Toncos
tag
válasz
wwenigma #48825 üzenetére
Alapvetően én a szolgáltatói árképzésre építettem (lehet, inkább az a ludas), ugyanis bő 2 éve ott az LG 23e volt, ma ennyiért azonos feltételekkel a pluszt a minimum szoftveres fejlődés (2.3) meg kevés plusz procierő jelenti, RAM, kijelző lényegében ugyanaz (kivétel talán a Tipo). Mivel a rózsaszínek nem forgalmaznak Blade 3 kategóriájú cuccot, a WVGA kijelzőért már 45e fölé kell ugrani. A csúcskategóriás telefonok fejlődésével arányban ennél nagyobb változásra számítottam ebben a kategóriában is, lehet, túl nagyok az elvárásaim...
coyote55: Óóó, hogy a kezemben lévő SoC?! Világos!
-
Smoker84
tag
Kérdés mindenkihez ! Szerintetek mennyit érhet egy működő hibátlan de használt alaplap gt540 -hez?
Meg is találtam a választ 4500-5000 ft ért mennek kb gondolom
-
milu44
aktív tag
válasz
Smoker84 #48807 üzenetére
1.Recoverybe belépsz:
- wipe data/factory reset
- wipe cache
2.Telepíted a romot majd elindítod a rendszert.
3. Ha betöltött a teló akkor kikapcsolod, belépsz recoverybe majd:
- wipe data/factory reset
- wipe cache
4.Bekapcsolod a telefont és amint betöltött használhatod is.Én így szoktam.
-
milu44
aktív tag
Most töltöm lefele én is
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Smoker84 #48785 üzenetére
Inkább rakj fel egy másik launchert, barátomnak az lett a megoldás. Pl az új ADW jó lett.
(#48787) milu44: azon kívül hogy rossz a syspartition méret, nem tudok mit kitalálni. Nem elég informatív az üzenet. De ha 2.1-ről rakod fel, akkor sikerülni fog tutira.
KDZ, gyári ROM, KDZ fastboot ROM, fastbootból recovery fel, ROM fel. Pont arra a syspart méretre van belőve. Joestone ROMját nem ismerem, nekem túl régi -
coyote55
őstag
válasz
SüdiLaller #48749 üzenetére
Dehogy haragszom!
A TC pikk-pakk felszeleteli egyébként, ha a datára tolod fel, a 4shared pedig azt hiszem ekkorát kezel egyben.Nem igazán bízok ebben a felhőben tárolásban, de megindokolni nem tudnám, hogy miért. -
coyote55
őstag
válasz
SüdiLaller #48745 üzenetére
Esetleg a 4shared? A data is jó, csak ahhoz darabolni kell. Dropbox?
Megpróbáltam én is leszedni, gondoltam kiírom DVD-re, de nem tudtam... -
SüdiLaller
aktív tag
Üdv régigyerekek! Tegnap kollégámnak a dzsunka 2.1 540-esét felturbóztam ciánra (update-cm-7.1.0-signed) állítólag a legstabilabb,én már nem is emlékszem hol szálltam ki belőle beállítgattam neki, stb. Jó volt nosztalgiázni kicsit, használni a fórum keresőjét
, mert ugye (majdnem) az összes link halott a leírásoknál, de aki nem birka az kérdés nélkül végig tudja csinálni. Bevallom f0stam a kdz bulinál, de sima ügy az is ha van egy jó noti, és driverek... Most ezáltal keletkezett egy kb 450MB os mappa amibe szépen belehánytam mindent ami ehhez a művelethez kellett. Ezennel fel is ajánlom a kezdőknek hogy feltolom torrentre, vagy skydriveomba, de csak ha van rá igény. Ez tényleg egy all in one pack lesz, amit újítani kell majd hozzá az egy másik rom, ha nem tetszik ami benne van. \o/
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Az miért csinálja a telóm, hogy egy sms-t többször is megkapok (pl otp tranzakció... du fél háromkor volt, és az imént is kaptam még smst róla, immár a 7-et) de normál mobilról küldve is, 4-5x megkapom kb. negyed órán belül...
wwenigma féle sdsl final 1.0
Tapasztalt már valaki ilyet, ill. valami megoldás rá?
nem használok semmilyen sms-kezelő alkalmazást. -
Szoke1982
senior tag
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok! Na rájöttem mi a gubanc az eszközkezelönél látom, hogy rádugom a telót akkor irja is, hogy az eszköz megfelelően müködik de pár másodperc és irja, hogy nincs csatlakoztatva.Amikor rádugom a végén irja ismeretlen eszköz.Milyen driverek is lennének?fejböl ..Android platform ,Bluetooth.. virtual modem.. Azt hiszem 4et talál mikor rádugom.Akkor ez már tégla?
-
Szoke1982
senior tag
Végig ment de megállt error al.: ( wparam 100 es lparam 4008 ezt irja.A Virtualt letiltottam.Lehet valamit rosszul csinálok?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Phantomhive #48670 üzenetére
Elviselhető, egy embernek már sikerült. itt van elejétől végéig a sztori, tanulságos, potenciális hibák is vannak benne
Ha átrágtad magad rajta és nem világos szólj. Megéri frissíteni, az ilyen hülyeségek is megszűnnek mikor a teló kizárja a külvilágot. 2.1 már nem támogatott státuszban van.
(#48675) Szoke1982: unbrick, működik, kellett használnom ne ijedj meg ha csak huszadjára ismeri fel a gép -
robesz107
csendes tag
válasz
wwenigma #48635 üzenetére
Üdv.!
Asis 2.3.7 re frissítettem a telefont.Mivel nem vált be (fagyott, alkalmazások néha leálltak) , megpróbáltam feltenni ezt: update-cm-7.2.0-RC0-SDSL-04032012-signed-deodexOptLite
[link] innen."1., Wipe data/factory reset
2., advanced -> Wipe Dalvik Cache
3., mounts and storage -> format /system
4., Install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> blablabla
5., reboot system now"Ez után LG logo, majd swift droid logo, és nem megy tovább. Próbáltam visszatenni az előző cyanogenes 7.1-est mert ennek a zipje még az sd-n volt, de nem változott a dolog.
Hogyan tovább? -
milu44
aktív tag
Sziasztok
Van valami használható 4.0 vagy 4.1-es rom a telónkra?
Rég voltam már és nem akartam kb 10000 hozzászólást átolvasni ezért bocsánat.Amúgy ezt láttátok már ? Ez jó lett volna régen joestonénak
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2057638 -
radamsky
senior tag
válasz
5150head #48630 üzenetére
innen rendeltem én is
2 honapja, már nem emlékszem
mondjuk nekem kihozták házhoz az egész nem volt 4 nap se
itthon bepötyögtem vasárnap hogy kell, majd csütörtökön megkaptamNem tudom, de megszokásbol rá ránézek a telcsire és lazán birja 2-2,5 napig a szokásos beszélgetési tempommal
-
Naras
őstag
válasz
quailstorm #48611 üzenetére
Asszony kapta, csak szerettem volna, ha kicsit jobban szuperál neki... úgymond... játékok nem nagyon hiszem, hogy érdekelné, épp a Facebook - ot nyomkodja serényen, ami 2.1 - en nem nagyon akart szuperálni... ezen kicsit szaggatva ugyan, de megy, úgyhogy fasza... jómagam eljátszogatom a 4X - emen...
pikszel: Hát, nem is tudom, most végülis átírták natívba... hogy mennyire foglalja a rendszert, nem tudom, de nem hiszem, hogy böngészőben gyorsabb lenne... egyszer majd meglesem, de ha a felhasználónak így jó, akkor nekem is jó
-
Naras
őstag
válasz
quailstorm #48609 üzenetére
Közben felment Recovery - ből is a cucc, megy is, szép is, gyors is (na persze nem, mint a 4X
), szal remélem jó lesz... Facebook mindenesetre legalább működik végre...
Jah, és valahogy Play - t is sikerült felvarázsolnom, de köszi a linket... és köszi a segítséget még1x
-
quailstorm
nagyúr
ASIS felmegy a gyári ROM-ra. Nem értem a problémát.
Röviden:
1. van Telefon, 2.1-gyel
2. fastboot engedélyezett rom KDZ flashelése
3. fastbootból wipe, és recovery telepítése.
4. recoveryben indítás, wipe cache, dalvik cache, data
5. install zip from sdcard
6. google fiók hozzáadása, market playről frissül, reboot. -
quailstorm
nagyúr
válasz
_seth_ #48559 üzenetére
Én inkább azt mondanám hogy az optimus 2x kamerája kritikán aluli a 8megapixelesek közt. De jó alapot választottál
Vágom miről beszélsz, a GT540 sajna nem kapott elég jó fejlesztőt. Egy Abu ROM-os X8+nAa-14 kernel után mást mondanál. Ráadásul az kapacitív, havernak meg cypress is tehát dual touchos. Na az ronggyá alázza a gyári ROM-os Ace-t. Menüanimáció, sebesség meg minden terén.
Az Ace az egy jól összerakott, minőséginek mondható alsó középkategóriás telefon VOLT.
De tessék már elismerni hogy nem ARMv6-ban kell gondolkozni 2012-ben.
A Gt540 meg az Ace közt pl játékteljesítményben kicsi a különbség. Bár igaz, az Ace a legerősebb ARMv6-os droid, kis OC-vel a GTA3 is bőven 20FPS felett mutogatható, mármint annak a butított verziója.
De gyári ROMmal a fruit ninja is akad rajta...
Nem kell bemutatni egyik telefont se. De Ace nálam csak használtan játszik, függetlenbe, jó állapotban 20-22k körül max. Egy LG meg 14ért az enyém akár ma.
Kinek mi a fontos. mellesleg nekem a rezisztív kijelző inkább előny, nem szeretem elkapkodni a kezem, vagy inkább nem szoktam meg, most is rezisztív 800x480as telóm van
Úgy gondolom hogy apaszka kérdése, mely szerint ace vagy tipo egyértelműen eldönthető. Az Ace a múlt letűnt csillaga, amit még visz a név lendülete, és eladatja vele azt ami már nem is az eredeti belsőt tartalmazza...
A Tipo meg az új X8, igaz rosszabb kijelzővel(bravia engine kimaradt), és maradt a kamera is, de 2-3szor erősebb mint az eredeti ace, komolyabb alkalmazások, flash, játék nem akasztja meg, és nagyon jó a gyári rendszere. Ami szerintem fontos.
Nem akarom fikázni az Ace-t, de számomra mindig is túlárazott volt, hiába a 2.3.6, azon se jó a gyári ROM, és nem nyújt annyival többet mint egy X8 amennyivel többe kerül. Inkább egy Huawei Y200, az legalább ARMv7 és halad.
A Djuice-nál meg már tuti S5830i-t osztanak, az meg tényleg elvérzik még 2D-ben is...
(#48560) apaszka: már S5830 van? Azért nézd körül 3-szor is, bootképernyő, névjegy. Ne hozd haza az i-st mert megbánod. -
apaszka
veterán
válasz
quailstorm #48558 üzenetére
Telefonom megkérdeztem a készletről,és azt mondták, a központiban Fehérváron van belőlük még! Holnap rohanok valahogyan venni,mert a fiam nevén van a telószám! DJUICE !!
Érted! Szóval ő meg 12 órázik a 4 napban!
-
retesz147
addikt
válasz
FRENK1988 #48485 üzenetére
ismerős probléma.....
megoldás: recovery-s reset
egyébként a 47150-es hozzászólások környékén (+-80 hsz) foglalkoztak ezzel a problémával...ott szépen le van írva minden!!!
lényeg: recovery menü kell....onnantól orvosolható, vagy pedig hiányzik valamelyik program a telódról....erre is ott a lista és a megoldás is...
ha nem megy, szívesen segítek!
-
polo5
tag
Nekem most a 4.1.2 es miroslav féle rom van fent, proci 744 mhz és smartassV2 es re állítva. Igaz nekem sokszor ki van kapcsolva a mobilnet , és így bőven elmegy másfél napot vagy még többet is.
De csak úgy tudtam feltenni hogy swiftbootloaderrel így állítottam be : 250 / 134 ha jól emlékszem a számokra.
Szépen fut is de, sok ez a memória nagyon kevés de hát ez a teló hátránya. Ezt a herdvert nem a 4-es androidra tervezték annak idején.
Elvileg januárba vehetek telót a T-nél aztán majd meglátom melyiket. Nekem tetszik az LG L7 , L9, Zte Grand X in is, meg az Alcatel OT-995 majd meglátom, melyik lesz.
Aztán elteszem a telót vitrinbe
Sokat kapott a két év alatt tőlem de kibírta -
quailstorm
nagyúr
És eddig tartott az SDSL 4.0 a telón. Nekem ne legyen random reboot azért mert lezárom a képernyőt netezés közben...
-
quailstorm
nagyúr
Egy nagy baj van, ennek a GT540-nek ami most nálam van, kinyúlt az érintőpanelje. Megy mindenfele az érzékelés a sarkok fele egyre jobban eltolódva. A kalibrációt is csak ötödjére engedte az SDSL 4, mert annyira félrehord hogy ő se hiszi el. Aztán felajánlotta hogy akkor mentés ellenőrzés nélkül. Most jó. Remélem marad is...
-
CLAWz
tag
Asszony nyúzta az SDSL 4.0-át.
FC hegyek (market, böngésző) a rendszer újraindul napjában 4-5 alkalommal, galériában hiányzika törlés funkció.
Alig pár alkalmazás telepítése után azt jelzi a rendszer, hogy kevés a hely...Tippjeitek vannak? Valahogy ki kéne húzni a telefonnak, míg a ZTE Blade III megjön Vodához.
-
TotO'
aktív tag
Néztem azt is, de jobban tetszik a zte 4,3" kijelzője 540*960 felbontáson, meg nem tetszik az a batár nagy home gomb
Valamiért az ragadt meg bennem ismerősök telefonja által, hogy a samu lassú, szaggat, nyilván a mai modellek már nem, persze..
És egyébként is csak Tetszett a mobilaréna tesztjén
-
TotO'
aktív tag
T-nél van ZTE grande x in, én azzal szemezgetek, majdnem biztos, hogy megveszem vmikor két ünnep között. Most keresgélek ellenérveket, de kompatibilitáson kívül nem sokat találtam, az is csak gta gameknél fordulhat elő, mondjuk azokkal pont játszanék, ha arra alkalmas telóm lenne
.
Ami nálam fontos szempont az igazából az, hogy smooth legyen, tehát a mai világban már ne szaggasson, sehol, és egy legalább 4"-es kijelző.
Most, hogy nézem, a blade3 30k-ért tényleg nem rossz vétel, sőt.
-
Latza
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #48419 üzenetére
Nálam talán 2x volt fagyás vagy reboot az elején, de nem vészes. Most, hogy nem indítom el egymás után az összes appot, nincs gond. De ez eddig minden romnál így volt nálam.
Ami viszont feltűnő, hogy ez a 600-on futó 4-es SDSL mennyivel lassabb a 729 MHz-en használt SDSL v1.1-emnél. Nagyon lehet érezni azt a hiányzó 129 MHz-et (is). Meg hát ez is olyan, mint az AOSP, hogy nem lehet húzni a procit, mert nem bírja és pl. a kamera képe bevibrál. Egy appból kilépés után meg 3 másodperc mire újra kirajzolja az ikonokat (és ezt úgy, hogy a főképernyő memóriában tartása aktív).
A GPS is elég lassan talál jelet. A fényerő úgy fel van húzva, hogy sötétben közepes szinten is szinte kiégeti az ember szemét, alacsony fokozaton meg nappal nem látni.
Mindent egybevetve annyival nem jobb a régi SDSL-nél az új hogy érdemes legyen eltűrni a lassúságát...
Az AOSP sebesség szempontjából jobbnak tűnt, viszont kevesebb a beállítási lehetőség.
Úgyhogy megy vissza a bevált SDSL 1.1... -
lazlo16
aktív tag
válasz
Dr. Romano #48414 üzenetére
Egy buta kérdést felteszek. Miért akarod ntfs-alatt futtatni az sd kártyát ?Oo Jah h 4 gb-nél nagyobb fájlt is rátudj rakni ? Tördelés nem megoldható ? És mi a bubánatot akarsz rárakni ami nagyobb mint 4 gb ?
-
lazlo16
aktív tag
válasz
formengil #48410 üzenetére
Az előttem szólónak igaza van . Én használtam a cm9-et ami engem zavart benne . Egy dolog miatt raktam le . Lassabb a progik(kép áttűnésék)közötti idő. Szaval mai 2.3 1s az ott 3. Fő ok ami miatt vissza álltam sdsl-re az az h 10 napig miden hiba nélkul ment nagyban böngészek és egyszer csak hívnak és ott behalt hívás közben =/De ezen kivül semmi bajom nem volt. 727mhz-n laggmentes volt (néhol program bezárásán la launcher kicsit lassan töltött be) meg a boot idő nem 15s hanem 40s kb.
-
Latza
aktív tag
válasz
formengil #48410 üzenetére
Az SDSL CyanogenMod 7 (Android 2.3) alapú, a CyanogenMod 9 viszont már az ICS-hez (Android 4.0) készült. Szerintem a 2.3-mas változat stabilabb a GT540-en, de mivel ICS-st még nem használtam (csak olvastam, hogy vannak még benne bugok), elképzelhető, hogy azzal is használható a mindennapokban. És ott van még az AOSP változat is, ami nagyjából egy "tiszta" 2.3. Ha nem kell a sok CM-es fícsör és beállítás, az is jó lehet.
-
Latza
aktív tag
válasz
wwenigma #48405 üzenetére
A 995 is benne van a pakliban, csak azt nem tudom, hogy a kijelző, a proci meg a gpu többlete (plusz még pár egyéb) megérnek-e nekem 15k forintot. Meg hát ott van az Xperia U 40-ért a T-nél, ami kicsit kisebb, de azért jóval combosabb (meg hát Sony).
A Blade igaz, hogy nem a legújabb technika, de talán pont annyival jobb a GT540-nél amennyire nekem kell.
Persze az is lehet, hogy várok még vele, hátha jövőre jön valami érdekesebb. A legutóbbi két telómat amúgy is 3-3 évig használtam, a GT540 is kibír talán még 3/4 évet.
Most már különben sem kell annyira az OS miatt aggódni, ha valamire nem jön az ICS-nél újabb rom, abba sem hal bele az ember a napi használat közben. -
TotO'
aktív tag
Hello, Clockwork mod által backupolt img fájlokat ki tudom valamivel bontani? Igazából nincs kedvem újratelepítgetni az appokat, és elfelejtettem kipullolni őket, de már feltettem az sdsl 4-et.
-
quailstorm
nagyúr
[link] SDSL 4, az utolsó. Remélem jó, majd legközelebb kipróbálom ha tudom. A képernyő kalibrálásnak meg marhára örülök.
-
Destr4ct
aktív tag
válasz
formengil #48373 üzenetére
Megpróbálhatod fólia nélkül is. Azt tapasztaltam, hogy valójában nem annyira sérülékeny a kijelző, mondjuk nyilván személytől függ, milyen hatásoknak van kitéve a teló. (Egy ideig a gyári fóliával használtam, de elkezdett lejönni, azóta nem raktam rá semmit. Csak nagyon apró és vékony karcok vannak rajta, amik csak erős fény felé tartva látszódnak. Érdekes módon a gorilla glassos Galaxy S-emmel könnyebben szedtem össze nagyobb karcot.)
Még éppen érdemes lehet megpróbálkozni a cserével, ha találsz valakit aki megejti, vagy ha te is meg tudod csinálni. Ahogy elnézem vaterán kb. ~4k-ba kerül egy érintőpanel.
De azért azt is hozzá kell tenni, hogy hardveraprón már 10k körül lehet kapni egész, jól működő GT540-t. Más kérdés, hogy megéri-e. (Én inkább vennék újonnan valamit.)
Nagyon jó kis teló volt ez annak idején, de eljárt felette az idő. A rezisztív érintőpanele elvileg kimagaslóan jó volt, már a többi rezisztívhez viszonyítva. De így is ég és föld a különbség a kapacitívakhoz képest.
-
formengil
tag
Sziasztok!
A segítségetek kérném!
Van egy LG Optimus GT540-es szépségem. A kijelző érzékenységével vannak gondjaim, általában többször és körömmel kell ráböknöm arra amit meg szeretnék nyitni, ujjbeggyel meg sokszor még nehezebb az érintés. Jelenleg Android 4.0 Ice Cream Sandwitch van rajta (CyanogenMOD 9).Van esetleg valami megoldás az érzékenység problémára?
Nagyon hálás lennék a segítségért!Előre is köszönöm:
formengil -
lazlo16
aktív tag
Hát én ha lgbe nézem L9 vagy 4xHD alá nem adok már. felesleges. még most GT540-et nyuzom de tavasszal csere
meglátjuk addig mi változik
-
Naras
őstag
válasz
buktagt540 #48343 üzenetére
Nekem jövő héten jön meg a 4X ha minden igaz... majd elmesélem...
-
buktagt540
senior tag
válasz
Gabó75 #48339 üzenetére
2x topicba néha írnak 4x tulajok és azt mondják nagyon jó a gyári ics és tényleg out of the box használható.Állítólag már több frissítés is volt.A kernellel nem tudom mi a probléma.Többször olvastam már,hogy jaj miért nem 3as kernel meg stb. Felesleges,nem hoz semmi pluszt.Ez nem egy szoftver,hogy minél újabb verziószámú,annál jobb.Hardverfüggő a dolog,és ha használtál már linuxot tudhatod,hogy néha régebbi kernellel stabilabb rendszert,jobb teljesítményt érhetsz el.
-
Gabó75
senior tag
Én a napokban olvastam el a 4X topikot, mert tetszik a teló. Azonban arra jutottam, hogy nem veszem meg, mert se egy főzött rom nincs rá, se normális gyári ICS. 4.0.3 ICS 2.6-os kernellel? nem ezt vártam az LG-től a 2X esete után. A legjobban az döbbentett meg, hogy XDA-n nincs egy rom sem, pedig már fél éve piacon van a teló...
-
lazlo16
aktív tag
gt540 cm9 4.0.4
200-800MHZ, smartssV2, Háttérfoylamat tiltás, 256mb swap
Hipergyors a kütyü
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kiváló hardveres adottságokkal rendelkező, Android rendszerre épülő okostelefon az LG-től, tudásához képest meglehetősen olcsón.
- Notebook hibák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest