Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
válasz obligat #1412 üzenetére
Kipróbáltam. Ennél kuszább és inkonzisztensebb borzadályt nem sokat láttam. És az app amit adnak hozzá, igen kevéssé alkalmas arra, hogy vész esetén újrahúzzam azokat az alkalmazásokat automatikusan amik a gerincét képezik a mindennapi használatnak. Sry. Saját vélemény.
Akkor már inkább sd kártyáról Titanium backuppal visszaállítom az adataival együtt 2 perc alatt az összeset, mintsem ezzel az átláthatatlansággal szerencsétlenkedjek.
De hogy egy példát is mondjak, telepítés után azonnal lefigyelte az appjaimat, azt is tudja melyiket kéne update-elni, de a fiók amit létrehoztam és az ahhoz tartozó online tárhely ahova fel kéne töltögetni, sehol nem jelenik meg. Mindehhez folyamatosan futtat 1 processt és 2 service-t.No offense, tényleg nem ellened irányul, de ha nekem lehalna a telóm és időre kéne újrahúzni, ez lenne az utolsó amihez nyúlnék.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz obligat #1417 üzenetére
Azt én is sajnálom a Google playben, hogy a saját appjaimat nem tudom jobban rendezgetni, katalogizálni.
Nem tudok csinálni pl egy alap alkalmazások szekciót ami tuti mindig kell majd. Megy egy témákat, hogy a háttérképek meg az ikonok ne keveredjenek a fontos alkalmazásokkal.
Ezért is örültem meg, mikor említetted az Aptoidot. Csak lehervadt a mosoly az arcomról."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
llax
senior tag
válasz obligat #1720 üzenetére
Kétféle headset bekötés van használatban:
"hegyétől" indulva:
L - R - mic. - GND
illetve:
L - R - GND - mic.Ha van rajta gomb, azt megnyomva mic. - GND pontokat zárja össze, ezt a telefon szituációtól (és szoftvertől) függően értelmezi. Pl. zenénél play/pause, bejövő hívásnál felvesz/letesz.
Hogy egy kicsit zavarosabb legyen a dolog, a Lenovo mindkettőt használja... Pl. a P700-hoz az első bekötés kell, az S750-hez a második.
Itt egy kép. Ahol a Lenovo szerepel rajta, pont az nem jó az S750-hez.[ Szerkesztve ]
-
llax
senior tag
válasz obligat #1739 üzenetére
Melyik verziót használod?
Amit közzétettem, az "andrea" legutóbbi ROM-jábal lévő, eddigi ismert legfrissebb. Korábban is írtam, hogy ha gond van, akkor vissza a régit (feltéve hogy cserélted - illetve tartós a probléma).Nálam február elején volt utoljára észlelhető problémám a hálózattal. Valamelyik modem.img -s hsz.-om után (talán amire válaszoltál) bekapcsoltam a PIN kérést (az első ledobás után majd kikapcsolom...), de indítást kivéve eddig nem kért olyat tőlem. Nekem korábban sem a ledobálás volt a legfőbb gondom, hanem a mobilnet, de a mostani modem.img mellett az sem szórakozik velem.
-
llax
senior tag
válasz obligat #1743 üzenetére
A "nagyon hardverprogramzás" kategória. Gyakorlatilag a modem.img vezérli az "alap" telefonfunkciók hálózati oldalát és az adatkapcsolatot hardver szinten. Belenézve a fájl tartalmába, gépi kód nyelvén nem értve is nyilvánvaló, hogy köze van a SIM-mel történő kommunikációhoz is, "emberi" nyelven is szerepelnek benne ehhez kapcsolódó kulcsszavak, üzenetek.
PIN újbóli bekérése akkor történik meg, ha a készülék elveszíti a kapcsolatot (majd újrakapcsolódik) a SIM kártyával, ekkor új inicializálást kezdeményez a telefon, amire a SIM (mikrovezérlő "oprendszerrel", a kezdetektől) újraindulással válaszol. Az újraindítását egyszerű felhasználói app nem kezdeményezi, esetleg akkor, ha ilyen funkciót is tettek bele, ennek csak különféle teszt alkalmazásoknál lenne értelme.
A PIN bekérése GUI szinten tudtommal a phone.apk -ban van.
-
Triton08
csendes tag
-
avkovacs
csendes tag
válasz obligat #1838 üzenetére
az alkalmazásoknál megnéztem a futó alkalmazásokat és nem találtam kettőt semmiből. apex van rajta (gyári minideales), és a gyári contactmanager, másról nem is tudom, hogy telepítettem volna.
de hogy lehet alapértelmezetté tenni egy progit egyébként? mert akkor azt megcsinálnám, hátha csak én nem látok semmit. -
vlevi
nagyúr
válasz obligat #1989 üzenetére
Én is hozzáteszem ugyanezt a fólia vitához.
Tabletem 1920*1200 felbontasu, 10"-os szerkezet. Az elso fajta folia nem igazan volt jo rajta, mert egy kicvsit piseles volt a kep. Valahogy megtörte a fényt, vagy mittudomén, és ettől mindnennek volt egy kis szines széle. Aztán vettem masik fajta, szinten kina foliat. Ez olyan, mintha rajta se lenne. Mar csak egy jo matt foliat kellene talalni hozza (cube u30gt2) -
afb
tag
válasz obligat #2005 üzenetére
Fólia reloaded:
Sose volt fólia a telóimon. Illetve utoljára az 5110-esen, a vicces övreakasztós tokja miatt.Mostanában hurcolok magammal a nadrágzsebemben egy cégest, egy sajátot, meg egy céges Galaxy 10,1"-os tablettát, utóbbit sem azért, hogy nehezebb legyen a táska.
Nem irodában dolgozom, sőt, e szempontból kifejezetten kockázatot rejtő helyen, és bizony időnként elrepülnek a dolgok. Az N8-as nokiámnak nem volt épp sarka, de karc most sincs a kijelzőn.
Sőt, egyiken sincs karc. GG van, azért van.Mást nem tudok mondani példaként, mint az ETCS beviteli egysége, illetve egyéb járműfedélzeti kezelőfelületek, amik érintőképernyők, és ezren nyomogatják évek óta, én pl. a golyóstoll végével szoktam ezeket a tévéket pötyögtetni, és nem karcosak. Pedig fóliát utoljára akkor láttak, amikor beépítették őket a pultba.
Végtére is, mindenki azt ragasztgat a saját cuccára, amit akar, én nem akarok senkit meggyőzni. Pár év tapasztalata viszont az mutatja, hogy felesleges a fólia. A tokkal más a helyzet, az főleg a csúszásgátló funkciója miatt tesz jó szolgálatot, meg azért a zúzott bazaltra pottyanó telefonnak sem mindegy, hogy meztelen, vagy kabát is van rajta.
-
afb
tag
válasz obligat #2009 üzenetére
[quote]Gondolom nem kell elmagyarázni a különbséget, melyiknek mit kell kibírnia, a tervezett elavulást nem is említve.[/quote]
Bizony most tévedsz. Ezek teljesen általános, boltban kapható, árban az otthoni készülékekkel egy nagyságrend alá tartozó képernyők (kb. kétszáz eurótól indul darabja, ami, - valljuk be! - teljesen átlagos a civil kategóriában).
Épp ezért ezeket hoztam példaként, nem pedig az ipariakat, vagy a nyilvános használatra készült, vandálbiztos cuccokat (közterületeken, szabadtéren, mint a jegyautomaták, turistainformációs panelek, stb.).
Illetve a teljesen kommersz Galaxy tablettámat is ebben a környezetben használom elsősorban, és leginkább, folyamatosan tapizva menet közben ezért, álló helyzetben azért, mégis teljesen karcmentes.
Betörni nem nagy kunszt (voltak páran, akiknek szabad kézzel is sikerült), viszont egyáltalán nem karcolódnak. -
BlackPriest
őstag
válasz obligat #2016 üzenetére
En sem cserelnem. Nekem minideal rom, ha este elalvas elott leveszem a toltorol, reggelre merul 2%-ot. Adatforgalom, bt, wifi kikapcsolva. Most betegen fekudtem hetvegen, intenziv wifi, net, jatekok, ketszer toltottem es most 52%.
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz obligat #2016 üzenetére
- Mentésed mindig legyen,
- töltsd fel az aksit
- legyen egy csere telefonod ha pár napig nem lenne készüléked a még megrendeled az újat
- ne kezdj rémült pánikrohamba , ha eltéglásítottad a telót.
- előbb olvass aztán kérdezzKis olvasni való.
http://logout.hu/bejegyzes/szucsati/az_sp_flash_tool_hasznalata.html
http://itcafe.hu/tema/android_dual_sim_ket_sim_okostelefonok_topikja/hsz_31011-31011.html
http://data.hu/get/6875404/Lenovo-S750-CWM-6032-recovery-by-Cappa72_mobilarena.img
http://apeelme.blogspot.hu/2013/09/lenovo-s750-custom-rom-s026130517-mod.html
http://www.needrom.com/?s=s750&sa=search&scat=0
http://logout.hu/blog/cappa72/index.html
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?s=00b2f0807215d6e8b8b7728adea666b0&p=44341961&postcount=4
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2538724Nem biztos hogy teljes a lista de ebből már erősen el lehet indulni.
Am szerintem is ez a legjobb adrenalin növelő módszer.
Csak nem mindegy hogy a tiéd növeled vagy a miénket itt ha valamit rosszul csinálsz. -
llax
senior tag
válasz obligat #2023 üzenetére
Az akku feszültsége nem lineárisan változik a töltöttség függvényében, ezen túl adott töltöttséghez tartozó feszültség hőmérséklet függő is, ezt szoftvernek kell korrigálnia kijelzésnél. Ezek mellett az akku élete során is változik a karakterisztika. Pontos, lineáris kijelzést megoldani nem egyszerű... A mostani "okos" cuccok már képesek folyamatos önkalibrációra, de ezt nem laboratóriumi eszközökkel teszik.
-
vlevi
nagyúr
válasz obligat #2124 üzenetére
"mondjuk a telefon memóriájának összevonása érdekelne..."
Én most letettem róla.
Múltkor már alig volt szabad hely, de nem gyanakodtam semmire. Aztán egy beállítás miatt újra kellett indítani a telót, és rögtön lett fél giga szabad helyem. !
Mi a bánat ....-ta ennyire tele?
Oké, egy restarttal felszabadult a hely, de akkor sem kellene. -
BlackPriest
őstag
válasz obligat #2127 üzenetére
Lehet, hogy en nem hasznalom elegge a telot, de semmi tisztito progira nem volt eddig szuksegem. Par elore telepitett gugli vackot mondjuk le fogok gyakni...
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz obligat #2190 üzenetére
Hogy a telepítővel ne lehessen telepíteni egy app-ot azzal még nem találkoztam.
Olyannal igen, hogy ha a megszüntetett particion voltak dolgai az app-nak, akkor nem tud futni ez belefér.
Ilyenkor simán visszatettem azt a pár dolgot gPlay-ról. (ez nálad nem játszik)
Vagy amik nem onnan voltak azokat meg SD ről újra telepítettem.[ Szerkesztve ]
-
SanyiSay
aktív tag
válasz obligat #2211 üzenetére
"megbízható scatter fájl"
Milyen a nem megbízható?Andrea alatt lévő az Offical ROM tuti megbízható.
Nekem van pár darab amiken használható rendszer is volt. de most bedöglött a PC-m.
Várom a cuccokat bele. Ha meglesz megnézem mik vannak.mtkdroidtools az iszonyat nyögve nyelés. Egyszer talán sikerült vele scattert csiholnom.
Meg tényleg nem látja hogy Rootolt a teló.
De nincs is rá szükség szerintem mert nem igen kell már elmentenem a rendszert. Mindent meg lehet találni a neten.
Igazából csak a gari miatt kellett volna a gyári mentés de aszem azok is fenn vannak már valahol.
SP Flash Tool meg szépen teszi a dolgát. Aksi ki rádug és már megy is.
Persze ha fennvan a driver. Szerencsére azzal sem szokott gond lenni. -
SanyiSay
aktív tag
válasz obligat #2223 üzenetére
Nagy a csábítás valóban hogy feltegyem, viszont idő hiányában megvárom még egy kiforrottabb S750 es verzió napvilágot lát. ... de sosem lehet tudni.
Most lesz hírtelen 3 új készülék amiket szintén szét lehet kínozni itthon.
Szegény teló csak normál napi használatra lesz kárhoztatva.
De hát majd szól ha unatkozik.Total Commander is szuper valóban rengeteg előnye van, meg hátránya is akad.
De hát ez ízlés kérdése, szerencsére nagy a választék. -
válasz obligat #2339 üzenetére
CWM nem működik md5 mismatch minden lehetőség, ami igazából hülyeség, mindet ez az átok csinálta, most nem teszi vissza.
Nem hülyeség, lehetséges az, hogy esetleg az sd kártyán van sérülés.
CWM-ből csinálj egy mentést a mostani állapotról.
Aztán ha a mentés kész, és jó, akkor egy factory reset-et.
Ha ekkor nem javul meg, akkor még mindig ott a rom felrakásának lehetősége.
A régebbi cwm mentéseket meg tudod nézni, ha már egyszer Linuxot használsz.Leszedtem az eredeti rom-ot (minideal), de nem cwm-ből telepítendő, és nem is flashtools-szal (a sony-féle)
Ha nem CWM-ből telepíthető, akkor Flashtoolos lesz. De balgaság azt gondolni, hogy egy SE eszköz jó lesz hozzá. Ehhez az ún. SP Flashtool windows-os program kell. És vcom usb driver.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- Kés topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest