Új hozzászólás Aktív témák

  • vimes

    senior tag

    válasz vimes #4748 üzenetére

    .Á, bocsánat. Látom már megvan a root. :)

    Hogy mi a jó ROM hozzá? Attól függ, hogy mire kell. Én kettőt(hármat) próbáltam ki:

    ICS OS by No|Name + HUAWEI Advance téma: Nagyon sok szabad RAM-od lesz kb. 110-120 MB a maximum, van persze, mikor 90 környékére visszacsökken.Persze ettől Tempe Run, s társai nem fognak menni, ez még mindig kevés neki. A telefont viszont cserébe hihetetlenül lassúvá teszi. Kb. 3-4 másodpercbe telt, míg megnyílt a tárcsázó. A menük hátterének egy elnyújtott(éppen ezért enyhén pixeles) cyanogenmod-kép van berakva, ami szerintem undorító.

    ICS OS by No|Name: ICS kinézet (majdnem 100%-ban egy két dolog hiányzik) kb. 15 MB-tal több szabad RAM (nálam) mint a gyári ROM-nál. Hibák: gyári böngésző néha becsukódik magától, nem tudom miért, launchert nem tölti újra, tehát több mint valószínű, hogy nem a kevés RAM az oka. Nálam, miután automatikusan frissítette a Superusert, én leszedtem a frissítést. Erre megbolondult a telefon, bár ez hál istennek egyszer fordult elő, reboot után minden ment rendesen.

    A CM7-re CM 7.2 Unoffical-ra azt mondták, hogy nem működik benne a wifi (kernel kell hozzá) a kamera, a PIN-kód kezelés + a galéria.

    Jelly Smart UI (Cyanogenmod 7-en alapuló ROM): teljes Jelly Bean kinézet. Widgetek is elérhetők a menüből, pont úgy mint az eredeti Jelly Bean-ben. Jelly Bean-es google keresősáv (eddig nem találtam olyan ROM-ot, amiben lett volna normális keresősáv). A gond vele, hogy kevés a szabad RAM. Viszont a menü görgetésén kívül gyorsabb (szerintem), mint a gyári ROM. Böngészésnél hamarabb felugrik a virtuális billentyűzet, hiába a kevesebb memória, nagyobb weboldalakat is meg tudok nézni, anélkül, hogy becsukná a böngészőt. De ettől függetlenül kevesebb a szabad RAM, mint a gyáriban. Tipp: ki kell takarítani a Google Play Szolgáltatásokat a ROM-ból (rot uninstallerrel pl.), zabálja az amúgy sem túl sok memóriát. Hiba, amit észre vettem: egyik, minden hívás vége után kapsz egy hibaüzenetet, hogy vami com.google.... valami leállt, de ez nme zavaró szerintem, nincs hatással nagyon semmire, leokézod és kész. A másik hibája az, hogy nem lehet megnyitni a hívásnaplót (nálam legalábbis nem), hibaüzentet dob rá. Harmadik a galária nem működik, ha elindítod kidob. Erre megoldás: a belépsz Plya áruházba, meg fog jelenni a Saját alkalmazások között a QuickPic program, amire azt írja, hogy van hozzá frissítés. Frissítsd az áruházból. A Galéria el fog tűnni, és ez lesz a képnézegető appod. Ezen kívül minden más jól meg, nincs probléma (legalábbis eddig én nem találkoztam egyébbel). Ezt használm, szerintem matad is.

    Mivel erről a ROM-ról eddig nem láttam itt semmit felrakok pár képet is róla:

    főképernyő:

    most lekapott szabad RAM mennyiség (bekapcsoláskor kb. 50-60MB, aztán suttyomban leesik ennyire):

    menü:

    Ami a szép az egészben, hogy ezekhez a ROM-okhoz nem kellett külön kernel a wifi-hez. Egyikhez se, pedig azt olvastam mindenhol, hogy külön kernel kell hozzá.

    "Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

Új hozzászólás Aktív témák