Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargazsul

    tag

    válasz GU-81M #4668 üzenetére

    Az amazon-nal az a baj, hogy drágán szállít ide, vagy egyes boltok (legtöbb) nem szállít már ide. Anno sokan visszaéltek azzal, hogy eltűntnek állították be a csomagot és az amazon újraküldte. Azért előbb utóbb ott is lecsöngött a dolog... Szóval már régen nem vettem onnan semmit.

    Őszintén szólva már vettem az eBay-ről macbook pro-t is. Meg sem fordult a fejemben, hogy a garanciával javítással gond lenne. Kollégám autókat vett már az USA-ból. Ott sem volt még gond. Meg kell nézni az eladóról írt visszajelzéseket, főleg a negítavak. iPad-ot is eBay-ről vettem, meg még egy halom dolgot.

    Őszintén szólva hazai boltoktól inkább félek, mint egy külfölditől. A kínaival sincs gond, mert megírod neki, hogy vmi nem stimmel és inkább küld egy másikat, minthogy negatív visszajelzést írj. Tapasztalat. Manapság meg sok cég globális garanciát vállal.

    EU-n kívül még a vásárlási összegre kell figyelni + postaköltségre, mert ugye a tetü VPOP beleszámítja. Tehát ha veszel pl vmit Kanadában arra rájön az ottani méregdrága postaköltség: pl 20CAD a termék és 60CAD a posta. Akkor a VPOP 80CAD-al fog ám számolni, ami egyből átmászott a 15.000 Ft vámmentesen behozható értéken és jön az Áfa + vám, meg a bohóckodás elmenni érte (ez is előfordult velem). :)

    A kínaiakkal meg az a gond, hogy trehányak a pontos tétellistát ráírni. Majd itthon felbontják és több benne a cucc --> megvádolnak csempészéssel --> közel egy éves huza-vona (már ezen is túlvagyok). :)

    Egyszer mikor éppen elvámoltak egy terméket, amit az USA-ból hoztam be megkérdeztem az illetékest, hogy ugyan már mondja el nekem, hogy a múlt heti hasonló értékűt miért nem vámolták el? Mert nincs mindegyikre idejük és kapacitásuk... Remek. Szóval bárkinek lehet szerencséje.

    Idehaza van annyi előnye a netes vásárlónak, hogy 8 napon (talán munkanap) belül bármilyen indokkal elállhat a vásárlástól. A lényeg, hogy az interneten keresztül fizesd ki. Az, hogy Te mentél érte vagy futár hozta ki teljesen mellékes. Ha futár hozta ki, akkor ingyen vissza is kell vinni, pénzt vissza kell kapni. Törvényi szabályozás van erre.

    A külföldinél pedig meg kell nézni a vásárlási, reklamálási feltételeket. eBay-en mindegyik odaírja. Google fordító pedig mindenki barátja, ha nem boldogulna.

    [ Szerkesztve ]

    üdv, Balázs

Új hozzászólás Aktív témák