Új hozzászólás Aktív témák

  • Gerinctelen

    csendes tag

    Mindenkit kösztöntök!
    Olvasgatlak bennetek , és látom javulgattok, de azt is olvasom , hogy nem kicsik a bajok.
    Magamról írok és a saját tapasztalataim osztom meg veletek .
    Június6-án lesszek 1éve műtött. két kiszakadt sérvvel és egy érdaganattal a lumbálisznak megfelelő területen .
    Jobb lábam kezdetibénulás , és combnyakelhalás. A műtétem jól sikerűlt. rehabilitáción az OORI-ban voltam 3 hetet , és utána Hévízen voltam 3 hetet .Rehabilitáció után ,a műtétet követő 7. hónapban munkába álltam , és azóta dolgozom . Időseket ápolok . 2x utaztam kűlfőldre kikűldetéssel , kisbuszban ülve 20-24 órát .. fűző és megfelelő memória párnán ülve . fárasztó , de jól bírtam .
    A tornákat napi színten végzem , reggel az ágyban nyújtás , aztán később lazítás , és erősítések ..
    Fájdalmam nincs ! Ami nekem nehézséget jelen az állandó izom feszesség , sokat kell nyújtanom és erősítenem. Láb ujjaim nekem is zsibadnak . A sarok és boka merevségem és izomrenyheség sokat javult, rá nehezedek a sarkamra már, és nem dőlök, csak pár másodperc, de nekem ez is sokat jelent. A talp szélem is életképes ..érzem .
    Fáradhatatlanul dolgozom a javulásomon , a megengedett tornákat folyamatosan végzem , sokat gyalogolok , az ülést nehezen viselem , megfelelő széket keresek , a térdem alacsonyabban legyen a seggemnél . Mélyen nem hajolok, és lentről nem emelek , de emelni kicsiketsem .. csak gurítom, vagy csusztatom a dolgokat ..
    Mindent kizárok ami stresszel , hagyom hogy leperegjen rólam .
    Sokat változtam , keresem a normális szeretet teli kapcsolatokat , és mindent ... szószerint mindent , ami idegesíthetne elkerülök. Már nem sietek sehova , " ha lekésem a vonatom , jön majd másik! "

    Kb ennyire jutottam 11 hónap alatt, és köszönöm , most egészen jól megvagyok!
    Mindenkinek jobbulást és jó közérzetet kívánok! Vali

Új hozzászólás Aktív témák