Új hozzászólás Aktív témák

  • Pala

    veterán

    válasz tvamos #562 üzenetére

    Nem túlzás....az bizony méreg. Csak lassan öl. Bár a mai világban lehet, nem is olyan lassan...

    A répacukor cukortartalma a 20%-ot sem éri el, míg a finomított cukor töménysége 90% felett van, de inkább 95%. Ilyen töménységű cukor befogadására és feldolgozására a szervezet nincsen felkészülve, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni. A fölös cukor megerjed, alkohol képződik belőle. Így aztán a sok cukrost ételt, süteményt fogyasztó ember "tudtán kívül" alkoholista, még akkor is, ha egy csepp alkoholt nem vesz magához egyébként. Ha ez az állapot tartósan fennáll, ugyanolyan jellegű májproblémákkal fog küszködni, mint az alkoholbetegek. Különösen a szeplős embereknek kellene totálisan (zéró tolerancia) odafigyelni erre (a szeplős ember eleve az átlagnál gyengébb májjal rendelkezik).

    A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat. Csak kalorikus értéke van, nyomelem és vitamintartalma nulla. Ez utóbbi azért is érdekes, mert a megemésztéséhez nyomelem és vitamin is szükséges, amelyet így a szervezettől rabol el. Így esik a cukor "áldozatává" pl. a B1 vitamin és a kalcium is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák