Aktív témák

  • interstate76

    addikt

    válasz wwenigma #6241 üzenetére

    Én úgy gondolom, hogy valóban szabályozni kell a dolgot, de persze nem így, egy általános tiltással. De azért az is röhej, hogy rendelsz egy ilyen-olyan ízű liquidet, és gyakorlatilag nem tudod, hogy pontosan mit tüdőzöl le, csak azt, hogy az élelmiszeriparban is használatos aromát tartalmaz. Csakhogy utóbbiak általában nem az ember tüdejébe jutnak, hanem a gyomrába, az meg mégsem ugyanaz. Szóval egyrészt nevetségesnek tartom, hogy az illetékesek nem látják (mert tényleg nem látják), hogy ha sikerülne elérniük, amit akarnak, akkor sokan kénytelenek lennének visszaszokni az analógra, ami NYILVÁNVALÓAN ezerszer rosszabb, mint a legfosabb e-cigi és -liquid, másrészt viszont 2012-ben elég nevetséges, hogy mindenféle épeszű szabályozás nélkül folyhat a piacon a liquidek kevergetése és forgalmazása.

    Az e-cigi piac egészen egyszerűen nem maradhat olyan szabályozatlan, mint amilyen most, ez mindannyiunk érdeke. Csak persze az idióta bürökrácia ész nélkül csap oda, ahelyett, hogy ésszerű keretek közé szorítaná az eszközök és a liquidek forgalmazását. Ráadásul szerintem nem is a nikotintartalom az, ami elsősorban veszélyes lehet (mégis ezt tiltják a főmarhák, és ebből bizony az látszik, hogy nem "a zemberek" védelme a cél, hanem a gyógyszer- és dohányipari lobby keresett fogást ezen a kis (?) piacon), hanem a különféle ízanyagok, amiket a lötyikbe keverünk/kevernek. Azt a kort éljük, amikor egyre többen látják/látjuk, hogy teljesen el van baszva az élelmiszerpiac a sok aromával, tartósítószerrel és különféle adalékanyaggal (térfogatnövelőkkel meg mindenféle fossal), és hiába szent meggyőződésem nekem is, hogy az aromák letüdőzése nem lehet rosszabb az analóg cigi adalékanyagainál és égéstermékeinél, azért nem vagyok teljesen nyugodt amiatt, hogy mesterségesen előállított mogyoróízt szipákolok. Mindazonáltal persze nagyon bejön, és ha valaki elvenné tőlem, azt megütném! :)

    Egyszóval nem olyan egyoldalú téma ez, mint amilyennek elsőre látszik. Szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó HP mini PC, Ryzen 5-ös HP laptop, Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast P20HD tablet, továbbá PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

Aktív témák