Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz KaiotEch #64848 üzenetére

    Helyi villanyszerelő boltban nézted már? Amit te keresel, azt az itthoni villanyszerelők 2,5mm²-nek hívják, Nem kéne nagyon drágának lennie... annyi, hogy meg kell határoznod a feltételeket: hőállóság a cél? Nagyobb flexibilitás? Utóbbinál a sodrat se mindegy: minél több szál, annál jobb. Én meg 40AWG körülit keresek, hajlékonyat így sodrottat (7-eres elég), illetve amin valamennyire hőálló a szigetelés (PTFE/Si/mindegy), továbbá lényeg, hogy ø0,35mm-nél nem lehet nagyobb a külső átmérő szigetelővel együtt :D Ha valaki tud ilyet csípőből, hazai/eu cucc is érdekelne, nem kell feltétlen Kínából :)

    Konzervekről: elég sok bab/hal/stb. konzervet fogyasztok, de nekem még egyszer nem szakadt le a nyitófül... trükk: kanál nyelével, kés hegyével emelitek fel a fület úgy, hogy aztán a nyitóeszközöd hegyét átfűzöd a fülön, hogy az a szegecselés fölé vagy kicsit azon túl nyúljon (így a körmöd se csorbul ki), majd merőlegesig emeled a fület. A fület nem szimplán felfelé húzod, mert ettől a fedőlemezben egy, a nyitás tervezett irányával párhuzamos hullám alakul ki, ami nagyon megmerevíti azt. Ehelyett a fület mutatóujjal fogva, de a fedőlemez közepét nagyujjal befelé támasztva kell megkezdeni a nyitást, aminek hatására a lemezből nem emelkedik ki a hullám, nem merevedik ki, szépen kinyílik. Persze ez a halkonzerves problémát nem oldja meg :) Azokat én nem szoktam kinyitni teljesen, úgy nem meszeli újra a konyhát.

    Amivel nekem problémám szokott lenni, az az a típus, aminél az oldaláról kell egy lemezcsíkot letekerni. Szerencsére ilyen már egyre kevesebb olyan van :)

Új hozzászólás Aktív témák