Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    senior tag

    Srácok!
    Felesleges ezen vitázni, de akkor belevauzok én is.
    A 14500 nagyobb áramot tud adni a lednek hosszabb időn át, mint a sima alkáli elem, mivel az nem bírja olyan jól a terhelést az akkunak viszont később esik be a feszültsége. Ennek következménye lesz, hogy hamarabb is fog lemerülni és még jobban fog a lámpics melegedni mint az alkálival. Az NiMh akkuval még annyi feszültséget sem kap, mint a sima alkáli elemmel, így picit kisebb fényerővel viszont hosszabb lessz az üzemidő mivel elég jó kapacitású ceruza akkuk vannak már a piacon.
    Az SK68 első sorban azért ajánlott lámpa, mert ~1000Ft-os áron ad egy korrekt fényerőt és mivel alkáli elemmel is megy tökéletesen így nem igényel egyéb befektetést, akkukkal való babrálást és odafigyelést így az átlag felhasználónak lesz olcsón egy egész jó lámpája.
    Tipikusan az a kategória amibe az akku már annyiba kerül mint maga a lámpa, felesleges költség, mert ha valaki foglalkozik a lámpákkal picit is komolyabban akkor ebbe nem tol pénzt, hanem vesz jóval nagyobb kapacitású 18650 akkut és töltöt illetve hozzá egy rendesen meghajtott lámpát. A két kategóriát teljesen felesleges összemosni.
    Ha EDC-re kell jó fényerő és kis méret akkor pedig adott a lehetőség, csak fizetni kell érte és megvenni az RCR123 akkut (16340) és hozzá egy pici de erős lámpát, most már kicioccoban is van (On The Road M3) de a nevesebb gyártóknak már régóta van a kínálatukban ilyen opció is.

    Szóval ha rám hallgattok azt vesztek amit akartok :DDD :R

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák