Új hozzászólás Aktív témák

  • MittuDomain_

    őstag

    Sziasztok, még szűz vagyok a témában, ez az első vám-os SMS amit kaptam.
    A posta.hu/vam oldalon elérhető nyomtatvány nekem fura, szóval első hsz ide vagy oda, nem egyértelmű, mit kell csinálni, kérek egy kis felhomályosítást.
    Igazából BG snapup rendelés, a normális értéke olyan 10e+szállítás, szóval megértem hogy megfogták, de szállítással együtt volt $9,76 / 2.775,- Ft.

    Ami igazából fura benne, hogy még június van, és nincs ikszelhető opció arra, hogy az áru értéke szállítással nem éri el a 22€-t, és nincs plusz díj.

    Az A/B/C opciók közül mind fizetős.
    Az A 3500,- Ft, postai vámkezelés, a B 1.100,- Ft, címzett általi, a C külsős cég megbízása (felteszem DHL/GLS/UPS/stb, ami k drága). És ennyi.


    Hol rontom el a dolgot?
    És mi mindent kell mellékelni? BG képernyőkép a rendelés részleteivel? Banki tranzakció, ahol látszik, a Curve tényleg ennyit terhelt?

    Vagy nem ezt, hanem a régi papírt kéne beküldenem? Ha igen, az hol érhető el? A posta oldalán már nem...

    Köszi! :R

    ps:
    Ami még technikai kérdés.
    A tracking hiába NL végződésű, származási országnak gondolom a valóst, Kínát írjam be. Mi a Posta szerint a valós Kína? Mert nem Kína (az ugyebár Tajvan). PRC? CN? Egyáltalán, lehet a hivatalos rövidítéseket használni, elfogadják? Vagy a Kínai Népköztársasággal megyek tutira?

    Si tacuisses, philosophus mansisses.

Új hozzászólás Aktív témák