- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Döglött Róka #27 üzenetére
Ja, csak a CVC megis kodot hogyan szerzi meg? Mert normalis embernel csak addig van a kartyan amig atveszi a bankban, aztan le van kaparva.
-
tatararpad
őstag
válasz
Avicularia #47 üzenetére
Háát, azért ilyen fantörpisztikus sem, mert ha jól tudom ehhez kell a webshop támogatása is. Sztem Steamen pl. még egyszer nem kér hitelesítést, de a PayPal sem emlékeim szerint. Tehát ha tolvaj olyan webshopban költi el ami nem támogatja ezeket akkor ugyan mindegy, de ez igaz gondolom a svéd megoldásra is. Szerencsére elég hamar le lehet tiltani a kártyát, meg elvileg valameddig nem terhelődnek ténylegesen a tranzakciók és visszavonhatóak.
-
tatararpad
őstag
A tömegközlekedés sosem volt ilyen egyszerű. Az egy közszolgáltatás. Mint a kórházak és a börtönök. Ezek privatizációja sem sült el jól, mert egy befektető a haszonért fektet be. Egy kórháznak nem az a dolga hogy profitot termeljen, hanem hogy ellása a betegeket. A börtönnek meg hogy őrizze a rabokat. A tömegközlekedésnek meg hogy eljuttasson A-ból B-be. Ezeket szvsz nehéz összeegyztetni a profitorientálsággal tiszta magántulajdon esetén. Ezért finanszírozza őket az állam. Az állami pénz mindig puha pénz lesz, és egy állami vállalat nem fog olyan hatékonyan működni mint egy piaci, ezt is aláírom. De szerintem nem a privatizáció lenne a megoldás, mert nehéz lenne úgy nyereségesen működtetni egy tömegközlekedést, hogy más célok ne sérüljenek. Amcsiban tán vannak olyan adók amiknek bevételeit fixen kell felhasználni egy adott területen, nem a globális fedezetbe mennek bele. Ez sztem nálunk is működhetne, pl. bevezették még anno hogy a sebesvonat is pótjegyes, ha az abból befolyó pénzeket fixen csak mondjuk kocsimodernizálásra, infrastruktúrára, stb-re költenék, ami közvetlen jobbá teszi az utazást, máris könnyebben lenyelhető lenne a dolog.
-
leeate
senior tag
válasz
tatararpad #43 üzenetére
Elméletileg addig emelhetnék az árat, ameddig vennék a szolgáltatást. A pozitív oldalról viszont eltűnne az ingyenes nyugdíjas utazás, az állami korrupció mocska, emelkedne a színvonal, és talán nyeresége is lenne belőle az államnak.
-
leeate
senior tag
A BKK meg a MÁV amúgy mikor lesz végre privatizálva? A jelenlegi szolgáltatásaikért nem vagyok hajlandó fizetni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Avicularia #34 üzenetére
Az online bolt által használt payment gateway kérdése inkább: ha az támogatja és a bank is támogatja, akkor a 3-D Secure kód megadása nélkül nem tudsz vásárolni.
Például K&H kártyával az OTP payment gateway-ét használó magyar oldalak esetében bizony kérik a kódot, ami a K&H-nál ráadásul nem fix, hanem egyszer használatos, ezt fizetés közben SMS-ben kapod meg (a regisztráció, bár a linkelt leírás alapján opt-in-nek tűnik, gyakorlatilag kötelező, az első ilyen oldalon addig nem tudtam kifizetni a megrendelésemet, amíg nem élesítettem be a szolgáltatást).
-
nubreed
veterán
válasz
Dark Archon #12 üzenetére
Na még ezek a MÁV-os új autómaták... Lassúak, lassan reagálnak, iszonyú körülményes rajtuk a jegyvásárlás, és rohadtul nem egyértelmű a jegyvásárlási folyamat. (Még a gyorsjegy vásárlási funkció is körülményes). A régi automaták ebből a szempontból sokkal jobbak voltak, egy bksz-es jegyet pillanatok alatt meg tudtam venni, az új automatáknál meg annak az időnek a többszöröse kell. Lehet, hogy a cikkben leírtak szempontjából jobbak ezek az automaták, mint a BKK -sok, de amúgy meg elég bénák.
Szóval ha pont ezek fejlesztésében vettél rész, akkor fogadd el a kritikát, mert volna még mit csiszolni a rendszeren. -
Döglött Róka
veterán
válasz
Avicularia #32 üzenetére
Usaban meg meg mindig a magnescsik a divat... Jaj de pusztulatosan ergya "magyarisztan"!
-
Hintalow
senior tag
válasz
Avicularia #36 üzenetére
Fejlesztés kérdése, ami pedig a pénztől függ. A magyar bankok mostanság pedig arról az oldalról közelítik a kérdést, hogy mennyi dolgozót kell leépíteni, és hogyan struktúrálódjanak át a bankadós/hitelelszámolós viharban, hogy nyereségesek tudjanak maradni.
Talán majd egyszer... -
Avicularia
veterán
válasz
tatararpad #35 üzenetére
Van magyar raiffeisen kártyám is, azon semmi ilyesmi nincs, simán tudok vele vásárolni a ráírt adatokkal. Sms sem jön, csak ha átutalok, akkor jön smsben a kód.
-
tatararpad
őstag
válasz
Avicularia #34 üzenetére
Kártyával sem kötelező vásárolni. Adott a lehetőség, hogy tegyen az ügyfél a saját biztonságáért 3 kattintással, innentől nálam ez user error, ha erre is képtelen volt. De mikor én bankszámlát nyitottam, ha jól emlékszem ez már automatikus volt, én csak a telefonszámom változtattam meg valamikor mikor telefont cseréltem.
-
Avicularia
veterán
válasz
tatararpad #33 üzenetére
De azt külön be kell állítani gondolom. A nélkül is használható a kártya. Ez meg kötelező, ha nem állítod be nem tudsz vásárolni.
-
tatararpad
őstag
válasz
Avicularia #32 üzenetére
Azért SMS-es jóváhagyás itthon is van. De ezért is szeretem az érintéses megoldásokat, a kártya akár egy tokban is maradhat végig.
-
Avicularia
veterán
válasz
Egy kamera eleg egy boltban hogy meglegyen a kartyaszam es a cvc kod es mar tolhatja is a penzt a webshopokba.
A svéd bankomnál már úgy működik ez a dolog, hogy nem elég tudni a kártyán lévő adatokat, hanem a bank weboldalán meg kell adni egy jelszót, amit interneten keresztüli kártyás vásárlásnál meg kell adni. E nélkül meghiúsul a tranzakció. Szóval ez bankfüggő. De hát miért is védené egy Magyarországon működő bank a klienseit
-
tatararpad
őstag
Szolnokon már működik elvileg a dolog, felszáll a buszra, érinti a bankkártyát, és csókolom. Plusz van ilyen városkártya, amit otthon vagy telóról előre fel lehet tölteni, még automatával sem kell verekedni. Egyszer csak elszivárog máshova is, pláne hogy talán most esedékes a VOLÁN koncessziók újrapályáztatása vagy mi.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Én automatáról beszéltem, te meg boltosról. Utólag már hiába hazudsz, nem veszem be ezt a béna dumát ;D
(#24) tatararpad: Egyelőre oldják meg hogy visszakapd a visszajárót, aztán beszélhetünk ilyen csúcstechnikának számító megoldásról mutyisztánban
-
Döglött Róka
veterán
Ha tudtal volna szoveget ertelmezni, feltunhetett volna a felesleges paranoia iranti szarkazmus
Penztarba penzt felvenni, imadom az osi modszerekert, a fenykeptol is felni kell mert bezarja a lelkemet?
Kékes525: Egy kamera eleg egy boltban hogy meglegyen a kartyaszam es a cvc kod es mar tolhatja is a penzt a webshopokba. Sot kepzeld mikozben mesz a boltba, eluthet egy motoros is mikor mesz at a zebran..
-
jerry311
nagyúr
válasz
tatararpad #24 üzenetére
Ja, ha már van kártyás terminál, lehetett volna PayPass-os (NFC-s).
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Döglött Róka #21 üzenetére
Ha tudtál volna szöveget értelmezni, akkor feltűnhetett volna, hogy írtam: inkább a pénztárba mennék mintsem automatához.
-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka #21 üzenetére
Elméletileg le is másolhatja.
-
Apollyon
Korrektor
Amikor megjelentek ezek az automaták nem is értettem hogy mégis gondolják ezeknek a kihelyezését mondjuk a Blahán.
Magyarország nem az a hely ahol ki lehet helyezni mindenféle műszaki berendezést hogy használják. Túl sok olyan személy van akinek az a célja hogy ezeket jól szétb-xák.Pláne egy olyan eszközt, amibe pénzt kell nyomni.. Na ja. Inkább állnék sorban negyed órát a normális, emberi kiszolgálású pénztárnál, minthogy ilyenbe akár egy pengőt is bedobjak.
De egyébként attól is agyfrászt kapok hogy bele kell helyezni a bankkártyát. Az Egyesült Államokban csak le kell húzni.. Itt miért nem lehetett ezt sehol sem megoldani?
-
Reggie0
félisten
A BKK az átállás végrehajtásáig azt javasolja az automatákat használó utasoknak, hogy aki teheti, bankkártyával vásároljon,...
Van aki bele meri dugni a bankkartyajat?
-
-
petipetya
nagyúr
Tipikus. Amíg nincs valamiből (bulvár)hír vagy Facebook poszt egy utas által valamiről, addig a BKK a homokba dugja a fejét.
-
Én egyet már - többedmagammal - terveztem, képzeld. Ennél fogva lényeges, mert igen közeli rálátásom van a témára.
Aki a jéghegy csúcsán van, annak érvelhetsz te akárhogy, csak a számokat (dollárjeleket) látja.
De, ha vigasztal, az új automaták ilyen szempontból már védve vannak (speciális pénzkiadó nyílás + kamera), más kérdés, hogy a BKK-hoz eljutnak-e.
-
macman507
aktív tag
-
macman507
aktív tag
Ja, hogy ezeken nincs egy árva kamera sem?
Én meg azt hittem ott röhög rajtam a security-s mikor nem látom a tűző napon a kijelzőt.
Egyébként nem lenne célszerű a papírpénzt is oda dobni, ahova a jegyet, meg az aprót teszi a gép?
Én eleve azt hittem oda teszi, később vettem észre, hogy jön oldalt a kétezres, nehogymá elfújja nekem a szél... -
jerry311
nagyúr
válasz
Dark Archon #4 üzenetére
És te?
Lényeges, hogy hány automatát terveztünk? Nem.
Meg lehetett volna oldani úgy, hogy ne lehessen eltömni? Igen.
Kevesebbe került volna, mint a panaszok és kártalanítások ezrei? Valószínűleg igen.
Gondolt rá bármelyik idióta irodista, hogy nem kevesen élnek bármilyen automata pénzvisszaadó nyílásának eltöméséből? Nem.
Ki a hülye? A megrendelő és a kivitelező. Bár utóbbi is csak akkor, ha nem hívta fel a figyelmet erre a problémára. -
-
törölt tag
-
tomazin
veterán
Sajnos a megrendelést ált. nem hozzáértő ember készíti el. Az értékesítő, aki pedig a megrendelést kapja ált. annyi érdekli, hogy legyen egy szerződés, a többivel nem foglalkozik, csak megkapja a pénzt.
Állami megrendeléseknél a józan paraszti ész még ritkább előfordulású. -
Grg
tag
Vagy egyszerűen csak bekamerázni az automaták helyét, és akkor látszik, ha valaki nem jegyvásárlási szándékkal ügyködik
-
-
Dezsike
tag
Ezt kéne a kezdetektől fogva alkalmazni, akkor nem terjedt volna el ennyire. Remélem azt is megoldják, hogy ha a gép visszahúzásra kényszerül akkor adja ki a visszajárót apróban, vagy ha nincs benne annyi apró akkor adjon egy kódot amivel másik gépnél vagy az ügyfélszolgálaton fel lehet venni a pénzt. Ugyanis az emberek többségének nem 30 nap múlva kell az a pénz, hanem azonnal, például a 4-es metróval utazók nagy része Kelenföldön átszáll vonatra vagy volánbuszra, ha elnyeli az automata a visszajáróját és emiatt nem tud vonat/volán jegyet venni mondhatja azt a jegyvizsgálónak, hogy bocsi, a BKK ül a pénzemen, majd ha visszaadta kifizetem a jegyet egy hónap múlva?
-
wikings2
őstag
Azt hittem már hogy magát a szoftvert sikerült valahogy átverni, és ingyen osztogatta a bérleteket
Új hozzászólás Aktív témák
it Az átalakítások minden bizonnyal csökkentik a visszaélések számát, de az óvatosság továbbra is ajánlott.
- Tőzsde és gazdaság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- LED világítás a lakásban
- Asztalos klub
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest