Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    UHD filmek lejátszása

    Nem-HDR képes monitoron vagy TV-n

    1,3,4,5,6-os pontok plusz a Képkocka szinkronizálás ablakban pipáljuk be a VSync mezőt.

    HDR képes monitoron

    1,3,4,5,6,7-as pontok

    HDR képes TV-n

    0. A legegyszerűbb megoldás, ha a TV-re bízzuk a lejátszást és a PC-nkre média szervert teszünk. Ehhez használjuk a Plex alkalmazást. A TV-kben található 100Mbit/s-os LAN sávszélessége néhány UHD film esetén nem elég, ezért egy ennél nagyobb sebességre képes WiFi kapcsolat szükséges lehet.

    Ha mégis a PC-s lejátszás mellett döntünk:

    1. Legyen UHD videókat támogató és HDMI 2.0 kimenettel rendelkező videókártyánk: Radeon RX460 vagy újabb; NVIDIA GTX 950, 960 (970 és 980 nem jó) vagy GT1030 GDDR5 (DDR4 nem jó) vagy újabb és Windows 10 vagy újabb operációs rendszerünk.

    2. Az összeköttetéshez használjunk "High Speed HDMI Cable with Ethernet" típusú HDMI kábelt, Windows-ban pedig Kiterjesztett több megjelenítős vagy a TV-t kiválasztva egy megjelenítős módot. A TV-n a PC által használt HDMI porton engedélyeznünk kell a HDMI UHD Color beállítást (LG-n például HDMI ULTRA HD Deep Colour néven találjuk meg, de minden TV leírásában meg tudjuk nézni, ha nem leljük). PC-n a videókártyánk kezelő felületén állítsunk be a 3840x2160-as felbontást 60Hz-en. A szín vagy pixel formátumnál RGB-t válasszunk és ezt a beállítást alkalmazva tudjuk kiválasztani a még szükséges Teljes dinamika tartományt. A TV-n ezután be kell állítani, hogy Teljes dinamika tartományt várjon, azaz a HDMI feketeszint beállítást Normálra tegyük (LG-n például Magasra, de minden TV leírásában meg tudjuk nézni, ha nem vagyunk biztosak benne). Automatikus észlelési beállítás nem ajánlott, mert sok esetben rossz képet eredményez.

    3. NVIDIA videókártya esetén semmit sem kell átállítanunk az NVIDIA vezérlőpult videó beállításai között. AMD videokártya esetén a Radeon beállításokban a Videó fülön válasszuk az Egyedi videoprofilt és az alatta lévő részletes beállítások közül mindent kapcsoljunk Ki, az Egyéni fényerőt pedig állítsuk 0-ra. Intel videókártya esetén az Intel Grafikus tulajdonságoknál a Videó menüben és a bal oldalt lévő összes almenüben a Film üzemmód érzékelésén kívül mindent állítsunk Alapértelmezett alkalmazás-beállításra vagy Kikapcsoltra.

    4. N-es kiadású Windows esetén a Microsoft oldaláról töltsük le és telepítsük a verziónknak megfelelő Media Feature Pack-et.

    5. Frissítsük vagy telepítsük az MPC-BE legújabb verzióját és pipáljuk be a Beállítások alaphelyzetbe állítása jelölőnégyzetet a művelet közben.

    6. A Nézet -> Beállítások -> Hang ablakban válasszuk ki az MPC Audio Renderer-t. Sztereó hangfalak esetén a Hangfeldolgozás ablakban pipáljuk be a Keverje a csatornákat mezőt. Házimozi erősítő használata esetén a Belső szűrők ablak -> Audió dekóderek fül -> Audio decoder konfiguráció ablakban pipáljuk be az AC-3 és DTS mezőket, illetve ha az erősítő támogatja, az E-AC-3, TrueHD és DTS-HD mezőket is.

    7. Frissítsük vagy telepítsük a madVR legújabb verzióját és állítsuk alapértelmezettre a beállításokat. Ehhez a tömörített állományt csomagoljuk ki az általunk kívánt telepítési helyre és indítsuk el adminisztrációs joggal az install.bat-ot, majd pedig a restore_default_settings.bat-ot. Az MPC-BE újraindítása után a programban a Nézet -> Beállítások -> Videó ablakban a Videó megjelenítőt állítsuk madVR-re. Egy videó elindítása után a tálcán megtaláljuk a madVR-t, ahol a Scaling algorithms menü Image downscaling almenüjében kattintsunk a DXVA2 módszerre és tegyük meg ugyanezt az Image upscaling almenüben is. Apply és OK gomb.

    8. A Devices menüpont alatt a TV-nk Display modes almenüjére kattintva megjelenő ablakban a List all display modes madVR may switch to szövegdobozba másoljuk be a következőt: 2160p23, 2160p24, 2160p25, 2160p29, 2160p30, 2160p50, 2160p59, 2160p60.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák