Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #49 üzenetére
egyébként ez elgondolkodtatott. ha olyan a minimálhardvered, és a rajta futó szoftver, hogy végletesen csak annyi megszakitást, erőforrást használ, ami éppencsak elég a zenelejátszáshoz, akkor valóban közelebb lehet egy jó streamerhez, mint egy agyonmahinált PC, ami meg a teljesitménnyel pótolja az optimalizációt.
de kezdünk eltérni a topic témájától
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #48 üzenetére
olvasd el az osx telepitési licencfeltételeket. nem telepitheted, csak apple gyártmányú hardverre, úgy lesz jogtiszta.
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #42 üzenetére
Ha a hardvert is beleveszed már több kombináció is lehetséges.
-
dio001
tag
Megy a kedvencekbe ez a topik... ;-)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #41 üzenetére
Egy ideig az volt az aláírásom, "Mindig, mindennél van jobb"
Két iskola amiről beszélünk.
Teljesérékü op+optimalizáció vs. minimalista op csak ami a zenéhez kell. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #39 üzenetére
akkor ennyi. csak ne engedj be osx-es lin tápos spéci USB kártyás PCt
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #36 üzenetére
"szóval meghagyom a játékot ma már másoknak"
Amíg nem látom h., van a mostaninál jobb addig én is.
Lassan 4 hónapja, semmit nem reszeltem a pc-n, csak a zenét hallgatom. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #34 üzenetére
tököltem vagy két évet PCvel a nagy láncban, aztán zenére már nem kell használnom. a melós gépben meg zenét hallgatok, nem hifizek. ott elég volt hónapokig a win7,foobar,alaplapi
és ugyanúgy szerettem zenét hallgatni. nagy láncban nagy igények vannak, de a PC mellett nekem untig elég, hogy ne legyen bántó hibája.
szóval meghagyom a játékot ma már másoknak
-
Maximum1
őstag
Kikérném az itt tartózkodó hozzáértők véleményét erről a hangfalról.
Nem tudom, hitelesek amiket alatta a "vélemények" menüpontban írnak a "felhasználok"?(#37) slick-adam köszönöm
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #32 üzenetére
Valamelyik jobb lesz.
Ha a Mac, akkor az nekem sok pénzbe fog kerülni h., megvásároljam.Te már hallottad a Voyage-MPD t? Na ezt is kipróbáltam. (#33) Bodz:
"teljes értékű oprendszereket használok"
Nálam dedikált, csak a zene op. fut."Mondjuk passzív mini pc lineáris táppal, saját (szintén lineáris) tápos usb kártya. Ilyesmi."
Passzív mini pc, igen, meg a wadia. -
Bodz
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #30 üzenetére
Ó, félreértettél. Már túl vagyok az ilyeneken. Lenyugodtam, csak teljes értékű oprendszereket használok, hogy zenehallgatás közben tudjak azért mást is csinálni. Elég nekem a Fedora, OSX, Win8.1, Win10.
Gondoltam a szoftveres körítés mellett valami hardveres okosság is van nálad. Mondjuk passzív mini pc lineáris táppal, saját (szintén lineáris) tápos usb kártya. Ilyesmi. Néha olvasgatom azt a topikot, de most nem vagyok képben, hogy kinek mi van, merre, hogy. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #26 üzenetére
sztem ne tedd. -
dudika10
veterán
Lehet félreérthető voltam. Próbálok rájönni (már mióta), hogy mire van a hifi topik, és gondoltam megkérdezem, hogy nem ugyan erről szól-e. De ha nem, akkor továbbra sincs ötletem, hogy az mit keres a fórum szakmai részén.
De látom annak a topiknak is a házigazdája lettél. Nem tudom, mivel tartanak sakkban, de részvétem. -
Mezga Aladár
veterán
Ha jól tudom, Te Nyíregyházi(?) vagy, én Budapesti.
Kicsi az esély h., összefutunk.
Az aláírásomban szerepló topicban van egy komplett leírás a szoft telepítésére.
Kb 10 perc. "Bármilyen" pc-re felrakható.(#29) Norbi 72 : Ha a régi kanóccal nincs gondod, akkor minek.
Szerintem nincs hatással a megjelenítendő hangra/képre. -
Norbi 72
veterán
válasz
Mezga Aladár #1 üzenetére
Én is kérdeznék!
Arra gondoltam,lecserélem az USB kábelt az MP és a külső vinyó között.Ez elegendő,vagy nézzek jobbat?
-
Polllen
nagyúr
A linux/windows, asio/wasapi témát sem szabad elfelejteni...
Bodz
De az is csak akkor, ha lefuttatsz mindenféle egzotikus scriptet!!! -
toto0569
addikt
itt egy régi fórum tele megvitatható "placebókkal".Párat már kipróbáltam...Az elsőt mindenféleképpen ajánlom!
-
Maximum1
őstag
Optikai kábelnél mindegy milyet veszek, vagy ott is él a HDMI-s őrület?
Hangfalkábelt hol és milyet érdemes venni?, nekem amit a boltban ajánlottak 1750ft volt métere, kicsit sokallom.
Belépőkategória érdekel mindkettőből, gondolom van ilyen. -
Ursache
senior tag
Ez jó lesz! Megy a kedvencek közé
-
Gabesz26
senior tag
Jó lesz ez a topik
.
A CD demagnetizálót próbált már valaki? Ha van hatása kíváncsi lennék, mi a fizikai magyarázat...
Egy örök klasszikus (off, mert a képre/hangra gyakorolt hatásáról nincs infó
): [link]
-
robi-k
őstag
Na kíváncsi leszek, kik lesznek a törzs topiklakók
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #4 üzenetére
Najó beszéljük meg! Az egyik (kedvenc) Pioneer CD játszómban kikapcsolható a display. Magyarázzátok el Nekem mért lesz jobb a hangja? Komolyan kérdem, mert hiszek a Pio nak
-
.DLL
veterán
Én a másik topikból is "kiléptem", fontosabbnak tartom a barátságot, mint hogy ezen vitázzak, inkább csak zenét hallgatok, és megyek a saját fejem (fülem) után. Ama hozzászólásomat is csak a javulás "drámai" jelzője váltotta ki, elnézést.
Viszont hallásra!
-
lemmy9
őstag
válasz
Mezga Aladár #4 üzenetére
Akkor kezdjük egy klaszikussal, a drága HDMI kábel kontraszt, és részletesség javító hatásával.
-
KisTücsök
addikt
Ez lesz a kedvenc topikom.
-
Mezga Aladár
veterán
Talán nem, inkább levezetheti a feszültséget.
Vitaindítónak.
Ez már leírásra került a zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért, fórumban.Okulásként:
A dac sajnos nem kikapcsolható(gyártói koncepció) amivel nem is lenne bajom, de a beépített ledek mint egy reflektorfüzér világítanak. Ezért azt a konfigurációt alkalmaztam h., az integrált erősítő kapcsolt 230v-os aljzatáról üzemelt.
Mai napon visszaállítottam a gyártói koncepciót és egyenesen csatlakoztattam a 230v-os hálózathoz.
Mellbevágó volt a hangminőség javulása. -
devil-k
nagyúr
Szóval keltjük a feszültséget és izgatjuk a jónépet, mi?
-
dudika10
veterán
válasz
Mezga Aladár #1 üzenetére
A hifi topik nem pont erről szól?
-
Mezga Aladár
veterán
Ide várok minden olyan fórumtársat, aki vitatkozni szeretne olyan megosztó témákról mint a digitális kábelek(HDMI, Usb audió, koax SPDIF, Toslink), hifi állványok, rezgéscsillapító kütyük, és minden egyéb varázslat ami jobbá teszi(?), a hangot/képet.
Minden, ami máshol OFF az itt ON.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- SSD kibeszélő
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest