Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz IO.sys #97501 üzenetére

    Genertel... nálam is össze-vissza kavartak mindent. Hetekig jártam a nyakukra. De a többi biztosító sem jobb, nekem is most volt egy kesze-kusza ügyem.

    A sztori röviden: Allianznál volt az ezelőtti autóm biztosítása. Közben vettem egy másik autót, de még a korábbi autó is meg volt, így az volt B10-ben, a másik, közben vásárolt "új" autó értelemszerűen A0-ból indult, azt is Allianzhoz vittem. Ez rendben is van. Majd pár hónapra rá a B10-es autót eladtam, és kértem az Allianzt, hogy vezessék át a B10-es kategóriámat a új autómra. Elvileg meg is csinálták, kaptam róla hivatalos levelet, hogy átvezették a másik autóra, sőt, még kaptam is vissza egy kis pénzt (mivel egész évre kifizettem A0-ban, így visszajárt a különbözet a hátralévő hónapokra).

    Majd váltottam biztosítást évfordulókor, mentem én is a Genertelhez. Persze Allianzék valamit elkeféltek, nem jelentették le a B10 besorolást, így A0-ban indult ismét az új autó... ezt persze én valami oknál fogva nem vettem észre, csak most, 1 év után, amikor jött ismét a következő évre a díj tájékoztató és abban láttam, hogy Bonus-malus besorolás: B02.

    Na mondom itt valami nem oké, ezekszerint egész tavaly évben B01-ben voltam? Hívtam a Genertelt, kiderült, hogy az Allianz valóban nem jelentette le.

    Így mindkét biztosítónál össze-vissza kellett telefonálgatnom, meg levelezgetnem, mire helyrerakták.

    Genertel annyiból volt balfék, hogy korábban már volt náluk is a korábbi autóm, B10-ben, onnan láthatták volna, hogy "jár nekem" a B10, de csak megkövetelték az Allianztól a hivatalos álláspontot, hogy megkaphatom e a B10-et. Agyrém.

    Annyi, hogy viszont szerencsére a tavaly évre visszamenőleg visszakaptam 15e Ft-ot, így a 30 ezres díj 15-re csökkent és a következő évre már rendesen küldték a díjat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák