Új hozzászólás Aktív témák

  • a2d2

    addikt

    válasz ugyeletes #60202 üzenetére

    Szia!

    Nem, nincs sajnos ilyenünk. Ez az amiben lószőr van?

    Csak télen kezdődnek a problémák. Méghozzá azért, mert fűtés szezon beálltával koránt sincs annyi szellőztetés mint nyáron. Naponta 3x5 perces kereszthuzatot csinálunk, valamint fürdőben zuhanyzások után kinyitjuk mindig a kis ablakot.

    Ezen kívül a kandalló kívülről szívja egy kb 10-12-es csövön a levegőt, ami a kandalló mögött felmelegedik és a kürtő tetején jön be a szobába, a hűvösebb levegő pedig a kandalló légbeeresztő rostélyán keresztül távozik a kéményen át. Szóval így a nappaliban télen folyamatos a levegőcsere.

    A probléma csak az északi oldalon jelentkezik a fürdőszoba melletti szobákban. Egyszerűen nem elég a kis ablak 10 perces kinyitása a párátlanításra. Esetleg órákon át nyitva kellene hagynunk, de akkor meg lehűlne a fürdőszoba.

    Szombaton végül is megrendeltük a linkelt gépet. A héten megjön és leteszteljük. Majd írok hogy milyen.
    Árukeresőn csupa jó véleményt írtak róla. Valaki negatívumnak azt írta hogy megemelte a szoba hőmérsékletét 3 fokkal. Ez nálunk pozitív dolog lesz, mert csak fűtésszezonban fogjuk használni.

    Betesszük a fürdőbe a mosdó alá, beállítjuk hogy mondjuk 60%-os páratartalomnál kapcsoljon be így teljesen automatizálva lesz télen a fürdések utáni páraelvonás. Ráadásul nem hűti a szobát mint a szellőző, hanem fűti :)

    Nagy reményeket fűzök hozzá.

    A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák