Új hozzászólás Aktív témák

  • aneda

    aktív tag

    válasz mormota #25909 üzenetére

    Steaket szerintem nem lehet sertésből csinálni, karajból meg biztosan nem. Tarja a roston sütéshez való hús, a karaj úgy jó ha egy nagy darabban kérget sütsz rá, majd egyben párolod.
    A steakhez "márványos" marha hús kell, ahogy mindenhol le is írják.
    Az hogy mennyire márványos az már csak a minőségét igazítja, de a sok zsír az mindenképpen kell az ízéhez és az állagához. Itthon nincs kifejezetten steakhez való része a marhának, klasszikus magyar "steak" a rostélyos. Nézz ki a hentesnél valami szép darab húst amin látszik hogy erezetten zsíros, szeleteltess belőle jó ujjnyi darabokat, klopfolni nem kell, csak pácolni. Hirtelen kell sütni, ehhez a legjobb a vas serpenyő, mert az jól tartja a hőt.
    Forrónak kell lenni a serpenyőnek, annyira hogy a kis olaj az alján már éppen elkezdjen füstölni. Nem kell sokáig sütni, először én is paráztam, de 3 perc bőven elegendő egy jó ujjnyi szelet első oldalához, majd 2 perc a másik oldalához. Utána kell pihentetni kb.8-10 percet.
    Ha a hentes sima marhahúst ad, az nem olyan drága mint a kifejezetten steakhoz való pihentetett húsok, ha pl. 2000Ft/kg a marhahús ára, akkor sem egy egetrengető összeg 2 tisztességes szelet ára.

    Az oroszok már a spájzban vannak!

Új hozzászólás Aktív témák