Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz FoxiestFox #27297 üzenetére

    Van erre valami megoldás? Ha kikapcsolom a hardveres gyorsítást, a FullHD videók kezdenek el szaggatni, és 100%-os CPU-terhelést összehozni.
    Nincsen, és várhatóan már nem is lesz jobb a jövőben.

    Magában a Blinkben nemrégiben csavartak a hardveres gyorsításon (szóval a Chrome, Chromium és Vivaldi is felejtős lesz), aminek hatására sokkal több területen és sokkal nagyobb mértékben használják ki a kirajzoláshoz a GPU hardveres gyorsítását, és ezzel párhuzamosan leveszik a teher egy részét a CPU-ról.

    Ennek előnye, hogy modernebb hardveren gyorsabban és energiahatékonyságot nézve jobban működik a kirajzolás, hátránya, hogy sokan nem szeretik a betűk renderelését, valamint a régi vassal rendelkezők megszívták megfelelő driverek hiányában. Vagy driver van, csak a hardver nem támogatja valamely a böngésző által használt funkció gyorsítását, és részben szoftveres fallback a vége.

    Minimális remény akadhat, mert például pár héten keresztül nem ment bizonyos típusú videók hardveres gyorsítása Haswell IGP alatt, és ezt később javították (bár az "csak" 4 éves technológia a HD3650 közel 10 évéhez képest).

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák