Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz fatal` #11488 üzenetére

    Hogy tiszta legyen a kép: Az Opera sosem alkalmazott tabokat, a mai napig nincsenek benne. MDI ablakok vannak benne már az első verzió óta. Ezért van az, hogy például itt a PH-n ha valakinek rákattintunk a nevére külön fülön nyílik meg kis méretű belső ablakban.

    Később lettek ezek külön sávra (ha úgy tetszik fülsávra) rendezve, onnantól számít a tabos böngészés korszak. Angolul pagebarnak (tehát inkább lapsáv) hívják, mivel ezek inkább az ablakok fejlécei, mintsem normál értelemben vett tabok.

    Arra meg, hogy a személyes sáv miért került felülre ott az indoklás akár a Firefoxos videóban. Ugyanaz, amiért a tabok is a címsor fölött voltak mindig.

    Mert a címsor az adott laphoz tartozik, akárcsak a keresősáv és az előre-vissza-újratöltés gombok, míg a könyvjelzősáv független tőle.

    Nyilván megfontolják majd, hogy ezek után alul lesz, vagy beállítható, de ez azért nagyobb horderejű módosítás.

    Hogy a billentyűparancsok módosíthatóságát miért kellett kivenni azt én sem tudom, de valószínűleg a 9.5-ös billentyűparancsok bevezetése az oka.

    Azóta csak egy "Go" action látható ott, ahol módosítani lehetne.

    (#11489) dqdb: Én is így vagyok vele. Felőlem bármi lehet az alapértelmezett, maximum egy újabb bejegyzéssel gazdagodik az operaprefs.ini-m, mikor visszaállítom az alapértelmezést. De lehessen visszaállítani. A Shift-es gombhúzást is lehessen kikapcsolni.

    Amúgy itt halkan megjegyzem, a My Opera usereknek köszönhető, hogy egyáltalán belekerültek a 9.2x billentyűparancsok is az alap telepítéssel, ahogy az is, hogy a kezdősávot kivették először, mondván (a gyorshívó miatt felesleges), aztán visszakövetelték.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák