Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz dqdb #10510 üzenetére

    "Az Operának pedig egy :((( a gázos profilupgrade miatt."

    Azt hiszem ebben maximálisan igazat adok neked.
    Fogj egy Total Commandert, File->Compare By Content funkcióval hasonlítsd össze a saját keyboard.ini/mouse.ini/toolbar.ini fájlodat a C:\Program Files (x86)\Opera\ui\ helyen található eredetivel.

    Nézd meg mennyi felesleges változást eszközöl az eredeti fájlban.
    A toolbar.ini a kedvencem. Mikor akár csak bekapcsolod az oldalsávot létrehozza a fájlt először pár bájtos az egész fájl, ami szinte üres. Utána mikor ráhúzol bármit egy eszköztárra létrehozza neki a szekciót, mondjuk [Document View Toolbar.content] és leírja benne az összes gombot, ami az eszköztáron van. Eddig még nem is akkora baj, bár szvsz felesleges deklarálni az összeset, mikor megvan egy alap készlet, akkor az alapján elég lenne csak azt a gombot, ami változást jelent az alapértelmezéshez képest. Mivel nem lehet sem vertikálisan, sem horizontálisan pozicionálni őket, így simán le lehetne írni éppen melyik gomb után vagy előtt helyezkedik el, mikor az legvégére is maximum dynamic spacerrel tudod csak rakni, mikor még nincs vége a gombsornak.

    De nem baj, ami még ennél is jobb: Miután eltávolítod a gombot a szekció megmarad. Sőt, miután visszaállítod alapértelmezésbe a beállításokat a szekció még utána is megmarad.

    Ugyanúgy az operaprefs.ini-be is minden MIME típust beömleszt. Miután uninstalláltál, vagy újratelepítetted és más az elérési útvonal az onnantól már ott marad, maximum az új plugin is bekerül mellé.

    Ezek miatt vannak olyan kompatibilitási problémák, mint mikor duplán hozta létre az állapotsávon a gombokat, vagy mikor minden beállítás leokézáskor felbukkant a keresőmező, vagy mikor össze-vissza ugráltak a fülek húzáskor és hasonlók.

    Sőt, a skin.ini-s probléma, amit már javítottak, hogy nem látszott a szöveg ez az emiatt van.

    Persze elismerem, vannak ennél sokkal nagyobb káoszok is, de lehetne ezt szerintem jobban is csinálni. Főleg, hogy mikor egy pofonegyszerű INI fájlban ilyeneket lát az ember, akkor elgondolkozik, hogy vajon mi lehet az ennél sokkal nagyobb, komplexebb és bonyolultabb programkódban. :D

Új hozzászólás Aktív témák