Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz Cool Face #5644 üzenetére

    Valóban nem egyszerű egyik ilyen rendszer beálíltása sem, Home Assistant-ban különösen utálnivaló az a @ß$# yml formátum, amit az ilyen automatizálásokhoz használ, és aminél barátságtalanabbat elképzelni is nehéz lenne. De ha belejössz (pár nap, 1-2 hét alatt) nem vészes, és könnyen megoldható minden gyakori feladat vele. A dokumentációja kimondottan jó, a közösség pedig nagy, könnyen lehet segítséget találni. Amit írsz magadról, az alapján biztosan túl tudsz jutni a nehézségeken.

    Viszont tehetsz föl Domoticz-ot is (noha azt is joggal lehet körülményesnek nevezni más szempontokból), abban jóval felhasználóközelibb az automatizálás, különösen a Blocky-t használva benne - ami ilyesmire egyszerűen tökéletes, nagyon barátságos kezdővel is.
    (ezzel együtt most éppen mégis HA-al játszadozom, főként mert abban a telefonom Google által közölt pozíciója alapján is tudok automatizálni, Domoticz-ban ilyet nem találtam)

    Xioami Gatewayt mindkettőbe hasonlóan könnyű integrálni - és érdemes is, magában minimális lehetőséget ad a Xiaomi környezet: főként néha döglassú is, mert kénytelen vagy kínai szervert használni, másrészt azt egyelőre semmi mással nem lehet összekapcsolni - márpedig ilyen játszadozás során szinte biztosan beszerzel majd idegen eszközöket, mint pl. a Sonoff relé)

Új hozzászólás Aktív témák