Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Nem rémlik hogy vótmá', szóval megosztom inkább, hátha másnak is hasznos lesz/kedvet kap. Volt időm végre kipróbálni az új Home Assistant Companion IOS app action funkcióját, és hát baromi egyszerűen és nagyon jól működik.

    Action: egy olyan vezérlés, ami beépül az IOS ökoszisztémába, elérhető a telefon/tablet home/lock screenjén (van hozzá widget), a HA app ikonon force touch-al, és Apple Watch-on is. A nélkül persze, hogy futnia kellene az app-nak.

    A telefonos alkalmazásban fel kell csak venni az "add action"-nél amit szeretnénk, a lenti példa kedvéért legyen mondjuk a riasztó "arm away" funkciója, szóval adjuk neki ezt a nevet. Ennek hatására megjelenik egy "arm away" feliratú button az IOS home screenen (vagy lock screenen, force touch menüben, órán, stb.. -n). Ez után nem kell többé elindítani az appot, és keresgélni az ottani HA dashboard menüben. Így egy-egy kívánt dolog vezérlése olyan egyszerűen oldható meg a telefonon vagy az órán, mintha pl. valakit fel akarnánk hívni a kedvencek listánkból.

    HA oldalon ehhez ennyi kellett:

    - alias: "IOS Action arm away"
      trigger:
        - platform: event
          event_type: ios.action_fired
          event_data:
            actionName: 'arm away'
      action:
        service: mqtt.publish
        data:
          topic: 'dsc/Set'
          payload: 'arm_away'

    Androidon nem tudom mindez hogy van implementálva, de érdemes ránézni, ott is fényévekkel növelheti meg a HA felhasználói élményét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák