Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz Norby-007 #1126 üzenetére

    Ugyan már!
    Kicsi a valószínűsége annak, hogy amikor folyik a víz a fürdőben, ugyanakkor megy a betörő is, és lekapcsolja a villanyt.
    Tehát vízre az én verzióm:
    Van egy ESP hálózatról, tápegységgel.
    Hozzá kapcsolódik a víz érzékelő, meg az elzáró.
    A többi csak program kérdése, amit SAJÁT MAGAD megírsz, alig pár sor:
    Ha jelez az érzékelő, elzárja a csapot, és a házban egyébként is meglévő WiFi routeren keresztül kiadja az internetes riasztást a telefonodra, pl. email formájában. Ha tíz perc múlva még mindig nem folyt le a víz, mert elromlott az elzáró, akkor telefonálsz a szomszédnak, hogy a családi házad előtt az utcai, vagy társasházban a pincei strangelzárót zárja el. Ha tudsz, akár írhatsz a telefonodra valami androidos appot is.
    Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a Tied. És olcsó, pofonegyszerű.
    Betörés jelző:
    Hálózatról a legegyszerűbb tápegység (párszáz Ft) - Li akku töltő lapka (szintén párszáz Ft) - Li akku (párszáz) - DC/DC konverter (párszáz), ami az akku feszültségéből stabil 3.3 voltot csinál - arduino, hozzá kapcsolódik a mozgásérzékelő. Célszerűen ESP, hogy WiFin keresztül tudjon riasztani.
    Vagy annyival egyszerűsítheted, hogy LiFePo akkut teszel fel, akkor (talán) még a DC/DC konverter se kell.
    Ha nem tetszik a Li akku, akkor egy motorkerékpár leselejtezett akkuját is felhasználhatod, ha valameddig tudja tartani a töltést. Ez talán még egyszerűbb. Olvasd el az aláírásomat, és használj ceruzát! (bár állítólag a történet nem teljesen így volt)

    [ Szerkesztve ]

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák