Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz tildy #42930 üzenetére

    #42905
    #42914
    #42916
    #42918
    #42919

    Elég jól körülírtuk, hogy miről van szó, ezek alapján ez egyértelműen minden, csak nem tompa fájdalom, az meg pláne nem jó megfogalmazás, hogy "az emebrnek nem faj a feje, de total felmosorongynak erzi az agyat", mert konkrétan a legdurváb fájdalom, amiben valaha részem volt, pedig azért az ember lát egysmást harmincpár év alatt. Elég intenzív, és ha valakinek nem volt még ilyenje előtte, elhiszem, hogy elég ijesztő. Különösen ha ismeri a stroke tünetegyüttesét, mert tényleg ahhoz nagyon hasonló. A legrosszabb, meg a tehetetlenség, ahogy csak fekszel, és akármit csinálsz, nem múlik, sőt egyre rosszabb, ha bármilyen inger ér. Nekem ilyenkor a legnagyobb fájdalmat az tudja okozni, amikor hirtelen felnézek, és a szemem próbál átfókuszálni közelről távolra, vagy fordítva, olyankor néha üvölteni tudnék, az annyira szar.

    Mindezt nem panasznak szántam, megtanultam vele együttélni, meg az első jelre be kell venni gyógyszert, az sokat segít, ráadásul az egészséges életmód is javít a tüneteken, meg a gyakoriságon - legalábbis az én esetemben, aztán lehet, hogy csak szerencsés vagyok. Csak körülírtam a tüneteket, na.

    Egyébként nem tudom, hogy miért nem találnak összefüggést a kettő között, én édesanyámtól örököltem (vagy lehet, hogy fordítva, mert olyan ez, mint az örökletes idegbaj, mindenki a gyerekeitől kapja el), neki két stroke-ot is sikerült kihordania (egyiket részleges bénulással, de szerencére felépült), meg az ő ágán a dédnagymamám is többön átesett, ő szintén komoly migrénes görcsökkel küzdött állandóan - mindezzekkel együtt is 90+ évesen ment el. Másik példa a nagyobbik lányom barátnőjének édesanyja, aki 40 körül van, és szintén épp pár hónapja épült fel egy stroke-ból, most a front érkezésekor pont ottalvós bulin volt Borka náluk, utána mesélte, hogy ő is küzdött az életéért megint, szegény.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák