Új hozzászólás Aktív témák

  • HZoli87

    veterán

    válasz Gery15 #3368 üzenetére

    Microsoft Security TechCenter - MS08-037

    Mi a Tartománynévrendszer (DNS)?
    A Tartománynévrendszer (DNS) a TCP/IP-rendszert alkotó, iparági szabványoknak megfelelő protokollcsomagok egyike. A DNS két szoftverösszetevő segítségével működik: ez a DNS-kiszolgáló és a DNS-ügyfél (azaz a feloldó). Mindkét összetevő a háttérben futó szervizalkalmazás. A hálózati erőforrásokat számokból álló IP-címek azonosítják. A felhasználók azonban nehezen jegyzik meg ezeket. A DNS-adatbázis bejegyzései kommunikációs célokra felhasználóbarát alfanumerikus nevekre képezi le a hálózati erőforrások IP-címeit. A DNS ilyen értelemben tehát emlékeztető eszköz, amely megkönnyíti a hálózati erőforrások megjegyzését a felhasználók számára.

    Mi a DNS gyorsítótár?
    A tartománynév-kezelő rendszer (Domain Name System - DNS) gyorsítótára olyan szolgáltatás, amelyik tárolja a DNS lekérdezésre adott válaszokat, hogy ugyanazokat az adatokat ne kelljen ismételten lekérdezni a DNS-kiszolgálótól.

    Mire használhatja a biztonsági rést a támadó?
    A biztonsági rést sikeresen kihasználó támadó megmérgezheti a DNS gyorsítótárát.

    Hogyan használhatja ki a támadó a biztonsági rést?
    A biztonsági rést sikeresen kihasználó támadó hamis vagy félrevezető DNS-adatokat szúrhat be a DNS lekérésekre adott válaszként, átirányítva ezzel az internetes forgalmat.

    --------

    Szóval ha az ESET jelezte felétek, hogy ilyen történt, akkor nincs további dolgotok. Észlelte és megoldotta a problémát.

Új hozzászólás Aktív témák