Új hozzászólás Aktív témák

  • Kolcsi

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Küzdök már egy ideje haverom gépével. Azzal hívott fel, hogy rendszeresen kikapcsol betöltéskor, amikor megjelenik a Windows logó.

    Először megpróbáltam másik táppal, nem változott semmi. A processzor nem melegszik túl, de a biztonság kedvéért újrapasztáztam, frissítettem az alaplapi BIOS-t is.
    Nem tudom, hogy ez kapcsolatban van-e az egész hibával, de érdekes módon, ha linuxot indítottam live cd-ről ezt sosem csinálta, meg az a fura, hogy csak akkor csinálja, ha órákig állt a gép, és ilyenkor csak sokadszorra hajlandó bebootolni, megjelenik a windows logó és kikapcsol (sőt, néha ha elindul, már fut az op. rendszer és lenyomja magát).
    Utána úgy gondoltam, hogy a frissen felrakott windows 7-e miatt van-e az egész, ezért leszedtem azt.

    Viszont az is fura, hogy tegnap pl. gond nélkül használtam órákat, felment rá egy új windows, linux is. Gondoltam, akkor szoftveres gond volt. Többször is újraindítottam, simán indult dual bootban windows és linux is (igaz, hogy nem telt el a kikapcsolások között sok idő).
    Közben leszedtem a linuxot, de a windows akkor is működött egymagában... egészen ma reggelig, majd előjött ugyanez a gond.
    Már másik memória van benne, kicseréltem a winchestert is vissza a régire,a kábelt is.
    Gyakorlatilag úgy látom, hogy akkor ez csak alaplap lehet már, nem?

Új hozzászólás Aktív témák