Új hozzászólás Aktív témák

  • Peti551

    csendes tag

    Sziasztok! Van egy három hónapos gépem ami random lefagy, megmerevedik a kép, a hang megszűnik, semmire se reagál, csak akkor tudom kikapcsolni hogy ha hosszan nyomom a power gombot. Naponta egyszer kétszer csinálja, általában akkor amikor kis terhelés alatt van pl nettezés közben. Aida stabilitástesztet is futtattam de nem fagyot ki kb 40 percig, a hőmérsékletek is rendben voltak.
    Eseménynaplóban Kritikus Kernel Power 41 63 hibát ír ami sok minden kehet...
    Először is újraraktam a windows 10-et, frissítettem a biost, legújabb driver stb!
    Memtestet lefuttattam 2x is de nem talált hibát, így az valószínű jó! A hdd sentinel szerint a ssd és a hdd is hibátlan.
    Szereztem egy kölcsön tápot pár órára és ez idő alatt fagyás ugyan nem volt, viszont az eseménynaplóban kétszer is szerepel a Kritikus Kernel-Power ami újraindításnál írhatott be, így a tápot is kizárnám mint hibaforrás.
    Az alaplapra gyanakszom most mert azt vettem észre hogy néha pl tápcserénél ahogy megbolygattam a lapot meg a kábeleket a bios beállításokat valamikor elfelejti, pedig azt csak akkor lenne szabad ha kiszedem az elemet vagy tévedek? Plusz hosszú használat után nem indul újra csak ha ki és bekapcsolom. Hidegen gond nélkül újraindul
    Hány százalék hogy a lap lesz a hibás? Esetleg a proci csinálhat ilyen hibákat?

    Asrock AB350M PRO4 alaplap
    AMD Ryzen 3 1300X
    Kingston 8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator
    Gigabyte GTX1050
    Samsung 250GB 850 EVO SSD
    WD 4TB WD40PURZ
    CHIEFTEC GPS-550A8 550W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák