Új hozzászólás Aktív témák

  • kelna91

    senior tag

    Sziasztok!
    Uj konfigot allitok ossze elsosorban 4k videovagasra, es meg nem dontottem a memoriarol. Regen foglalkoztam PC-vel, ezert most nem vagyok annyira kepben, igy segitseget kernek. A proci egy i7-7700k lesz, az alaplapot meg nem tudom, de Z270-es lesz. A huto egy BeQuiet Dark Rock 3 Pro, ugyhogy gondolom, alacsony profilu RAM kell.

    Na most, azt nem tudom, hogy milyen idozitesu es hany MHz-es memoriat vegyek. Az biztos, hogy 32GB lesz dual kitben, mert a 16 keves nekem. Nezegettem a piacot, es a Corsair 32GB 3000MHz CL15 kitje jonak tunik, bar nagyon huzos az ara. Csak azt nem ertem, hogy a proci/chipset elvileg max. 2400 MHz-es memoriat tamogat, akkor van-e ertelme gyorsabbat venni? Lattam, hogy vannak 4GHz folottiek is. Mennyit szamit egy gyorsabb memoria? Es az idozites mennyire lenyeges DDR4-nel? Jobb egy 3000 MHz CL15 egy 2400 MHz CL14-nel?

    A procit tuningolni fogom. Az 5 GHz-et celzom meg, hatha sikerul, de mindegy igazabol, a lenyeg, hogy a gyarinal gyorsabb lesz. Ez mennyiben befolyasolja a RAM-valasztast?

    Es vegul: Mi az oka ennek az eszmeletlen dragulasnak?

Új hozzászólás Aktív témák