Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz Hobbiphotos #12895 üzenetére

    A K70-nel sincs gond. Egy hibája van, ami nagy valószínűséggel kijön, 50 euroért előre betáraz az ember egy szolenoidot, elrakja a kedvenc obija, vagy vázának a dobozába, s ha jön az első tünet, cseréli, vagy cserélteti.

    KF ugyan ez. Elvileg megint egy frissebb szolenoid van, de csodát művelni nem tudnak, sokkal később adja meg magát, s most már esélyesen később, mint a redőny, vagy a motor, vagy a pozícióenkódere.

    Ha nem lenne egy KP-m, s kellene egy Pentax váz, simán. Nem rossz az a KF. Szenzorban hozza amire a K3-II képes, AF rendszerben butább, de hozza ami a K30 is tudott.

    Ugyanakkor a fényképezőgép használók 90%-a kb beállítja középre, vagy valamelyik harmadoló pontra, s úgy használja, s annyi elég is statikus célra. A 11 pontos AF, optikai keresőben, erre bőven elég. Minden másra ott a live view.
    Dinamikusan mozgó célra meg kb sem kompromisszum mentes Pentaxnál, ami nem top kategoria.

    Ha meg van pénz: K3-III ! Hibátlan a hardver, új oprendszer, folyamatosan jönnek a frissebb feature-ök, s mivel Linux alapú, s részben nyitott is a fejlesztőknek, már most is látszik, hogy brutálisan nagy lesz ennek a közösségi támogatottsága (mármint Pentaxos méretben).

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák