Új hozzászólás Aktív témák

  • South Velen

    addikt

    válasz koko52 #147500 üzenetére

    A procira közben írtam, a ramok piacát nem figyelem, de hogy te még mindig azt állítod, hogy nem a bánya a fő ok, az azért erős. :)

    Komplex a dolog persze, a jelenlegi 250%-os árszintnek kb 80-90%-át okozza maga a bánya miatti kereslet, 10-15% meg mondjuk az ügyeskedés, scalperek extra felhajtó hatása, de ez a két részarány nem is külön mozog, amire mindjárt rátérek.
    A covidot mostanra csak pár %-ra tenném.
    De ugye scalperkedés sem lenne a bánya miatti plusz kereslet nélkül.... tehát ezt is beírhatjuk annak a számlájára. Emiatt aztán ha a scalperek árfelhajtó hatása több mint 10-15% (nehéz megmondani), az is egy az egyben kapcsolatban van a bányászat miatti kereslettel. Azaz a bányászat miatt van, közvetve, tehát tldr nincs scalperség bánya nélkül, talán tavaly ősszel még volt, de már azt a kintlévő készletszintet már rég elértük, hogy bánya nélkül már ne érje meg scalperkedni. Sőt, ha hirtelen 0-t érne az ETH, akkor a scalperek készletei (ha vannak és nem dropshippelik) kb feleződnének értékben. Persze szerinted nem. :DDD
    gyk: nyilván nem lesz 0 az ETH, de mivel szerinted nincs összefüggés a bánya és az árak között, így ez a példa nem is elrugaszkodott.

    Kevés legyártott darab :DDD mihez képest? :D szintén, ha nem lenne bányában a vga-k nagy (döntő) része mert nem lenne bánya, bőven elég lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák