Új hozzászólás Aktív témák

  • Kapanyél

    őstag

    Jegyzőkönyvbe diktálnám… :U

    MultiGig, Gig+, 2G környezetbe nagyon nem (sem…) ajánlom az Asus mesh rendszereit.
    Én még ekkora trágya szarhalmot nem láttam, mint ez a kiforratlan tákolmány!
    Az AiMesh még a 2pk csomag elemei közt is egy kínszenvedés, mivel nem találják meg egymást, csak kb. a 15. hard reset után. És mivel gyárilag valahogy össze vannak bindzsizve, kizárólag akkor képesek önállóan beengedni a konfig felületükre, ha a másik ki van kapcsolva.

    A teljesítményük egy talicska falevél, a 2/1G netből max. vezetéken látsz kielégítő sebességet, de azt is csak a fő routeren. Ugyan is a node-ra nem megy már ki a 2,5G! A node maradék 3 LAN portjából a másik 2,5 GbE port konkrétan nem működik (megfelelő wired backhaul beállítás mellett sem természetesen).
    Tri-band SmartConnect, 2x160 MHz, 3x4x4 MultiMIMO… az eredmény 860 Mbps. 1200-as linknél is. És amint elindítasz mégegy speedtestet, összeszarja magát az egész és minden kliens 400 Mbps alá zuhan.

    XT8, majd XT12 2pk ugyanilyen mocsok. Szerencsére legalább olcsók voltak. (nem)

    Mivel kéthavonta eldobja a node az univerzumot is, most ott vagyok, hogy bontom a mesht a francba. Lesz egy lenti és egy fönti AP, külön SSID-vel. Szia 2023!

    És mivel a Telekomos - szintén - hulladék ONT simán hozta a laptopomra az 1,2 -1,7 Gbps értékeket, az egyik XT12 marad AP-nek, a másik megy a Hardverapróra.

    Rohadjon ki az Asus.

    (további izgalmas Asus mesékért kövessetek a Notebook topicban, ahol egy szintén alsópolcos Zenbook Pro Duo-ról mesélem el, melyik része mikor és hogyan fosott be kevesebb, mint egy év alatt! :DD )

    Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

Új hozzászólás Aktív témák