Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz lezso6 #89761 üzenetére

    Igen, van ilyen router. Példának okáért amennyiben az Asus hivatalos oldalán az adott router típus specifikációjánál azt látod, hogy: "3G/4G LTE dongle : Yes", akkor működik a dolog. Így kell beállítani: [link] . Ilyen például az AX56U ami bele is férne a keretedbe.

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy mekkora sebességet tudsz elérni a Powerline -al?

    Nem, nem lehet. Ugye amennyiben egyszerűen ugyanazt az SSID/jelszót adjuk meg attól nem lesz ugyanaz a hálózat. A váltás a kettő között sem lenne az az élmény amire gondolsz.
    A TP-Link -nek vannak OneMesh képes Powerline eszköze - ugyanakkor nincs sokféle (a Tiéd pont nem az): [link] . Persze mint "buta" AP -ként tudod használni ezzel költséghatékony megoldást elérve.

    Ugyanakkor azt mondanám, hogy amennyiben kellene több WiFi -s egység, akkor inkább mesh felé menjünk el ethernet backhaul -al. Ez lehet a poweline is (ez esetben ugye ethernet -nek látszódna mind a két oldalnak) amennyiben kielégítő a sebessége - ebbe beleértve azt is, hogy mennyire lenne a link terhelve párhuzamosan vezetékes kliensek által. Mondanom sem kell talán, hogy az UTP kapcsolat lenne az ideális. A legközelebbi felújítás során feltétlenül vedd fel a teendők listájára ...

    Akkor mesh: 2*AC57U v3 vagy éppen CD6 Duo pakk (ez utóbbi kicsit kilóg a 40K HUF -ból). Persze a Powerline WiFi -jét ki kellene kapcsolni, hogy ne zavarjon.

    Ez se nem AX és 5 GHz -en is 2x2 AC, de ebbe a keretbe ez fér bele ...

Új hozzászólás Aktív témák