Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz BB9000 #89386 üzenetére

    Egyetértve veled egy dolgot tennék hozzá.

    A megvalsítás függhet több mindentől is - pl. honnan ágazik szét az UTP hálózat (pl. a konyhából?) illetve hány mesh egységre lenne szükség stb.

    Ugye amennyiben az ONT -ot átkérjük bridge módba és az UTP hálózat a konyhából ágazik szét, akkor az egyik egység helyét kb. rögzítettük is: a konyhában az ONT mellett (ugye itt lenne az router módban és a többi mesh egység felé innen mennének a kábelek - persze lehet egy node is). Extrém esetben lehet, hogy egy plussz egységgel kell számolnunk e miatt.

    Ugyanakkor nem biztos, hogy ez az ideális megoldás, ha egyébként az ONT routeres tulajdonságaival elégedettek vagyunk (azaz leegyszerűsítve ezen a téren nem várunk el semmi extrát). Ebben az esetben az ONT után kötött switch -ből mennének a node -okhoz az UTP kábelek és ennek fényében tudnánk az ideális helyeket az összes mesh egységnek megtalálni. Deco -k (pl. M5), ZenWiFi -k (pl. CD6) vagy Asus routerek (pl. AC57U v3) képesek AP módban is mesh -re ethernet backhaul -ra. A típusok csak példák - lehet feljebb is nézelődni - akár AX irányban is (AX esetén az ára miatt különösen fontos, hogy hova és mennyi mesh eszközt tudunk pakolni adott keretből).

Új hozzászólás Aktív témák