Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz gahor72 #85764 üzenetére

    Az AX92U-t kiváncsiság miatt vettem és annak tudatában, hogy jelenleg nincs rá CFW. Nagyon jó router, tényleg lefed nagyjából 200m sugarú kört, simán jó, de a CFW tudása hiányzik, legalábbis számomra. Az AC57U tartalék router, egy N18U-t váltott, viszont itt több CFW is elérhető és pl. Padavannal ugyanazt a lefedettséget tudja, de van egy másik érdekesség, a CFW többrétűsége miatt az oldalak feloldása, a gépek kapcsolata a külvilággal sokkal gyorsabb. Gyári rendszeren nehézkes vagy épp korlátozott, hogy egyedi DNS-t használjunk, általában a routeren szoktam megadni, hogy mely az egyedi DNS-ek legyenek aktívak és az összes eszközre érvényes legyen, mindez közvetlenül az eszközökről és nem routeren keresztül, mert ez gyári rendszer esetében sem túl bonyolult viszont így lassabb a feloldás. Tehát csakis CFW vs. gyári rendszer viszonylatában az előbbi sokkal gördülékenyebben teljesít. Pontosan azok miatt írtam le a tapasztalatomat, hogy akik 1 routert terveznek és ún. jövőállóságra hivatkozva inkább AX-est vennének, hogy bizony nem biztos, hogy a jövőben a kliens oldalon is így fognak cselekedni. Idén szinte az összes eszközömet lecseréltem, újra vagy 1-2 évesre, nagyon sok pénz ment el a fejlesztésekre és érdekes módon egyik eszközömben sincs volt AX-es Wifi, igaz AC-ból meg nagyon jó van bennük, pedig egyik sem a gagyi kategória, leginkább közép-felső kategóriás cuccokról van szó.
    70nm-re az AC65P sokkal jobb megoldás egy AX92U-nál, én 100nm-en használom az AX92U és/vagy az AC57U-t, tökéletesen megfelelnek, AX92U jelen pillanatban 40%-os kihasználtsággal saját, kb. 40db-os eszközparkom mellett.

    [ Szerkesztve ]

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák