Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Elk_hound #85523 üzenetére

    "... Lefedettsége, stabilitása, teljesítménye elég egyébként, mesh-re nincs szükség."

    A kérdést meg is válaszoltad. Minek olyasmire pénzt kiadni amire nincs szükséged igazából (meg aztán meglépted a padavan -al a generációlépést is? :)

    @Madoc,

    Szia,

    Akkor gyakorlatilag az "utolsó" ZenWiFi Mini egység repeater -ként fog működni. Azt kell tudni erről, hogy csak abban az esetben lesz értelmezhető előrelépés, ha ezen "legutolsó" egység szemszögéből nagyon erős vétel (közvetlen rálátás lehetőleg kis távolságokkal) lesz mind a AiMesh Router vagy Node (amelyik közelebb van) - mind a célterületen levő kliens eszközök felé is. Ugyanakkor ezen utolsó egység nélkül valamiért számottevően rosszabb lenne a WiFi minősége. Mind a három feltételnek egyidőben teljesülnie kell! Különben valószínűleg többet ártunk, mint használunk.

    Ami fontos a két WiFi -n kapcsolódó egység értelemszerűen egymástól "eszi el" a WiFi -t. Azaz az erőforrásaik jelentős része az egymással való kommunikációra megy el a kliensek helyett. Mind a kettő eszköz érintett - nemcsak a legutolsó repeater módban működő egységé. Ez különösen akkor amennyiben ezen kettő AiMesh egység környékén "dúsulnának" fel a kliensek menetrendszerűen, akkor kellemetlen lehet. A két egység közötti kapcsolat kritikus, hiszen értelemszerűen a repeater nem fog tudni gyorsabb/stabilabb netet szórni, mint amilyet Ő maga is kap ...

    Általában akik ezt nem veszik figyelembe, azoknál "pénkidobásként" abszolválódik a végeredmény ... és ez még a jobbik eset ...

    Azaz azt a harmadik egységet is érdemes lenne valahogy kábelvégre tűzni. Akár Powerline -al (AV1000 -es vagy AV1300 -as egységekkel) - akár egyéb megoldással. Hipertérugrásként érzékelnéd - különösen az utolsó kettő AiMesh egység környékén levő klienseken.

    @FZoleee,

    Azt a routert nem lehetne elhozni valamelyik kék pontra? Ezek közlekedők illetve közös helyiségek, ha jól sejtem. Akár polcra avagy akár falra. Amennyiben a bal felső helyiség annyira nem lényeg, akkor inkább az alsó kék pontra.

    Az 50 Mbps -es net -et innen kb. egy 2.4 GHz -es N -es router is ki tudná szolgálni. Csücskösen meg éppenhogy, de menne. Van most valamilyen router -ed? Amennyiben igen akkor ki is lehetne próbálni. Amennyiben pl. Dual-Band N lenne, akkor meg is lehetne bontani a klienseket, hogy:

    - 2.4 GHz: a két TV,
    - 5 GHz: 2 telefon meg a laptop.

    Aztán a tapasztalatok alapján tudunk tovább gondolkodni ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák