Új hozzászólás Aktív témák

  • Mindenkinek, akit érdekel a wifi hatókörének meghosszabbítása.

    Apámék nagy házban laknak, 160 m2 az alapterület. Faterék szobájában van a router, a ház sarkában. Azért ott, mert oda jön be a madzag, ott van a modem. Eddig egy Asus rt-g32 zsebrouter evangelizálta az igét. Húgom, a kis igényes, panaszkodott, hogy a szobájában a sarokban már nem megy a notebookja, csak ha az íróasztalnál ül. Ha az ágyon fekszik, már szakadozik. További nyűgje volt, hogy a faterék szobájától távolabbi fürdőszobában sem megy (vannak ám igények), illetve a nappaliban sem valami jó.

    No most, a kis routert jegeltem, és üzembe helyeztem a régi Asus WL500g-met. Beri mester tanácsa alapján megtoldottam egy 8 dbi-s antennával. A helyzet határozottan javult, húgom szobájában már működött, de a távoli fürdőszobában még nem volt tökéletes, illetve a nappali legtávolabbi részében sem.

    Ezért üzembe helyeztem a nappali elején - az Asus routerhez közelebbi részén - egy extendert. Aqua-ban potom pénz volt. Nagyon egyszerű szerkezet, be kell állítani benne a forrás SSID-t és jelszót, és ami adást onnan vesz, azt ugyanazon a csatornán továbbkürtöli. Ez azért fasza, mert a laptopon nem kell állítani semmit, ugyanazzal a beállítással mennek a notebookok mindenhol.

    A HTC Desire-re letöltött wi-fi analyzerrel bejártam a terepet, és jelentem alássan, hogy mindenhol kellően magas a térerő.

    Berinek köszönöm a szakértelmét! :)

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák