- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. október
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Essejó #103200 üzenetére
Azt írod, hogy szerinted is a két háromsávos router oké, ebben az esetben a kérdést nem értem, mi az, hogy két 5GHz-e sáv feleződik? Háromsávos router esetében egyik 5GHz-es sáv konkrétan a routerek közti kommunikációnak van fenntartva, gyakorlatilag kisajátítja magának (persze használható másra is, de jobb nem "zavarni" őket), a másik 5GHz-es sáv szabad, nem feleződik és a 2,4GHz sem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dabgergo
őstag
Létezik h egy router egyszerre is tudja a repeater módot és a media bridge-t?
Az Asus RT-AX53U-et néztem ki, arra kéne h LAN kábelen továbbítsa a netet a kamerarendszerhez, és szórja is a netet lokálisan, de a netet közben a másik szintről érkező 5G-s routertől venné. Ez megoldható elvileg ezzel a routerrel? -
kpityu2
őstag
válasz dabgergo #103203 üzenetére
Ha a másik router AiMesh képes akkor csinálhatsz wifi mesh-t és az tudja ezt. Egyébként Openwrt-vel megoldható, hogy az egyik rádió WAN legyen bármilyen Openwrt képes routerrel.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
-
blakey
titán
válasz Essejó #103205 üzenetére
A hsz-edre válaszoltam, miszerint te úgy tudod, hogy AiMesh esetében jobb a kábeles kapcsolat, erre írtam, hogy háromsávos router esetében teljesen rendben van a vezetéknélküli AiMesh is. Ebben ennyi volt, nem több, nem kevesebb, csak az általánosított mondatra reagáltam.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
válasz Essejó #103198 üzenetére
Igen, AImesh és egyébként minden hálózati kapcsolat esetén jobb a kábeles kapcsolat.
Ezt hangoztatom itt már nagyon sok éve.
Arra reagáltam, hogy azt írtad: "szigorúan lannal összekötve a két router".
Az, hogy LAN-nal van összekötve, bármlyen kapcsolatot jelenthet. Ethernetet, wifit, 230 voltos hálózatot, bármit. Az, hogy LAN, nem utal a fizikai átviteli közegre, szigorúan LAN-nal összekötni wifin is lehet. Nyilván nem LAN-ra, hanem kábelre, praktikusan UTP-n Ethernetre gondoltál.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
válasz blakey #103206 üzenetére
Azért ezt ha megengeded továbbra is vitatom.
Persze lényegesen jobb megoldás hogy ha a routerek közti kapcsolatot egy dedikált rádió intézi, de nem véletlen, hogy egy szolgáltató sem vállal garanciát az elérhető maximális WiFi sávszélre. Ugyanis rengeteg tényező befolyásolhatja egy lakásban a WiFi -t. Olvastam itt olyat, hogy csúnya a Router, és ezért a Tv mögött helyezte el.
Nekem most a T-s HGW mintegy 3 téglafalnyira van, amiből az egyik a ház külső fala. Ugyanis mobillal a kezemben a teraszon ülök, és az 1000/25-ös koax netből a Sagem 3896 AX 5GHz-en épp ennyit küld.Nem használunk saját routert, mert a 80 nm-en tökéletesen elég a szolgáltatói HGW. Ugyanis WiFi-t csak a három mobil és egy tablet használja, minden más UTP kábelen csatlakozik. Még a céges LAN port nélküli Netbook is kapott egy Lan to USB3-at.
Az én véleményem továbbra is az, hogy a teljes sávszélesség stabil kihasználásához a Routereket UTP kábellel kell összekötni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz MaCS_70 #103207 üzenetére
Hát bocsánat, lehet félre érthető voltam, de nekem közel a 64-hez a LAN kapcsolat az minimum a Cat5e UTP kábelt jelenti.
Nem mindig olyan környezetben laktam mint most. Tizen éve egy kétlakásosban. Bejött az első lakásba a Digi optika, a szolgáltatói egyből bridgelve lett és ment bele egy Asus routerbe, abból UTP a másik lakásba, ahol volt AP módban egy WRT54gl, amiből a lányom szobájába ment egy UTP kábel amin szintén volt egy AP modban lévő router, mert az 50 cm-es téglafalon keresztül nem volt stabil a WiFi, és neki a wifi is kellett.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
blakey
titán
válasz Essejó #103208 üzenetére
Felőlem vitasd, ha ez megnyugtat.
Írtál valamit (nem idézem), amire válaszoltam, (ezt sem idézem, mert egyértelmű). AiMesh néven az Asus rendszere értendő, ezáltal az arra vonatkozó megjegyzéseimet célszerű aszerint értelmezni. Valószínűleg ugyanabba a hibába estél az AiMesh fogalmával, mint a LAN esetében.
Saját routert használok, nem egy háromsávos routerem volt, most is az van, ráadásul kettő és vezetéknélküli AiMesh-ben, maximálisan kihasználva a sebességeket. Nyilván a router és az eszközök képességei is befolyásolják a dolgokat (a környezet mellett), de nekem a mérsékelt tudású háromsávos AiMesh vezetéknélküli rendszer bőven kielégít, közel gigabit, ennél többre jelenleg nincs szükségem.
A legnagyobb tévedés, hogy egy routert a TV vagy bármilyen elektronikai eszköz mellé, mögé helyezünk, hogy ne látszódjon vagy, hogy jobb legyen a net. Lehetőleg 1 m távolság legyen a legközelebbi vezetéknélküli eszköz és router között.
A linkelt sebességtesztet nem értem, semmihez nincs köze, vagy ha van, akkor nem ahhoz, amit írtál.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Noxy
veterán
Az itteni tapasztaltok alapján vettem egy Cudy WR3000 AX3000 Routert.
Kérdésem az lenne ha ezt a meglévő Voda CH7465VF routerhez beállítom vezeték nélküli bővítőnek, nem feleződik a sebességem?
Nem akarok egy plusz Mesh-t venni, mert akkor ezt leviszem nappaliba oszt akkor már a pincében meg a teraszon is elég lesz a Tuya-s kütyükhöz meg néha a YT-hoz. Azt látom a inSSIDer programban hogy 2,4 meg az 5Ghz is sugároz egy egy rejtett csatornán, de ebből most a tetőtérből kevés jut a pincébe.
Jól gondolom hogy vissza kellene állítanom az eredeti állapotot, a Cudy-t meg beállítani vez.. nélküli bővítenek egy szintel lejjebb ?
Eddig még nem volt Mesh routerem. Most ismerkedek vele.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
blakey
titán
Attól függ, hogy miként kötöd össze őket. Olyat is csinálhatsz, hogy kábellel összekötöd a két eszközt, a Voda HGW-nek lesz egy DHCP-tartománya és a Cudy-nak egy másik. Így nem feleződik. A Voda nem tud MESH-t, így az nálad nem is játszik, ha Wifivel hozod létre a kapcsolatot, akkor természetes, hogy a két eszköz közötti kapcsolatot is biztosítani kell, ezért nyilván valamilyen szinten "feleződik". A két eszköz közötti kapcsolat Wifi esetében AC-ra korlátozodik.
-
Noxy
veterán
válasz Dr.NX #103212 üzenetére
Na ennek már utánna olvastam.
Sztm a Cudy is, a kevés kivételhez tartozik. Mind egy, visszaállítom ahogy volt oszt írok az eredményről. Kábel nem megoldás. Le akartam a telefonkábellal az UTP kábelt húzni, de a b..fa.. vill.. szerelő gipszbe rakta cső helyett. 4m lett volna csak. Plafont alakzatot nem tudok (akarok) fúrni.
Nem én építettem. Így vettem 23 éve.
Akkor a tel kábel volt a lényeg.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
válasz blakey #103213 üzenetére
Ja basszus most hogy mondod.
Voda router a gyenge láncszem.
A kivételt a másik gyártó Mesh Reuterére gondoltam. Voda meg nem mesh router.
Amugy a pincébe nem érdekes a sebesség. Ott elég csak az állandó biztos netkapcsolat kell . Tuya-s eszközök zárak, kapu nyitó, stb.,[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
Noxy
veterán
válasz kpityu2 #103217 üzenetére
Köszi, de tetőtèri vellux ablak.
Amúgy a mostani router alá menne koppra pontosan, egy szintel lejjebb.
Ott van a telkábel is a falbagipszelve.
Ez lett volna terv. Tel kábel ki, utp be.
De lehet hogy veszek egy ilyent: [link] vagy ezt: [link][ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
kpityu2
őstag
Csak mert talán valami adapterrel megoldható. Végül is az ADSL, ISDN is telefonvezetéken jött. A PowerLine is két vezetéket használ csak. Ha 4 eres ISDN, akkor van RJ45-RJ11 átalakító.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
wjoe
tag
Én a kábelezést [Powerline adapterrel] oldottam meg a 220-as hálózaton a nappaliból a hálószobákba. Konkrétan TP-L ink TL-PA9020P KIT-tel (már nem kapható, 2000 Mbites). 400Mbit-es kapcsolatot létesít úgy, hogy nem azonos fázison vannak (3 fázis között vannak elosztva a lakás fogyasztási helyei)!
-
Noxy
veterán
Van egy TL-PA4020P-m is, de már nem akarom a konnektorokat telerakni. A maximális hálózati sebesség meg csak10/100 Mbps. Ezzel nem megyek messzire, ha már itt van. Köv.. festésnél lejön a kábel, meg a router is, oszt megszűnik ez a gond. Addig addig marad a pince felé a repeater.
-
kpityu2
őstag
válasz dabgergo #103226 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem a TP-Link mesh rendszerét. Úgy tudom többféle is van nekik, vigyázni kell melyiket veszi az ember. Az, hogy a router node-ként is használható, az Asus AiMesh-re jellemző és a routereken meg van alapból 3 LAN port. Elképzelhető, hogy a TP-Link is tud ilyesmit, de ne úgy keresd, hogy repeater+media bridge, hanem mesh node-ként aminek a LAN portjai is használhatóak. A sima mezei dedikált mesh node azért nem jó, mert valószínűleg csak egy vezetékes portja van.
-
marci92hun
csendes tag
válasz MaCS_70 #103173 üzenetére
Szia!
A két épület között van a 75 méteres kábel. Mindkét végén router van. Egyik amiről jön a NET, a házból.
A másik végén van a műhely ahova az említett TP link router-t vettem.
A TP link router-en kersztül csatlakozva nem jön át a teljes 300-as sávszélesség (kb 80). Ha kiveszem a rendszerből a TP link routert és a laptopot közvetlenül a 75 méteres kábelre dugom. Rögtön megvan a 300-as sebesség.
Röviden ennyi a történet. -
válasz marci92hun #103228 üzenetére
És milyen az a TP Link router?
Mert ha a kábelen megvan a teljes sávszél de a Routeren nincs, akkor ott a Routerrel vagy annak a beállításával van a bibi.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
wjoe
tag
Csak 1 tipp, az Archer-en próbáld kikapcsolni a QoS-t!
-
Dr.NX
Topikgazda
Nem lehet, hogy mindkét eszköz route-ol?
Ha az első route-ol, a másik access point módban legyen csak.
Ha a második route-ol, akkor az első modem módban legyen.Elfogadom a sütiket.
-
válasz marci92hun #103232 üzenetére
A bejövő kábelt lan portba dugtad és AP módba állítottad?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Edorn
senior tag
Milyen router-t ajánlanátok a jelenlegi netSzolgáltató által biztosított Huawei HG8245H mögé (szolgáltatóét bridge módba kapcsolnám)?
- Legalább 4-6 lan kábel csatlakozás legyen rajta (inkább 6, de mégjobb, ha több), amiből legalább egy-kettő jó lenne ha PoE lenne
- Wi-Fi kapcsán: jelenleg régi készülékeink vannak (laptop/telefon), amik nem hinném, hogy tudnak WiFi6-ot… De jóideig router-t sem szeretnék cserélni. Szóval WiFi6 visszafelé kompatibilis? Azaz tud rá régebbi készülék is csatlakozni, vagy WiFi6-os készüléken 5-ös is bekapcsolható, míg nem cseréljük újabbra a telefonokat?
- ami menne rajta a netböngészésen kívül: gyors, jó netet igénylő játékok, pl Tarkov, Hunt, stb, illetve céges backupok napi jópár giga a hajnali órákban, illetve a gyerek is lassan kaphat saját laptopot...
- Fontos lenne, hogy a lehető legszabadabban tudjam szabályozni/tiltani a forgalmat készülékenként külön. pl.: tiltólista az ssh, ftp, stb próbálkozókra, időzített wifi lekapcsolás, port forwarding, de gondolom ezek már alapok… céges nas csak bizonyos ip-kkel tudjon kommunikálni oda-vissza, a gyerek leendő laptopjára érkező tartalom szűrve legyen, be tudjam állítani, hogy melyik időzónában melyik eszköz kap prioritást, stb...
- stabil, gyors net, azaz ami jön a kábelen a szolgáltatótól, azt ne fogja vissza... :-)
- Mikrotik-eket nézegettem ajánlásra, bár wifi6-ot még nem nagyon tudnak… Ettől függetlenül jó márka? Ajánlott?- kb 100 ezer körül gondolkodom, de indokolt esetben nőhet a keret 10-20 ezerrel.
(fapados felület jobban bejön (pl mikrotik), ha többmindent, szabadabban beállíthatok rajta, mint egy csilli-villi felhasználói felület, amin csak azt csinálhatom, amire van előre létrehozva gomb)Mit ajánlanátok a fentiekre?
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
-
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Asus 4G-AX56 routeremhez kellene egy extender. Mindenképp maradna ez a "fő" router, tekintettel hogy mobilinternetet vagyok kénytelen használni. Elvileg tudja az AiMesh-t.
ASUS ZenWiFi AX Mini XD4 Plus AX1800 (2-Pack) jó lehet hozzá? Bár 1 is elég lenne, de ez árban még belefér az elképzelésembe.
Köszönöm előre is!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Topikgazda
válasz Edorn #103234 üzenetére
- Legalább 4-6 lan kábel csatlakozás legyen rajta (inkább 6, de mégjobb, ha több), amiből legalább egy-kettő jó lenne ha PoE lenne
A négynél több LAN port elég ritka és alaposan meg is drágítja az eszközt így sokkal költség hatékonyabb egy sima 4 LAN portos router és egy switch beszerzése.- Wi-Fi kapcsán: jelenleg régi készülékeink vannak (laptop/telefon), amik nem hinném, hogy tudnak WiFi6-ot… De jóideig router-t sem szeretnék cserélni. Szóval WiFi6 visszafelé kompatibilis? Azaz tud rá régebbi készülék is csatlakozni, vagy WiFi6-os készüléken 5-ös is bekapcsolható, míg nem cseréljük újabbra a telefonokat?
Adott a visszafelé kompatibilitás.- Mikrotik-eket nézegettem ajánlásra, bár wifi6-ot még nem nagyon tudnak… Ettől függetlenül jó márka? Ajánlott?
Igen, az.Mit ajánlanátok a fentiekre?
Ha bejön a Mikrotik akkor egy olyat vegyél.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
huniross
tag
Sziasztok,
Egy Asus Rt-n56u b1 routert használok Padavan fw-el évek óta nagy elégedettséggel. Most szükségem lenne egy másik routerre, ami legalább ennyit tud.
AP módban üzemelne Vodafone (UPC) modem mögött. Ftp, smb, web, dlna, transmission szükséges. Valamint a 2,4 és az 5 Ghz wifi is tudjon menni egyszerre. A Padavan fw nem olyan fontos, ha a gyári teljesen rendben működik, de a gyárival nagyon nem értettük meg egymást az n56u b1-en sem.
Szóval melyik mostanság kapható Asus router lenne, ami a fenti dolgokat tudja?
Köszönöm ha válaszoltok. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Adott a nagyjából ezen a rajzon látható házunk. Van egy lenti szint ami kb 130-140 m2, felette pedig van egy 1. szint ami nagyjából a a földszint felett van a piros vonaltól balra (vagyis ahol van a törés). Nem végig van fölötte, vagyis összesen 60-70 m2. Ezen kívül még van egy kb 20 m2 alapterületű melléképületünk. A házon belül 5 helyen vannak utp kábelek behúzva, ezeket a zöld/piros pontokkal jelöltem, vagyis a földszinten van 3 helyen, és a fent pedig a két zöld pöty helyén nagyjából (vagyis fent kettő). Jelenleg egy két eszközből álló ASUS ROG Rapture GT6 mesh hálózatunk van, aminek a két eszköze lent található a zöld pontok helyén. A gondunk az lenne, hogy így az emeleten nem nagyon van net, vagyis nem minden eszköz tudja érzékelni, viszont ha az egyik eszközt felviszem, akkor meg volt hogy a mesh volt az ami meghalt, mert a két eszköz nem tudta egymást érzékelni.
Régebben egy Asus XD6-osokból álló hálózatunk volt, ott ez a gond valamiért nem jelentkezett, és a kettő eszközt tudtuk a két különbőző szintre rakni, de akkor meg a háznak egyéb részein volt gyenge a net, és pl kint a melléképületben nem volt már semmi sem.
Vagyis szeretnénk valamit változtatni, hogy legyen a házban mindenhol normális net.
Milyen mesh hálózat lehetne megoldás? Megvan még a 2 XD6, arra gondoltam, hogy vennék még egy párat, és egy 4 eszközből álló hálózat minden bizonnyal kiszolgálná a teljes területet normálisan. Vagy rosszul gondolom?
Milyen egyéb megoldás működhet? Sajnos a lenti szinten a piros pont helyére neccesen tudok csak eszközt rakni, mivel az a gyerekszoba, és ott nem lenne egy életbiztosítás valamit elhelyezni. Próbáltam a GT6-okat és az XD6-okat egy hálózatba rakni, de nem szerették egymást.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz huniross #103239 üzenetére
Ezzel nem igazán szűkítetted a kört, mindegyik Asus tudja kb. ezt és árat sem írtál.
Az összefoglalóban találsz néhány ajánlott modellt, esetleg keress olyat, amire felmegy az AsusWrt-Merlin, azzal tovább bővülnek a lehetőségek.Elfogadom a sütiket.
-
Edorn
senior tag
válasz Gubek-Einste #103237 üzenetére
Szűkítettem az eszköz keresést Mikrotik-re, a további kérdéseimet át is vittem a Mikrotik-es témába. De ha valaki ránézne innen is, itt találja.
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm venni akar egy routert, méghozzá egy: GL.iNet Flint 2 GL-MT6000
De mivel én ezt a márka típust nem ismerem, így még mielőtt hülyeséget csinálna, leállítottam a vételtől, hogy előbb utána érdeklődök (ő nem fórumozik..). Annyit gyorsban utána néztem, hogy OpenWrt alapú és a hardvere is elég jók, más kérdés hogy mennyire stabil és jó-e egyáltalán.■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? Kertes ház, tégla fal és kb~100-90m2, ennyit tudok.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
2 Samsung teló (újabb), két számítógép és egy tablet. ha jól emlékszem.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Telekom 1000/1000 optika.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Elmondása szerint max 75e ft.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Stabil legyen, ne keljen naponta-hetente újraindítgatni az eszközt. Részleteket nem írt.
Amire még emlékszem, hogy se Tp-link, sem pedig Asus eszköz nem jöhet szóba (rossz tapasztalat).
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
Noxy
veterán
-
Topikgazda
válasz laci06 #103240 üzenetére
Milyen mesh hálózat lehetne megoldás?
Maradhatnál a jelenleg is használt AiMesh-nél.Megvan még a 2 XD6, arra gondoltam, hogy vennék még egy párat, és egy 4 eszközből álló hálózat minden bizonnyal kiszolgálná a teljes területet normálisan. Vagy rosszul gondolom?
Inkább két normál méretű router-t vegyél.Milyen egyéb megoldás működhet?
Teljesen új hálózat kiépítése vezérlő alapú AP-k telepítésével, vezetékes router-rel és menedzselt switch használatával.Próbáltam a GT6-okat és az XD6-okat egy hálózatba rakni, de nem szerették egymást.
Pontosan mi volt a baj?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
laci06
senior tag
válasz Gubek-Einste #103245 üzenetére
Köszönöm a választ.
A probléma az volt, hogy az XD6-osok elvesztették a kapcsolatot a GT6-okkal, és a LED-ek alapján folyamatosan valami problémába ütköztek. Nem vagyok egy nagy szakértő de ha jól tudom akkor azért korlátozottan lehet őket párosítani sajnos, és sajnos úgy tűnik, hogy a GT6-oknak a range-e mintha alacsonyabb lenne mint az XD6-oké volt.
Ez pontosan mit jelent, tudsz pár eszközpéldát mondani? "Teljesen új hálózat kiépítése vezérlő alapú AP-k telepítésével, vezetékes router-rel és menedzselt switch használatával."
-
Topikgazda
válasz laci06 #103246 üzenetére
Ez pontosan mit jelent, tudsz pár eszközpéldát mondani? "Teljesen új hálózat kiépítése vezérlő alapú AP-k telepítésével, vezetékes router-rel és menedzselt switch használatával."
TP-Link Omada vagy Ubiquiti Unifi ami ajánlott lenne de vannak más gyártók is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
laci06
senior tag
válasz Gubek-Einste #103247 üzenetére
Rákerestem gyorsan. Ha jól látom, akkor egy mesh alternatíva, de elsőre úgy tűnik, hogy jóval melósabb összerakni, mint egy mesh hálózatot, ami pár klikk (de oké, valóban nem tökéletes), viszont jóval "profibb", rugalmasabb, és jól gondolom hogy ezzel akár egymástól távol lévó házakban található hálózatokat is össze lehetne hangolni?
-
Topikgazda
-
Dr.NX
Topikgazda
A BestBuy topikból:
Linksys Velop AC6600 hármas pack, 33 353 forint a szettért, postával, mindennel.
Itthon 88 ezer a fekete, 120 ezer felett van a fehér.
"Csak" AC WiFi, de tri-band, ennyiért nagyon megéri, akinek csak a lefedettség a cél.
Az eladó nem az Amazon, de az értékelések alapján megbízható cég.Elfogadom a sütiket.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest