Új hozzászólás Aktív témák

  • undeflorate

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nem hallgattam a tanácsra és mivel elég durván felidegesített a jelenlegi új hardver kínálat, így mielőtt még a memóriák ára is az egekbe szökött volna beszereztem az F4-3200C14-32GTZ memóriáim mellé (2x16GB) még egy ugyanilyen kit-et, így most 64GB dübörög(ne) a gépemben.

    A következő a problémám: BIOS-ban eltűnt az AI tweak OC részből a kézi beállítás lehetősége, csak Auto, vagy DOCP van. Próbáltam mindkettővel beállítani, hogy 3200Mhz CL14-en fussanak a memóriák, de csak 2133, amin mennek, legalábbis a BIOS ezt mutatja a DIMM értékeknél. CPU-Z-ben is ugyanezt látom sajnos, de a win 3200-nek mutatja, valamint a RyzenMaster is jó értéknek állítja be.
    Alapértelmezett értékekre visszaállítottam a BIOS-t, de utána se lett jó. Azt tudom, hogy a négy modul nem a legszerencsésebb tuning szempontjából, de nem is akarom húzni, csak a gyári értékeket beállítani.

    Hogyan lehetne visszahozni a kézi beállítás lehetőségét, illetve mivel lehet a gyári értékre húzni? Próbáltam a DRAM feszt is betenni 1.4V-ra, mint azt sok fórumon olvastam, de semmi módosulás nem történt.

    Asus X570 Prime-Pro (BIOS verzió 1201, tavaly szeptemberi)
    Ryzen 7 3700X
    2 x F4-3200C14-32GTZ

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák