Új hozzászólás Aktív témák

  • Janaboy

    Topikgazda

    Gondoltam megosztok veletek egy kis tapasztalatot.

    Cseneles és Batyó közreműködésével (köszönöm mindkettőjüknek) vettem (bár még csak a próba van) egy JVC X30WE projektort.
    Tényleg reménykedtem, hogy ez komoly előrelépés lehet a Benq w1070 után.
    Mivel a Benq elég vacakul van elhelyezve, így kevés alternatíva jöhetett szóba.
    Na mármost ugye a másik gond volt, hogy a Chief konzol ami nálam van, csak kb 11 kg-ig bír gépet, így konzol is kellett.
    Egyik fórumtárs javasolt egy típust, egy PRB11S névre hallgató, ami amúgy nem is drága és 20 kg-ig tart és a leírás szerint a méret is stimmel.
    Gép megjött, kezdődhet a munka, sajnos a régi lyukból csak egyet tudtunk használni, de hát nem gond, hiszen a JVC akkora batár, hogy majd úgyis betakar, meg hát ugye hatalmas lens shiftje (!!!) van, mehet fel a plafonig.
    Kiderült persze közben a konzolhoz adott csavar rövid, nem baj, nincs messze az Obi, átmentem vettem olcsón( :DDD) pár csavart, szerencsére ezek már jók voltak.
    Na és akkor itt jött a feketeleves, mint kiderült, elírás történt az emagon a konzol méretét illetően, sőt még van kép is ahol elvileg jó a méret, de mint kiderült, nem az a konzol csak 330-ig széles felfogatókhoz jó (és ha jól vettem ki a netről a sima PRB11 tudja a 496et), na itt felment a pumpa.
    Mindenesetre összetákoltuk annyira, hogy tartsa egy kicsit, mondom tegyük fel nézzük meg legalább mit produkál.
    Na nagy nehezen a helyére került a batár projektor (az alja (vagy a teteje - nézőpont kérdése) 10 cmre van a plafontól).
    Bekapcsol, tényleg, tényleg nagyon halk. Nincsenek fölösleges "kivilágítások" mint a Benqnál.
    Na akkor menjünk a lens shift beállításba, tolom lefelé a képet, aztán egyszer csak megáll, de a vásznam aljáig (ami amúgy 80 cmre van a földtől) még lenne kb 30 cm. Persze felfele eltol egy kilométert is, de lefelé (lógatva konzolról) ennyi. Szeretném ha itt azt tudnátok mondani, hogy á ezt és ezt kell beállítani, és jó lesz, de félek azt fogjátok mondani, hogy ez ennyi, ugye?
    Tényleg én vagyok a hülye vagy miért így állítják be a lens shiftet?
    Mindenesetre eszem ágában (!!!) sincs lelógatni ezt a hatalmas nagy gépet még 20-30 cm-et a nappaliba. Szóval itt tovább ment feljebb bemennem az a bizonyos pumpa.

    Ami a képet illeti, először is fontos kihangsúlyozni, hogy sárgás falaim vannak, van, ablakon van blackout redőny belül, hogy ne csillogjon vissza, de tudom, hogy nem ideálisak a vetítésem körülényei.
    Viszont nem éreztem azt a hatalmas képminőségbeli ugrást, mint amit vártam.
    Utána mondjuk visszaváltottam a Benqra és azért látszik a különbség, de nem olyan hatalmas (vagy lehet más a mérce a hatalmasban, mint kellene várnom :D).
    Ráadásul mintha a Benq képe élesebb lenne.

    Úgy hogy most némileg csalódott vagyok és nem tudom hova tovább. Ha jól sejtem csak akkor oldódna meg a lens shift kérdés, ha a talpán lenne a projektor, ahhoz viszont egyéni felfogatás kellene (mondjuk 4 db u alakú tartó és abba kerülne a gép) és akkor fúrni faragni kellene, ami meglátszik (már ígyis két extra lyuk :() ha nem tartom meg a gépet.

    Janaboy

Új hozzászólás Aktív témák