Új hozzászólás Aktív témák

  • OddMan

    őstag

    válasz szaszlaci #3958 üzenetére

    Leírom az egyik tapasztalatomat. Pár évvel ezelőtt vettem egy nagyon olcsó 8m-es DVI-DVI kábelt, amivel a monitoromat és a számítógépemet szerettem volna összekötni. Az olcsó DVI kábelnek nem sokáig örülhettem, mert ezzel a kábellel olyat produkált a monitorom, hogy sötétebb képeknél nagyon sok apró szürkés pötty ugrándozott össze-vissza a képernyőn. Szerintem ez valamiféle zaj lehetett.
    Átrendeztem a szobát, hogy közelebb tudjam rakni a gépet és a monitort és ezután vettem egy minőségi 5m-es kábelt, amivel ez a hibajelenség teljesen megszűnt. Innentől kezdve számomra nem az volt a fontos, hogy mindenképpen a legolcsóbbat vegyem.
    Nekem is számít a pénz és nem költöm feleslegesen túlárazott kábelekre, de azért van egy szint, ami alá már nem megyek. Amúgy meg egy 400e-500e ft.-os projektor mellé nem hiszem, hogy földhöz vág valakit, ha mondjuk nem 3e ft.-ért választ kábelt magának, hanem 10e ft.-ért. Ennyi pénzért pedig már viszonylag vastag, jól árnyékolt, aranyozott csatlakozójú 10M-es HDMI kábelt is lehet kapni. Ha ennél hosszabb kábelt szeretnénk, akkor pedig fel kell készülni, hogy még ennél is többe fog kerülni egy jó kábel. A minőségi HDMI kábelek 10m fölött kb. megduplázódnak árban, mivel vastagabb keresztmetszetű vezetékből kell már ezeket készíteni, hogy kisebb legyen a vezeték ellenállása.

    [ Szerkesztve ]

    ''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

Új hozzászólás Aktív témák